Auteur Topic: Satel zone overlap  (gelezen 601 keer)

JamLaMin

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 77
    • Bekijk profiel
  • Functie: Beveiligings Engineer
Satel zone overlap
« Gepost op: zaterdag 6 juni 2020, 19:06 »
Dag,
Iemand ervaring hoe je op een Satel Integra aan kan geven bij welk zonenummer een uitbreiding begint?
Dit zelfde voor de 2 onboard zones op je bediendeel....


Nu komt het voor dat je bediendeel de zelfde zone heeft als een zone die op een uitbreiding zit.

Wim63

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
    • Bekijk profiel
Re: Satel zone overlap
« Reactie #1 Gepost op: maandag 8 juni 2020, 12:22 »
Als een zone al in gebruik is via een bediendeel maar die zone wordt ook toegekend aan een uitbreidingsmodule dan zal de zone die is aangesloten op het bediendeel alsnog blijven werken. Zodra een bediendeel zone is geactiveerd dan zal deze altijd de prioriteit hebben boven de zones van de uitbreiding modules. De zone op de uitbreiding zal dan niet werken.

JamLaMin

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 77
    • Bekijk profiel
  • Functie: Beveiligings Engineer
Re: Satel zone overlap
« Reactie #2 Gepost op: dinsdag 9 juni 2020, 16:37 »
Ik was meer op zoek naar de oplossing om de start zone van een module aan te kunnen geven...
Kan hier weinig over vinden.

Pietje22589

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 437
    • Bekijk profiel
Re: Satel zone overlap
« Reactie #3 Gepost op: vrijdag 12 juni 2020, 16:50 »
Hij nummert automatisch op volgorde van adresinstelling op de module.
Luisteren betekent voor velen: wachten totdat de
ander is uitgesproken.

MHo

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 431
    • Bekijk profiel
  • Functie: Service Engineer
Re: Satel zone overlap
« Reactie #4 Gepost op: vrijdag 12 juni 2020, 22:17 »
Hij nummert automatisch op volgorde van adresinstelling op de module.

Je kunt in het tab ‘geavanceerd’ hier wel mee schuiven.
LET OP: telkens als er een nieuwe bus identificatie plaats vind dan moeten de instellingen weer gemaakt worden zoals ze waren!! Deze worden dan weer op automatisch gezet!

Ben Beemster

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 18
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
    • Ben Beemster Service
  • Bedrijf: Ben Beemster Service
Re: Satel zone overlap
« Reactie #5 Gepost op: woensdag 17 juni 2020, 06:45 »
in Data>Systeem en Hardware-structuur>tabblad hardware selecteer je Uitbreiding modules -Bus 1 of Bus 2. op het bewerkingsblad vindt je dan de knop modulevolgorde.
Zoals Mho schreef wordt deze keuze overschreven bij wijzigingen in de hardware.
Misschien is het slimmer om met de dipswitches op de uitbereidingsmodules de volgorde aan te passen.