Auteur Topic: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen  (gelezen 1115 keer)

Perry1991

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 5
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Gepost op: zondag 2 januari 2022, 09:50 »
Hallo Allemaal,

Voor aller eerst allemaal de beste wensen

Ik ben nieuw in de beveiligings wereld heb me MBV diploma
Gehaald en nu thuis begonnen met Alarm te installeren

Nu loop ik tegen een probleem ofja probleem gewoon iets gebruiktvriendelijk

Ik wil thuis opdelen
- alle ramen en deuren(zodat je in huis vrij kan bewegen)
- alles ingeschakeld (huis verlaten)

Nu zit op mijn GI (ats1115a) een knop linksboven huisje met persoon erin (bijlage lukt niet)hoe kan ik die programmeren (evt via ats8500 standalone) dan ik dan kan inschakelen dat ik in huis vrij kan bewegen?

Heeft iemand hier wat tips bij?

Met vriendelijke groet
perry

Thijs_2021

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 5
  • Nooby 2022
    • Bekijk profiel
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #1 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 11:24 »
Kan je dat niet in twee verschillende zone's/gebieden doen ?

HandokoF

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 50
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: Servicemonteur
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #2 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 12:15 »

In ATS8500 onder ingangen heb krijg je dit te zien wanneer je een ingang hebt geselecteerd. Onder opties zie je de optie staan “overbrug in gedeeltelijk in 1” als je deze optie op “AAN” zet dan word deze melder genegeerd bij gedeeltelijke inschakeling 1.

Deze optie zul je dus op AAN moeten zetten voor alle melders binnen het gebied waar je doorheen wilt lopen.

Perry1991

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 5
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #3 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 15:01 »
Oke ik ga het testen,
Dan hoef ik ook maar 1 gebied te maken?
En zo bepaalde sersors op aanzetten

Het is mijn eerste systeem wat ik volledig zelfstandig doe

HandokoF

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 50
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: Servicemonteur
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #4 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 15:05 »
Het klopt. Je hoeft dan maar 1 gebied te maken.

Je hebt 2 gedeeltelijke inschakelingen. Je kunt dus ook gedeeltelijk inschakelen 1 gebruiken om alleen de buitenschil te beveiligen en gedeeltelijk in 2 de hele woning m.u.v. De slaapkamers (dan moet je eigenlijk wel een bediendeel in je slaapkamer hebben).

De melders die je de optie “AAN” geeft in de gedeeltelijke inschakeling zijn de melders die genegeerd moeten worden tijdens deze inschakeling.

Perry1991

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 5
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #5 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 15:12 »
Oke dan in ga het testen!


Ben nog meer tegen probleempjes/uitdagingen aangelopen, zo heb ik de voordeur en gang in/uitloop1 gegeven maar mij binnenkomst door de voordeur gaat die niet piepen en geen melding dus daar doe ik nog iets fout,

Heb een bediendeel bij de voordeur en 1 op de overloop
Wil kunnen schakelen op buitenschil als me thuis zijn en volledig in

Krijg nu de waarschuwing noet mogelijk als
Ik op het huisje met persoon in huis druk

HandokoF

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 50
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: Servicemonteur
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #6 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 15:20 »
Oke dan in ga het testen!


Ben nog meer tegen probleempjes/uitdagingen aangelopen, zo heb ik de voordeur en gang in/uitloop1 gegeven maar mij binnenkomst door de voordeur gaat die niet piepen en geen melding dus daar doe ik nog iets fout,

Heb een bediendeel bij de voordeur en 1 op de overloop
Wil kunnen schakelen op buitenschil als me thuis zijn en volledig in

Krijg nu de waarschuwing noet mogelijk als
Ik op het huisje met persoon in huis druk
Je hebt de voordeur en gang als in/uitloop ingesteld. Ten eerste zal ik de gang instellen als “Toegang”. Mocht iemand binnen komen op een andere wijze dan via de voordeur dan krijg je tenminste direct een alarm op de PIR in de gang. Anders gaat de inloop tijd gewoon draaien en krijgt men die 30 seconden extra tijd. Mocht de in/uitloop zone overbrugd zijn dan dient de PIR gewoon als in/uitloop ipv toegang.

Heb je ook gecontroleerd of de voordeur en gang wel in het juiste gebied zitten, niet toegewezen zijn aan meerdere gebieden en/of je deze zones niet geblokkeerd hebt? Indien alles goed is ingesteld zal ik eens kijken of je de zones wel goed hebt aangesloten.

Heel mooi dat je een bediendeel bij de voordeur hebt en overloop. Zo zou je dus kunnen instellen dat gedeeltelijk in 1 de BG en verdieping vrij toegankelijk zijn en met gedeeltelijk in 2 alleen de verdieping (BG wel beveiligd).

Perry1991

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 5
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #7 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 20:18 »
Fout aangesloten kan eigenlijk niet, het is volledig draadloos op ee ATS1235 wou proberen de sterktes uittelezen met de 868gen2 maar krijg niks te zien

HandokoF

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 50
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: Servicemonteur
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #8 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 21:37 »
Fout aangesloten kan eigenlijk niet, het is volledig draadloos op ee ATS1235 wou proberen de sterktes uittelezen met de 868gen2 maar krijg niks te zien
Het gebeurt nog wel eens dat wanneer draadloze melders niet correct zijn ingeleerd deze niet reageren / altijd in rust blijven. Heb je al gecontroleerd of de melder überhaupt de verstoord en rust status geeft? Via het bediendeel kan dat via het eerste menu (ik weet zo even niet uit mijn hoofd welke opties je precies moet hebben) en via ATS8500 kun je dat controleren via “command en controle”.

Perry1991

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 5
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #9 Gepost op: zondag 2 januari 2022, 21:44 »
Goeie tip
Ga morgen ma het werk de laptop eens eraan hangen en wat dingen teste en nakijken

Fijne avond en bedankt voor alle info alvast

Sjakie

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 296
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: MBV - IDB - ODB
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #10 Gepost op: maandag 3 januari 2022, 17:09 »


Het gebeurt nog wel eens dat wanneer draadloze melders niet correct zijn ingeleerd deze niet reageren / altijd in rust blijven.

En hoe lees ik zo'n melder dan "verkeerd" in? Kan weinig aan verkeerd gaan, of zie ik iets over het hoofd?

HandokoF

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 50
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: Servicemonteur
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #11 Gepost op: maandag 3 januari 2022, 18:20 »

En hoe lees ik zo'n melder dan "verkeerd" in? Kan weinig aan verkeerd gaan, of zie ik iets over het hoofd?
Wat is dit voor reactie? Volgens mij is het de bedoeling op een forum om elkaar te helpen of om antwoorden van iemand te corrigeren als die niet helemaal klopt. Echter bevat dit bericht geen correctie en of antwoord. Dit klinkt mij meer als een aanval.

Sjakie

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 296
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: MBV - IDB - ODB
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #12 Gepost op: maandag 3 januari 2022, 20:13 »


Wat is dit voor reactie?

Ja, dat vraag ik me nu ook af. Wat is dit voor reactie? Kort lontje?

Vertel dan eens hoe je zo'n melder "verkeerd" kan inlezen. Daar kan men wat van leren, toch?

HandokoF

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 50
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: Servicemonteur
ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #13 Gepost op: maandag 3 januari 2022, 22:01 »
Als je een melder koopt staat er een serienummer in. Als je deze serienummer gewoon in ATS8500 invult ipv de standaard koppel methode te gebruiken via het bediendeel dan werkt het niet. Dit was het geval met ten minste firmware versie 4.2. Het is mogelijk dat dit probleem is opgelost in een nieuwere firmware versie.

Er kan dus wel iets aan verkeerd gaan en je hebt inderdaad iets over het hoofd gezien.

Sjakie

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 296
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: MBV - IDB - ODB
Re: ATS1500a-Ip gedeeltelijk inschakelen
« Reactie #14 Gepost op: maandag 3 januari 2022, 23:41 »


Als je een melder koopt staat er een serienummer in. Als je deze serienummer gewoon in ATS8500 invult ipv de standaard koppel methode te gebruiken via het bediendeel dan werkt het niet. Dit was het geval met ten minste firmware versie 4.2. Het is mogelijk dat dit probleem is opgelost in een nieuwere firmware versie.

Er kan dus wel iets aan verkeerd gaan en je hebt inderdaad iets over het hoofd gezien.

En staat bovenstaande methode dan ook zo beschreven in de handleiding? Nee.

Dus wie ziet hier dan iets over het hoofd?

Volg gewoon de stappen zoals ze beschreven staan in de handleiding...