Auteur Topic: CTSN vindt cao Particuliere Beveiliging te duur  (gelezen 592 keer)

Beveiliger64

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 437
    • Bekijk profiel
CTSN vindt cao Particuliere Beveiliging te duur
« Gepost op: donderdag 7 oktober 2021, 17:18 »
Geplaatst
07 oktober 2021, 14:56
Laatst geüpdatet
07 oktober 2021, 16:56
Beveiligingsbedrijf CTSN vindt de cao Particuliere Beveiliging te duur. De luchthavenbeveiliger op Schiphol weigert daarom de roosters van beveiligers te verbeteren, zoals de cao voorschrijft. In een sommatie heeft CNV Vakmensen geëist dat de onderneming zich aan de spelregels houdt. Nu het bedrijf opnieuw weigert, ligt de kwestie bij de rechtbank in Amsterdam.
De weigering van CTSN om zich aan de afspraken te houden is de zoveelste klap voor de honderden beveiligers die sinds december vorig jaar door het bedrijf zijn overgenomen. Het ziekteverzuim bij CTSN is hoog en beveiligers werken met soms onmogelijke roosters en werktijden.

Omdat CTSN met de goedkope cao Veiligheidsdomein werkt, hebben medewerkers volgens CTSN geen recht op behoud van hun arbeidsvoorwaarden en roosters na een contractwisseling. Overstappen naar de cao Particuliere Beveiliging is volgens CTSN onbetaalbaar. Anders gezegd: Schiphol betaalt te weinig voor beveiligers. De eis voor betere roosters en overname van alle oude arbeidsvoorwaarden is nu door CNV Vakmensen bij de rechtbank neergelegd.

Wat betekent dit voor je?

Het besluit om naar de rechter te stappen betekent dat onderhandelingen over betere roosters stil liggen. Wij - de kaderleden en ondergetekende - hebben veel moeite gestoken in pogingen om met CTSN tot een vergelijk te komen. Echter, wat CTSN te bieden had was keer op keer te weinig, te laat of te vaag. Veel verder dan een toezegging om - onder bepaalde voorwaarden - in de loop van volgend jaar tot een zes-weeksrooster te komen wilde CTSN niet gaan.

Komende tijd zal ik onze leden en kaderleden zo veel mogelijk op de hoogte houden van de verdere voortgang. Daarnaast wil ik met kaderleden en leden overleggen hoe we zowel CTSN als Schiphol kunnen bewegen om zich wel aan de cao-afspraken te houden.

Kwalijke rol van Schiphol

Het is inmiddels duidelijk dat Schiphol een kwalijke rol speelt in de ellende voor beveiligers. In een poging de kosten voor beveilingsactiviteiten te drukken, heeft Schiphol - tegen de wens van vakbonden in - bedrijven toegelaten die met de goedkope cao Veiligheidsdomein werken. Deze bedrijven hoeven zich niet te houden aan art. 95b van de cao Particuliere Beveiliging, waarin staat dat arbeidsvoorwaarden één op één mee gaan na een contractwisseling.

CTSN heeft wel een convenant getekend waarin het verklaart zich aan art. 95b te houden, maar het bedrijf legt die afspraak naast zich neer. De reden die CTSN voor de weigering opgeeft is dat de cao Particuliere Beveiliging te duur is, omdat deze cao betere arbeidsvoorwaarden kent en beveiligers beschermt bij een contractwisseling. Schiphol betaalt CTSN te weinig om de cao na te leven.


Komende tijd zal ik, zowel direct als via onze kaderleden, zoveel mogelijk informatie verzamelen die kan bijdragen aan onze rechtszaak. Twijfel niet om contact met mij of onze kadergroep op te nemen. Dat kan via Whatsapp, mail, maar bel me ook gerust op.

Kortom, de kogel is door de kerk, we gaan er voor.


Vriendelijke groet, Erik Honkoop
 
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen

Beveiliger64

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 437
    • Bekijk profiel
Re: CTSN vindt cao Particuliere Beveiliging te duur
« Reactie #1 Gepost op: donderdag 7 oktober 2021, 17:21 »
Dat krijg je met al die prijsvechters in onze branche die de hele beveiligingsbranche kapot maken. Pure schande aan die prijsvechters en onbekwame beveiligers in spijkerbroeken, sportschoenen, met T-shirts met een vtje.

De grote bedrijven zijn er zelf mede schuldig aan, dat zij gebruik zijn gaan maken van uitzendbureaus waar het personeel van die prijsvechters een belachelijk laag inkomen hebben, want 10, 11, 12 euro bruto per uur zegt veel over die uitzendbureaus die zeer lage prijzen rekenen om klanten binnen te halen, of beter gezegd stelen van de grote bedrijven. De grote bedrijven hebben het Paard van Troye zelf binnen gesleept en raken klant naar klant kwijt aan deze prijsvechters.

Dan wil ik nog niet spreken over de kwaliteit, beter gezegd het ''gebrek aan kwaliteit'' van het personeel dat in dient of als ZZP'er werken, het uurtje-factuurtje mentaliteit.

Ik kan hier een boek over schrijven, wat ik allemaal niet heb gezien met dat soort lui dat helemaal niet in de beveiliging thuis hoort. De meeste lui uit de Euro-generatie willen allemaal coördinator worden, en zij hebben totaal geen enkele ervaring, kennis, inzicht van het vak. Dit soort lui zie je lopen op sportschoenen, spijkerbroeken, oorbellen in, tattoos in hun nek, mannen met lange haren, onverzorgd uit zien, zijn maar een paar aspecten van de wildgroei aan personeel en prijsvechters die de gehele markt aan het kopt maken is, met als gevolg een slecht CAO voor de toekomst.

« Laatst bewerkt op: donderdag 7 oktober 2021, 17:34 door Beveiliger64 »