Auteur Topic: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet  (gelezen 587 keer)

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Gepost op: vrijdag 12 juni 2020, 15:09 »
Hallo daar,

Ik heb het draadje van Bartp in de gate gehouden maar die geeft geen reactie meer.  ::)
Heb een Flex 3-20 met Ethernet module A083-00-10 die ik maar niet werkend krijg.

Flex 3-20 - V3.51   09/09/2019
Module A083 - 100-06932 REV .A4

Heb de module aangesloten van print A/C - B/D op de intellibus C D van de centrale (dit is omdat ik de 4 aderige bijhorende kabel met witte stekkers kwijt ben)

groen ledje brand continue, ander groen ledje knippert, de gele led knippert ook met tussen pauzes van 2 sec.
Mijn ziggo connectbox zegt dat er iets is met de bekabeling of kaart?

Heb meerdere kabels geprobeerd maar geen resultaat.

Kan zijn dat de module kaduuk is maar hoe check ik dat ?
Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 753
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: zondag 14 juni 2020, 16:36 »
Module wel ingeleerd?

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: maandag 15 juni 2020, 14:23 »
Bedankt voor je reactie Atomic,


Ik ben daarmee bezig geweest maar weet niet of ik dat goed heb gedaan.  ::)

Bij Auto Detect [72] krijg ik de melding:  SYSTEEMMODULES was 8 nu 8

als ik daarna op esc druk krijg ik de melding: Moment a.u.b.  en dan SYSTEEMMODULES was 8 nu 8

Er is dan niets gebeurd terwijl de Ethernet module wel is aangesloten.

Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 753
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: maandag 15 juni 2020, 22:36 »
En als je de bus kabel van de ethernet module haalt, gaat hij dan van 8 naar 6?

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: maandag 15 juni 2020, 23:43 »
Blijft op 8 staan
Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 753
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: dinsdag 16 juni 2020, 23:24 »
Dan ijkt het erop dat hij niet wordt gezien.

Ik had vandaag bv een Flex3 met 2x code bediendelen en een ethernet module, hij gaf bij mij 8 aan.
Zou ik de ethernet module verwijderen zou hij naar 6 moeten gaan. (een ethernet module creerd ook een soort fictief bediendeel erbij, vandaar de ophoging/verlaging van 2 modules)

Waarmee is jouw installatie opgebouwd?

Normaal in install stand zetten, ethernet module op de intelli bus aansluiten (linkse bus aansluiting op de print) dan install mode verlaten en gaat hij checken op sabotages en laat hij evt nieuw geïnstalleerde modules zien.

Dit zou dus afhankelijk of je toevoegt of verwijderd een aanpassing in getallen moeten worden aan het einde dan bv van 8 naar 6, of van 8 naar 10.

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: zondag 21 juni 2020, 11:58 »
Mijn installatie is opgebouwd met 19 bedraden zone's en 3 MK8 keypads waarvan 1 met prox

werkt perfect alleen ethernet module word niet herkend.

Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander

JamLaMin

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 77
    • Bekijk profiel
  • Functie: Beveiligings Engineer
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: vrijdag 26 juni 2020, 17:46 »
Heb je het voedingskabeltje ook gebruikt?
Ik heb nu 2x gehad dat hij hem compleet niet kon herkennen...
Voedingskabeltje er ook tussen en het werkt perfect...

Raar, maar waar

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: zondag 28 juni 2020, 20:43 »
Ik krijg het 4 aderige stekker opnieuw opgestuurd, dus ff afwachten en zal  dan wat gaan proberen.   ;)
Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander