Auteur Topic: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet  (gelezen 929 keer)

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Gepost op: vrijdag 12 juni 2020, 15:09 »
Hallo daar,

Ik heb het draadje van Bartp in de gate gehouden maar die geeft geen reactie meer.  ::)
Heb een Flex 3-20 met Ethernet module A083-00-10 die ik maar niet werkend krijg.

Flex 3-20 - V3.51   09/09/2019
Module A083 - 100-06932 REV .A4

Heb de module aangesloten van print A/C - B/D op de intellibus C D van de centrale (dit is omdat ik de 4 aderige bijhorende kabel met witte stekkers kwijt ben)

groen ledje brand continue, ander groen ledje knippert, de gele led knippert ook met tussen pauzes van 2 sec.
Mijn ziggo connectbox zegt dat er iets is met de bekabeling of kaart?

Heb meerdere kabels geprobeerd maar geen resultaat.

Kan zijn dat de module kaduuk is maar hoe check ik dat ?
Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander 😉

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 753
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: zondag 14 juni 2020, 16:36 »
Module wel ingeleerd?

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: maandag 15 juni 2020, 14:23 »
Bedankt voor je reactie Atomic,


Ik ben daarmee bezig geweest maar weet niet of ik dat goed heb gedaan.  ::)

Bij Auto Detect [72] krijg ik de melding:  SYSTEEMMODULES was 8 nu 8

als ik daarna op esc druk krijg ik de melding: Moment a.u.b.  en dan SYSTEEMMODULES was 8 nu 8

Er is dan niets gebeurd terwijl de Ethernet module wel is aangesloten.

Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander 😉

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 753
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: maandag 15 juni 2020, 22:36 »
En als je de bus kabel van de ethernet module haalt, gaat hij dan van 8 naar 6?

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: maandag 15 juni 2020, 23:43 »
Blijft op 8 staan
Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander 😉

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 753
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: dinsdag 16 juni 2020, 23:24 »
Dan ijkt het erop dat hij niet wordt gezien.

Ik had vandaag bv een Flex3 met 2x code bediendelen en een ethernet module, hij gaf bij mij 8 aan.
Zou ik de ethernet module verwijderen zou hij naar 6 moeten gaan. (een ethernet module creerd ook een soort fictief bediendeel erbij, vandaar de ophoging/verlaging van 2 modules)

Waarmee is jouw installatie opgebouwd?

Normaal in install stand zetten, ethernet module op de intelli bus aansluiten (linkse bus aansluiting op de print) dan install mode verlaten en gaat hij checken op sabotages en laat hij evt nieuw geïnstalleerde modules zien.

Dit zou dus afhankelijk of je toevoegt of verwijderd een aanpassing in getallen moeten worden aan het einde dan bv van 8 naar 6, of van 8 naar 10.

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: zondag 21 juni 2020, 11:58 »
Mijn installatie is opgebouwd met 19 bedraden zone's en 3 MK8 keypads waarvan 1 met prox

werkt perfect alleen ethernet module word niet herkend.

Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander 😉

JamLaMin

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 77
    • Bekijk profiel
  • Functie: Beveiligings Engineer
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: vrijdag 26 juni 2020, 17:46 »
Heb je het voedingskabeltje ook gebruikt?
Ik heb nu 2x gehad dat hij hem compleet niet kon herkennen...
Voedingskabeltje er ook tussen en het werkt perfect...

Raar, maar waar

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: zondag 28 juni 2020, 20:43 »
Ik krijg het 4 aderige stekker opnieuw opgestuurd, dus ff afwachten en zal  dan wat gaan proberen.   ;)
Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander 😉

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: zaterdag 1 augustus 2020, 13:58 »
UPDATE

Ik heb het 4 aderige stekkertje opgestuurd gekregen en de ip module werkt, de systeemmodules is veranderd van 8 naar 9.

1 groene led brand continue en de ander groene led knippert, de gele led knippert om de +/- 5 sec

Mijn Ziggo connectbox zegt dat er een probleem is met een bekabeld apparaat.
Heeft iemand een schema hoe ik de ip module moet instellen want wat ik heb opgezocht is voor mij onduidelijk.   ::)

Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander 😉

Wim63

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 24
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: zaterdag 1 augustus 2020, 14:49 »
Dag Leander,

Ik vermoed dat de module op een vast IP adres staat ingesteld.
Menu 56-3-3-1 kun je dit naar DHCP zetten. DHCP: (0 = Uitgeschakeld, 1 = Ingeschakeld)
Vast IP adres mag ook, maar dan moet het wel kloppen met je connect box

groet,
Wim

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #11 Gepost op: zaterdag 1 augustus 2020, 18:03 »
Hallo Wim,

DHCP staat op ingeschakeld
Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander 😉

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 811
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #12 Gepost op: zondag 2 augustus 2020, 07:23 »
En je weet ook zeker dat je UTp kabel goed is?
En dat het ook deze module is waar je connect box het over heeft.?

Anders toch even proberen om een vast ip adres in te stellen,
Volgens mij moet dat toch, want volgens to moet je ook een poort forward gaan instellen.

Maar kijk eerst je kabel even na, en controleer of het wel om deze module gaaat.

Leander

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Developer Delphi / Wordpress
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #13 Gepost op: dinsdag 4 augustus 2020, 18:07 »
En je weet ook zeker dat je UTp kabel goed is?
En dat het ook deze module is waar je connect box het over heeft.?

Anders toch even proberen om een vast ip adres in te stellen,
Volgens mij moet dat toch, want volgens to moet je ook een poort forward gaan instellen.

Maar kijk eerst je kabel even na, en controleer of het wel om deze module gaaat.

En je weet ook zeker dat je UTp kabel goed is?
En dat het ook deze module is waar je connect box het over heeft.?

Anders toch even proberen om een vast ip adres in te stellen,
Volgens mij moet dat toch, want volgens to moet je ook een poort forward gaan instellen.

Maar kijk eerst je kabel even na, en controleer of het wel om deze module gaaat.

UTP kabel is getest en werkt, ik heb bij communicatie alarmsysteem IPadres 192.168.178.70 ingevuld en
alle 4 de ingangen geprobeerd op de Ziggo connectbox

ik zie via de cmd box met arp -r het IPadres niet in de lijst staan

Met vriendelijke groet, With kind regards, Mit freundlichen grüßen,
Leander 😉

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 811
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: galaxy ethernet module A083-00-10 werkt niet
« Reactie #14 Gepost op: dinsdag 4 augustus 2020, 22:02 »
heb je ook de juiste subnet en gateway ingesteld?
en het IP adres dus niet per ongeluk ingevuld bij de PAC ipv de module zelf?

Doe je dit via het bediendeel of via de laptop?