huisregels   |   algemene voorwaarden   |   forum reglement

Laatste wijziging: 1 oktober 2012

OVER ONS


De websites (www.beveiligingsforum.nl en www.beveiligingforum.nl) worden financieel mogelijk gemaakt door sponsors. Alle kosten van de hosting en de techniek worden gesponsord. De website zelf en alles wat daar op gebeurt, staat los van de sponsors.

Beveiligingsforum.nl wordt mogelijk gemaakt door mensen die vrijwillig zorg dragen voor het reilen en zeilen van website en het forum.

We hebben de volgende functies:

Moderator
Moderators zorgen ervoor dat alles op het forum op rolletjes blijft lopen. Ze helpen forumleden zo nodig op weg, bijvoorbeeld met het plaatsen van berichten of avatars. Ze verplaatsen verkeerd geplaatste berichten naar de juiste rubriek. Verder houden ze in de gaten of mensen zich aan de forumregels houden en grijpen zo nodig in. In noodzakelijke gevallen zullen ze berichten aanpassen of topics sluiten.

Algemeen beheerder
Algemeen beheerders doen alles wat moderators doen, maar dan met wat extra bevoegdheden over het gehele forum. Ze behandelen meldingen van forumleden, waarin die om hulp kunnen vragen of de aandacht vestigen op dingen die niet goed gaan.

Technisch beheerder
Technisch Beheerders doen alles wat Algemeen beheerders doen. De Technisch beheerder richt zich daarnaast op de technische instandhouding van de website. Daarnaast zullen de Technisch beheerders eventuele uitbreidingen van de website implementeren.

In onze ledenlijst kunt u zien welk lid een bepaalde functie heeft.

Mocht u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Alle vragen, reacties en suggesties zijn van harte welkom.
HUISREGELS VAN BEVEILIGINGSFORUM.NL   |   top


Deze huisregels hebben tot doel dit beveiligingsforum een veilig en aangenaam discussieplatform te laten zijn voor alle bezoekers.

Beveiligingsforum.nl is een discussieplatform, waar iedereen op basis van onderling respect over zaken met betrekking tot beveiliging, in de ruimste zin van het woord, met elkaar kan discussiŽren.

Dus:
 • Niet schelden of bedreigen op het beveiligingsforum maar ook niet per e-mail aan een bezoeker;
 • Geen namen van personen en/of bedrijven, indien niet noodzakelijk voor een topic;
 • Niet overnemen van artikelen waarvan het auteursrecht niet bij uzelf ligt;
 • Wie kent bedrijf... topics zijn niet toegestaan;
 • Geen MSN-achtige discussies, hiervoor bestaat de optie privťberichten;
 • Geen pornografisch materiaal of links daarnaar;
 • Geen racistische uitlatingen of links daarnaar;
 • Geen schokkend materiaal of links daarnaar;
 • Geen links naar illegale zaken;
 • Geen reclame (spammen);
 • Niet crossposten (hetzelfde bericht op meer prikborden plaatsen);
 • Geen berichten die niets met het onderwerp van het beveiligingsforum te maken hebben;
 • Felle en heftige discussies zijn toegestaan, zo lang je een ieder in zijn/haar waarde laat;
 • Probeer je op het beveiligingsforum te gedragen zoals je doet wanneer je iemand in het echt ontmoet;
 • Respecteer andere bezoekers. Bezoekers van alle leeftijden en niveaus doen mee aan de discussies op dit forum;
 • Het is toegestaan om adressen van websites (URL's) in je bericht op te nemen;
 • Indien je naar websites linkt die wettelijke- en/of fatsoen grenzen overschrijden, wordt je bericht verwijderd;
 • Van berichten die strafbare feiten bevatten, wordt aangifte gedaan bij de politie;
 • Door gebruik te maken van het beveiligingsforum verklaar je je bekend en akkoord met deze huisregels.

Wanneer u een nieuw topic opent, maak dan duidelijk welke discussie u aan wil gaan. Bedrijfsnamen mogen uiteraard wel genoemd worden, vraag uzelf alleen af of het voor de discussie relevant is? Wanneer er binnen een bedrijf iets gebeurt waarbij u zich afvraagt of het wel kan of mag, dan is het veelal voor de discussie helemaal niet nodig om de bedrijfsnaam te noemen.

Indien er bedrijfsnamen genoemd worden en het is voor de discussie niet relevant zullen de beheerders de bedrijfsnaam verwijderen. Ga niet naar (bedrijfs)namen vragen als de topicstarter er voor kiest om geen namen noemen. Het verhullen van bedrijfsnamen door bijvoorbeeld het logo te beschrijven staat gelijk aan het noemen van de bedrijfsnaam.

Berichten die het kennelijke doel hebben personen en/of bedrijven te beschadigen worden zonder opgaaf van reden verwijderd, inclusief alle reacties die daar wellicht al onder staan. Discussies over het functioneren van bedrijven zijn tevens niet toegestaan, daar zijn andere wegen voor. Over elk bedrijf zijn namelijk positieve en negatieve zaken te noemen, de negatieve zaken worden uitvergroot door een kleine groep mensen, die bijvoorbeeld met het betreffende bedrijf een zakelijk conflict hebben. Ook maken zij veelal gebruik van anonimiteit waardoor hun uitspraken niet controleerbaar zijn.

Nieuwsitems die u in andere media vind met betrekking tot beveiliging mogen geplaatst worden. Maar ook hier geld dat er wel een discussie aan verbonden moet kunnen worden. Het is om auteursrechtelijke redenen niet toegestaan om complete artikelen te kopiŽren vanuit een andere bron en deze over te nemen op het beveiligingsforum. De berichtkop en wellicht het meest relevante stukje kunt u hier plaatsen, verwijs altijd naar de bron en zet als het gaat om een internet artikel een link naar het artikel op de betreffende website, dan kan een ieder het artikel daar volledig lezen.

Discussies moeten interessant zijn voor meerdere bezoekers. Regelmatig ontstaan er MSN-achtige zaken, die voor anderen geen meerwaarde hebben. We wijzen u hiervoor graag op de mogelijkheid om privť berichten aan andere prikkers te versturen. In dit kader is het dus ook niet de bedoeling om examenuitslagen, het verloop van een sollicitatieprocedure of andere zaken die onbekenden niets aan gaan op het beveiligingsforum te melden. Het kan voorkomen dat het terloops ter sprake komt, dat is verder geen probleem.

Als je je niet aan deze huisregels houdt kan de beheerder je berichten wijzigen of verwijderen. Bij herhaaldelijk misbruik kan de beheerder je op de zwarte lijst plaatsen. Je kunt dan niet meer deelnemen aan discussies. Van berichten die strafbare feiten bevatten, wordt aangifte gedaan bij de politie.
We adviseren je zeer dringend aangifte te doen bij de politie indien je naar aanleiding van berichten op dit beveiligingsforum wordt gestalkt en/of bedreigd.
ALGEMEEN FORUM REGLEMENT   |   top


Door registratie op dit forum, ga je ermee akkoord dat je geen vervalste, lasterlijke, beledigende, vulgaire, haatvolle, treiterende, obscene, seksueel georiŽnteerde of ongeoorloofde berichten plaatst. Ook ga je er mee akkoord dat je geen door copyright beschermd materiaal op dit forum zal plaatsen. Het, al dan niet veelvuldig, plaatsen van spam, reclame, kettingbrieven, piramideverkoop en petities is ook verboden op dit forum.

De beheerders of eigenaar van dit forum zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van het forum. We kunnen de juistheid, compleetheid en bruikbaarheid van informatie in de berichten niet garanderen. Geplaatste berichten zijn de verantwoordelijkheid van het lid dat ze heeft geplaatst, en niet noodzakelijk de mening van dit forum, haar stafleden of de eigenaar van het forum. Eenieder die bezwaar heeft tegen de inhoud van een bepaald bericht, wordt aangemoedigd om het bericht in kwestie meteen te melden aan een beheerder of moderator. De staf en de eigenaar van het forum behouden het recht om bezwaarlijke berichten te verwijderen binnen een redelijke tijdspanne, als zij vinden dat verwijderen van een dergelijk bericht noodzakelijk is. Dit is een handmatig proces, dus houd er rekening mee dat niet altijd direct gehandeld kan worden. Hetzelfde geldt voor de informatie in profielen van leden.

Als lid ben jij als enige verantwoordelijk voor de inhoud van de door jou geplaatste berichten. Bovendien verklaar je je akkoord om de eigenaars van dit forum, de afhankelijke websites, het bestuur en zijn helpers te vrijwaren van enige door jou veroorzaakte schade. De eigenaren van dit forum behouden ook het recht tot het onthullen van je identiteit (of enige andere informatie vergaard op dit forum), in het geval van een formele klacht of gerechtelijke vordering die is voortgekomen uit een situatie die is ontstaan door jouw gebruik van dit forum. Bij ieder bericht dat je post, zal je IP-adres worden opgeslagen. We kunnen dit gebruiken om je de toegang tot het forum te ontzeggen als jij je niet aan de regels houd. Tevens zal de forumsoftware een cookie opslaan in de cache van je browser.

Bij registratie ga je ermee akkoord dat het wachtwoord van het gebruikersaccount die je registreert nooit zal doorgeven aan anderen. Je stemt ook in met het feit dat je nooit een account van een ander zult gebruiken, om wat voor reden dan ook. Tevens adviseren we je om een moeilijk te achterhalen wachtwoord te gebruiken. Nadat je jezelf hebt geregistreerd en bent ingelogd op dit forum, zal je een meer gedetailleerd profiel kunnen aanmaken. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om de informatie in dit profiel up-to-date te houden.
ALGEMENE VOORWAARDEN VAN BEVEILIGINGSFORUM.NL   |   top


1. Gebruik

De websites beveiligingsforum.nl en beveiligingforum.nl, de nieuwsbrief, uw inschrijving of andere faciliteiten van de website (verder Beveiligingsforum.nl te noemen) worden u aangeboden onder de voorwaarde dat u akkoord gaat met alle voorwaarden, bepalingen en mededelingen zoals vermeld op de website en het algemeen forum reglement. Lees ook onze help pagina voor aanvullende informatie.

2. Privacy

Beveiligingsforum.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van de site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke gegevens die u ons verschaft zorgvuldig worden behandeld, en zonder uw toestemming niet aan derden worden verstrekt. Uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen op beveiligde webservers die zich in een beveiligde computerruimte bevinden. Voor het plaatsen van berichten is registratie van uw e-mailadres noodzakelijk. E-mail berichten aan leden kunnen incidenteel informatie over andere activiteiten bevatten. U bent op ieder gewenst moment in staat om uw gegevens in te zien.
Beveiligingsforum.nl noch de beheerders van dit forum zal uw IP-adres publiceren of op enige andere wijze aan derden ter beschikking stellen tenzij Beveiligingsforum.nl en/of de beheerder daartoe op wettelijke grond worden verplicht.

Beveiligingsforum.nl bevat veel links naar andere sites, en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze sites en stelt zich niet aansprakelijk voor de privacyregels die worden gebruikt door de beheerders van deze sites.

We websites van Beveiligingsforum.nl maken gebruik van cookies. Deze nieuwe cookie-wetgeving vereist nog aanpassingen aan onze websites, ondertussen hanteren we een strikt privacybeleid. Cookies zijn kleine bestanden die jouw voorkeuren tijdens het surfen onthouden en opslaan op je eigen computer. Een cookie slaat niet je naam, niet je adres, niet je leeftijd en ook andere persoonlijke gegevens weet een cookie niet. Ze onthouden alleen je voorkeuren en je interesses op basis van je surfgedrag. Zet je cookies uit, dan ontvang je nog steeds reclame alleen is deze niet meer afgestemd op jouw surfgedrag. Ook kan het zijn dat het niet mee mogelijk is om ingelogd te blijven of anderszins gebruik te maken van onze diensten. Het uitschakelen van cookies heeft alleen gevolgen voor de computer ťn browser waarop je deze handeling uitvoert.

Beveiligingsforum.nl maakt gebruik van een web analytics pakket om te analyseren welke pagina's het best worden bezocht, via welke browser mensen surfen, of je een groot scherm hebt, etc. Op basis daarvan kunnen we onze sites verbeteren. Deze gegevens worden anoniem opgeslagen dus zijn niet te herleiden naar wie je bent. Ze worden alleen gebruikt om je bezoek aan onze site te analyseren. Op verschillende sites maken we gebruik van LinkedIn, Facebook, Youtube, Twitter en andere sociale media. We vinden het praktisch en handig om de tweets en video's en reactiemogelijkheid via bijvoorbeeld Facebook op onze sites te plaatsen. Op hun beurt analyseren deze externe partijen het klikgedrag.

Uitgangspunt is dat het verstrekken van persoonsgegevens aan Beveiligingsforum.nl niet verplicht is. Je hebt te allen tijde zelf de keuze of je persoonsgegevens wilt invoeren. Echter, om lid te kunnen worden is het invoeren van persoonsgegevens noodzakelijk.

3. Berichten

Berichten op Beveiligingsforum.nl vertegenwoordigen de mening van de afzender. Dat een bericht op Beveiligingsforum.nl staat wil dan ook niet zeggen dat de inhoud ervan de mening vertegenwoordigt van en/of de instemming heeft van Beveiligingsforum.nl en/of de beheerder(s) van dit forum.
Beveiligingsforum.nl noch de beheerder van dit forum kan op welke wijze ook aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de geplaatste berichten. Beveiligingsforum.nl en de beheerder van dit forum behouden zich het recht voor om gebruikers zonder opgaaf van redenen te weigeren of om berichten te wijzigen of te verwijderen.

Beheerders van het beveiligingsforum behouden zich het recht voor om gebruikers zonder opgaaf van redenen te weigeren of om berichten te wijzigen of te verwijderen. De beheerders maken uiteindelijk de afweging wat wel of niet kan. Hierover gaan wij op het beveiligingsforum niet in discussie. Indien u hier vragen of opmerkingen over heeft, dan kunt u dat kenbaar maken via het contactformulier. Wij zullen deze trachten te beantwoorden, uitgebreide correspondentie zullen wij hier echter niet over voeren.

Behalve door de redactie van Beveiligingsforum.nl wordt ook content / berichten geplaatst die door derden is aangeboden. Inzendingen mogen ongeacht de duur of lengte ervan geen inbreuk plegen op rechten van andere, waaronder bijvoorbeeld auteursrechten, merkenrechten of enig ander recht van intellectueel eigendom, u bent persoonlijk verantwoordelijk voor alles wat u via deze website publiceert of laat publiceren.

Wanneer u foto's of video's uploadt of berichten verstuurt via de website of reacties plaatst op de website, wordt uw naam of accountnaam aan andere gebruikers getoond. Het materiaal mag op geen enkele manier kwetsend, aanstootgevend of onfatsoenlijk zijn. Met het inzenden garandeert u dat de foto, video of ander materiaal zelf heeft gemaakt of dat u de volledige rechten bezit om aan onze voorwaarden te voldoen. U garandeert tevens dat het materiaal een getrouwe weergave van de werkelijkheid is (niet gemanipuleerd of bewerkt), dat u door of bij het maken van het materiaal geen strafbaar feit heeft gepleegd of inbreuk heeft gepleegd op rechten van derden, dat u dat evenmin doet door het materiaal aan Beveiligingsforum.nl te leveren.

Beveiligingsforum.nl besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van alle door haar gepubliceerde data. Alle ideeŽn en/of materialen, waaronder inbegrepen, maar niet beperkt tot, teksten, beelden, geluiden, software of andere informatie dat u naar Beveiligingsforum.nl verstuurt via de website of per e-mail, kan via internet en andere mediakanalen worden gedistribueerd en worden bekeken. De inzender blijft auteursrechthebbende op het materiaal en verleent aan Beveiligingsforum.nl een onbeperkte wereldwijde niet- exclusieve licentie voor onbepaalde tijd voor het openbaar maken en verveelvoudigen van het materiaal al dan niet in bewerkte vorm middels welke media dan ook via alle huidige en toekomstige technische middelen. Beveiligingsforum.nl is gerechtigd deze materialen te gebruiken, te kopiŽren en/of commercieel in de ruimste zin te exploiteren, zonder daarvoor enige (royalty) vergoeding verschuldigd te zijn.

Beveiligingsforum.nl behoudt tevens het recht -tenzij anders overeen gekomen met de auteur- ingezonden materiaal in te korten en/of aan te passen. Beveiligingsforum.nl zal niet gehouden zijn de betreffende materialen geheim te houden en mag deze ter publicatie doorleveren aan derden.

De inzender vrijwaart Beveiligingsforum.nl tegen elke aanspraak van derden. Beveiligingsforum.nl accepteert geen enkele vorm van aansprakelijkheid voor welke vorm van schade dan ook die de inzender zal lijden als gevolg van (onrechtmatig) gebruik door derden van het door de gebruiker beschikbaar gesteld materiaal.

Onjuistheden of onvolledigheden zijn echter niet altijd te vermijden. Mocht u iets op onze site zien staan dat welke manier dan ook inbreuk maakt op andermans rechten, of kwetsend, aanstootgevend of onfatsoenlijk is, dan stellen wij het op prijs als u dit aan ons meldt.

4. Copyright

Alle handelsmerken en auteursrechten op Beveiligingsforum.nl horen toe aan hun gewaardeerde eigenaars. De afbeeldingen, foto's en teksten van Beveiligingsforum.nl zijn auteursrechtelijk beschermd door de Auteurswet 1912 en internationale auteursrechten. Op alle afbeeldingen, foto's en teksten berust het auteursrecht bij Beveiligingsforum.nl. Alle rechten op de foto, waaronder het zogenaamde copyright, zijn beschermd. In geen geval mag de afbeelding zonder schriftelijke toestemming van Beveiligingsforum.nl worden gereproduceerd of openbaar gemaakt. Bij constatering van gebruik zonder toestemming zal altijd leiden tot vervolging. Wilt u toch een foto en/of stukken tekst gebruiken, neemt u dan contact op met Beveiligingsforum.nl.

5. Aansprakelijkheid

Wij kunnen er niet voor instaan dat enige informatie geschikt is voor het doel waarvoor de informatie door u wordt geraadpleegd. Alle informatie, producten en diensten worden aangeboden in een staat waarin deze zich feitelijk bevinden en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins. Gebruikers van Beveiligingsforum.nl worden altijd aangeraden onafhankelijke inlichtingen in te winnen en/of onderzoek te verrichten voor gebruik van de via Beveiligingsforum.nl verkregen informatie. De informatie wordt dagelijks aangevuld en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Beveiligingsforum.nl alsmede de aan haar gelieerde activiteiten zijn niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van de informatie via internet alsmede technische storingen. We doen ons uiterste best om onze website degelijk te beveiligen, en informatie accuraat weer te geven maar zijn niet aansprakelijk voor schade geleden door leden of derden, voortvloeiende uit het gebruik van de website.

Leden kunnen via de website met elkaar te communiceren, we zijn niet aansprakelijk voor het gebruik of misbruik van door leden zelf verstrekte persoonlijke informatie uit hun profiel, van persoonlijke informatie die leden via website met elkaar delen, of voortvloeiend uit een andere vorm van communicatie van de leden, al dan niet via de website. We zijn niet aansprakelijk voor het hinderlijk gedrag van leden of bezoekers ten opzichte van een ander.

6. Tot slot

Beveiligingsforum.nl is geheel digitaal, voor contact of correspondentie is geen postadres beschikbaar. Voor contact kunt u gebruik maken van e-mail of het reactie formulier op de website.

7. Deze voorwaarden

Beveiligingsforum.nl is te allen tijde gerechtigd om de voorwaarden te wijzigen. De datum van de wijziging is ter herkenning van nieuwe voorwaarden.TOP