Auteur Topic: Paneel Module Sabotage  (gelezen 732 keer)

Bob Veldman

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 12
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Paneel Module Sabotage
« Gepost op: vrijdag 23 juli 2021, 21:24 »
Een hele goede avond!

Sinds een wijziging loop ik tegen een Module Sabotage aan bij het GI1 paneel.

Afgelopen week heb ik een buitenflitser vervangen en een spraakmodule (ATS7200E) geplaatst in een ATS1500 IP systeem.

Reeds was er al een ATS7320 GSM Module geplaatst.

Systeem heeft sinds installatie begin dit jaar perfect gewerkt. Nu na deze wijziging krijg ik een melding op het GI1 paneel dat deze een module sabotage heeft. Aan dit paneel en de bekabeling is niks gewijzigd.

Heb de nieuwe buitenflitser getest en deze werkt naar behoren. Ook de 1K weerstand zit goed en is nagemeten.

Ook als ik de ats7200e weer demonteer dan blijft deze melding in het display verschijnen.

Heb het GI1 bedieningspaneel ook al vervangen voor een andere en ook dit lost het probleem niet op.

Kan iemand mij vertellen waar ik nu verder kan gaan zoeken? Wat kan de oorzaak zijn van een melding als deze?

Ben benieuwd naar jullie input.

Alvast bedankt voor de moeite en nog een fijne avond toegewenst!

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 881
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #1 Gepost op: vrijdag 23 juli 2021, 21:35 »
Heb je ook al gekeken bij de kast zelf? dus de sabotage schakelaar van de kast?
en mogelijk moet de installateur deze bevestigen, afhankelijk van de programmatie.
staat er niet bij waar het vandaan komt, meestal staat er dan bij GI1 sabotage.

je weet dat je email adres zichtbaar is voor iedereen?

Bob Veldman

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 12
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #2 Gepost op: vrijdag 23 juli 2021, 21:44 »
Dag Dré,

Bedankt voor de snelle input! Helaas is het niet de kast. Dit was ook al één van mijn gedachten. Maar als ik dit maakcontact sluit dan geeft hij sabotage op de meterkast.

Hij geeft nu echt de melding 1 > Entree (volgende regel)  Module Sab
« Laatst bewerkt op: vrijdag 23 juli 2021, 21:47 door Bob Veldman »

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 881
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #3 Gepost op: vrijdag 23 juli 2021, 21:47 »
welk bediendeel heb je?
ik heb wel eens gehad dat het lipje van een ats1135 er niet meer op zat.

Bob Veldman

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 12
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #4 Gepost op: vrijdag 23 juli 2021, 21:50 »
Een ATS1110A-N. Dit paneel hoeft ook niet los om het e.e.a. te monteren. Maar nogmaals, bij dit paneel is helemaal niks gebeurt in dat uurtje van werkzaamheden.

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 881
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #5 Gepost op: vrijdag 23 juli 2021, 22:20 »
als je zeker weet dat er niks aan de hand is bij het bediendeel en et eventueel al gereset hebt met de installateurscode. kun je kijken wat een reset doet door de spanning en accu even los te halen.

Bob Veldman

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 12
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #6 Gepost op: zaterdag 24 juli 2021, 08:54 »
Goedemorgen Dré,

Wederom bedankt voor de feedback. Dat denk ik persoonlijk inderdaad niet. Dit ook omdat ik het bedieningspaneel vervangen heb voor een andere. Ook hierop deze zelfde melding.

Kan het komen door een 'knik' in de databus? Dat alleen GI1 een sabotage melding geeft? Want GI2 en DI1 zijn wel gewoon zichtbaar en te gebruiken. Ook de data uit DI1 komen netjes en goed binnen. Daarom heb ik het idee dat de datalijn wel gewoon goed is.

Met een installateurscode kun je alleen het menu in. Met deze code kun je niet in / uitschakelen of een 'alarm' uitzetten.

Helemaal spanningsloos maken helpt helaas ook niet. Dit al twee keer geprobeerd. Eenmaal met de nieuwe spraakmodule print en eenmaal zonder deze print. Wellicht lag het aan de print, maar als ik deze afkoppel blijf ik de melding behouden.

Nog andere tips of hoekjes waar ik kan zoeken?

Alvast bedankt!

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 881
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #7 Gepost op: zaterdag 24 juli 2021, 12:31 »
Wat ik nu van je begrijp is dat je dus een GI offline hebt?

Dat is wat anders dan module sabotage.
Dan denk ik dat een van je draadjes ergens niet meer goed zitten, mogelijk bij je centrale of uitbreiding.
Als die helemaal niks doet, dus ook geen display zal het met de voeding er van te maken hebben.
Je kunt ook nog even checken of het adres wel juist staat, en heb je de bus ook juist afgelosten?

Bob Veldman

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 12
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #8 Gepost op: zaterdag 24 juli 2021, 13:46 »
Nee, de GI is niet offline. Deze werkt perfect even als de GI2. Ik kan zone 2, 3, 4 ook hiermee inschakelen.

Zone 1 weigert omdat GI1 is toegewezen aan zone 1.

Hij is dus niet offline. Kan er alles mee doen alleen geeft hij de melding Module Sab. Kan daarom zone 1 niet inschakelen.

HandokoF

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: Wardenburg Beveiliging
  • Functie: Servicemonteur
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #9 Gepost op: zaterdag 24 juli 2021, 18:25 »
Wat voor module sabotage geeft hij aan? Enkel module sabotage hebben we weinig aan. Heb je via ATS8500 ook het logboek opgevraagd? Wat geeft het logboek aan?

Bob Veldman

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 12
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #10 Gepost op: zaterdag 24 juli 2021, 19:55 »
Heb in het begin de naam van de GI van Entree aangepast naar Entree GI. Dit omdat ik zeker wil weten dat het om de GI ging.


Bob Veldman

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 12
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #11 Gepost op: zaterdag 24 juli 2021, 22:05 »
Systeem helemaal schoon gemaakt en instellingen opnieuw ingevoerd. T

Tot nu toe gaat het goed! Mocht het anders worden dan meld ik mij weer....

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 881
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #12 Gepost op: zaterdag 24 juli 2021, 22:07 »

klopt je bus bekabeling zoals voorgeschreven? (al verwacht ik daar niet direct problemen van, al ligt dat ook wel aan de afstanden).
weet je echt zeker dat je sabotage van bediendeel correct is, had je alleen het bediendeel vervangen of ook de onderplaat er van?

De sabotage meldingen komen en gaan is dat als je juist iets doet met het betreffende bediendeel of wanneer komt dit voor?

HandokoF

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: Wardenburg Beveiliging
  • Functie: Servicemonteur
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #13 Gepost op: zondag 25 juli 2021, 12:52 »
Het ging dus wel echt om de Gi. Mocht het terug komen kijk dan even of de ondergrond (muur) wel vlak is. Als deze niet vlak is kan het zijn dat de schroeven te strak staan waardoor de montageplaat scheef trekt. Daarnaast kun je ook kijken of het bediendeel aan het einde van de lijn hangt of tussen andere modules in de bus. Als deze aan het einde van een lijn is gemonteerd kan het zijn dat je dip-switch 5 moet omzetten (EOL weerstand).

Wat ook een oorzaak kan zijn is dat je een ATS1136 bediendeel hebt (Mifare) dit bediendeel heeft een encrypted verbinding met de centrale. Hierdoor dien je de versleuteling te resetten als er een sabotage is geweest. Het verwijderen en opnieuw programmeren van het bediendeel heeft ook als effect dat de versleuteling gereset is. Echter is dit een veel omslachtigere manier.

Hopelijk blijft de sabotage nu wel weg.

Bob Veldman

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 12
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Paneel Module Sabotage
« Reactie #14 Gepost op: maandag 26 juli 2021, 20:48 »
Dank je wel HandokoF voor je input.

De muur is vlak, eind december nieuw gestuct ;-)

Tot nu toe geen last meer gehad!