Auteur Topic: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML  (gelezen 796 keer)

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Gepost op: woensdag 26 februari 2020, 14:03 »
Hallo,

Ik heb bij mijn ML een Sentrol roldeur magneet gekregen (tweede hands dus geen beschrijving).
Als ik naar de draden kijk van de Sentrol komen er 4 witte draden uit

2 draden voor sabotage
2 draden voor magneet

De vraag is hoe ik deze aansluit op de ML?

Gaat de Sabotage naar de input -> vertaald naar geel en blauw -> geel input -> blauw GND/0V?
Waar gaan de andere twee draden heen?

Alvast bedankt
Hemant.




nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 341
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 26 februari 2020, 17:45 »
Heb jij bij je centrale geen handleiding gekregen? Daar zal het vast in beschreven staan namelijk.

Verstuurd vanaf mijn Mi 9T Pro met Tapatalk


Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 797
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #2 Gepost op: donderdag 27 februari 2020, 08:44 »
Eigenlijk is dit dus hetzelfde als de rest van je installatie, zoals  je pirren maar dan zonder voeding.
Dit zou dus is de handleiding moeten staan van je centrale.

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #3 Gepost op: donderdag 27 februari 2020, 12:59 »
Hoi,

Heb inderdaad de handleiding en ik heb ook meerdere MC's aangesloten, maar die zijn met 2 draden aangesloten en hebben EOL+NC.

De daarom de vraag wanneer ik 2 of 4 draden moeten gebruiken?

Andere vraag: de Luidspreker staat op de LS en dan 1x input over alle zones en 0v en in centrale opgeveord als NC. Maar bij onderbreking van de Input krijg ik dus geen melding.


nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 341
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #4 Gepost op: donderdag 27 februari 2020, 13:57 »
Hoi,

Heb inderdaad de handleiding en ik heb ook meerdere MC's aangesloten, maar die zijn met 2 draden aangesloten en hebben EOL+NC.

De daarom de vraag wanneer ik 2 of 4 draden moeten gebruiken?

Andere vraag: de Luidspreker staat op de LS en dan 1x input over alle zones en 0v en in centrale opgeveord als NC. Maar bij onderbreking van de Input krijg ik dus geen melding.

Dat is nou precies de reden waarom je een installatie door een installateur moet laten doen  :o

Zoals Dré aangeeft:
Citaat
Eigenlijk is dit dus hetzelfde als de rest van je installatie, zoals  je pirren maar dan zonder voeding.
Dit zou dus is de handleiding moeten staan van je centrale.

Als ik die handleiding erbij pak dan zie ik staan hoe ik een detector van weerstanden moet voorzien.
Of het nou een detector met 4 aansluit klemmen is, of een magneetcontact met 4 draden????

Je hebt je zones op NC staan, EOL wel aanstaan op die zones??
Anders kan je een draad losnemen maar krijg je gewoon een geopende zone en geen sabotage!

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #5 Gepost op: donderdag 27 februari 2020, 14:17 »
De uitleg heb ik inderdaad gezien maar zoals ik als zei ik heb een MC op mijn centrale die maar met 2 draden is aangesloten en die staat op NC + EOL en die detecteert als de input wordt losgemaakt. Waarom dan 4 draden aansluiten.

De Sirene stat op de LS en op de input alleen op NC, als ik die op EOL +NC zet dan krijg ik direct een fout ondanks dat de input is aangesloten. Alleen op NC krijg ik geen foutmelding maar ik krijg dan ook geen melding als ik de kabel eraf haal. Vandaar mijn vraag.

Hemant

nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 341
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #6 Gepost op: donderdag 27 februari 2020, 14:28 »
De uitleg heb ik inderdaad gezien maar zoals ik als zei ik heb een MC op mijn centrale die maar met 2 draden is aangesloten en die staat op NC + EOL en die detecteert als de input wordt losgemaakt. Waarom dan 4 draden aansluiten.

De Sirene stat op de LS en op de input alleen op NC, als ik die op EOL +NC zet dan krijg ik direct een fout ondanks dat de input is aangesloten. Alleen op NC krijg ik geen foutmelding maar ik krijg dan ook geen melding als ik de kabel eraf haal. Vandaar mijn vraag.

Hemant

Serieus  ???
Bel een installateur, plaats een vraag op werkspot of bel de webwinkel waar je je materialen hebt gekocht.

Als je de basis al niet helemaal begrijpt, dan ben ik zeker bang dat je straks niet kan gaan genieten van een goed werkend systeem.

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #7 Gepost op: donderdag 27 februari 2020, 17:21 »
Ik denk dat je me niet begrijpt of the arrogant bent om gewoon antwoord te geven op de vraag.

Volgens mij is er niks mis met vragen toch? Je kan me inderdaad verwijzen naar de handleiding die ik zelf meerdere malen heb gelezen maar die geeft nogsteeds geen verklaring of ik nu wel of geen weerstanden moet gebruiken en wel of geen 4 draden. Wie zegt namelijk dat de Sentrol MC geen ingebouwde weerstand heeft zodat hij direct op de Alphatronics kan worden aangesloten zoals mijn huidige magneet contact?

Ik kan me ook niet voorstellen dat dit forum is bedoelt voor mensen die regelmatige bezig zijn met het installeren/beheren van alarmsystemen, volgens mij is het juist de bedoeling dat een leek zoals ik heir gewoon een vraag kan stellen ipv naar een installateur te verzijzen (en nee ik wil niet zwart beunen) Ik wil gewoon de installatie begrijpen.

De tweede vraag gaat over een Sirene en heeft niks te maken met een magneetcontact. Initieel is de hele installatie officieel geinstalleerd door eeen erkend bedrijf maar dat verklaard nog niet waarom hij geen EOL heeft blijkbaar zijn er verschillende standaarden. Ik zel de vraag omdat ik zelf de hele installatie heb overgezet van NG -> ML en daarbij viel op dat ik op de MC's 2 aders gebruik terwijl hij 4 aders heeft. De waarom vraag blijft bij iedere zijn bijdrage onbeantwoord.

Immers als je Monitor geen beeld geeft via je PC ga je toch ook niet de isntallateur bellen, en in de handleiding staat een hoop niet alles, dus dan ga je de kabels bekijken.

In iedergeval bedankt voor het meedenken, het zal we aan mij liggen.

Hemant








Sjakie

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 267
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: MBV - IDB - ODB
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #8 Gepost op: donderdag 27 februari 2020, 20:47 »


.... of the arrogant bent om gewoon antwoord te geven op de vraag.

Volgens mij is er niks mis met vragen toch?

....het zal we aan mij liggen.

Hemant

Tja, op zo'n manier ga je zeker geen normaal antwoord meer krijgen...

Succes!

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 797
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #9 Gepost op: zaterdag 29 februari 2020, 22:45 »
Wie zegt namelijk dat de Sentrol MC geen ingebouwde weerstand heeft zodat hij direct op de Alphatronics kan worden aangesloten zoals mijn huidige magneet contact?
Dat heeft inderdaad nog niemand gezegd, maar weet jij het antwoord hierop dan misschien wel?
Ik bedoel ik ga er van uit dat je weet wat je gekocht hebt of gehad hebt.

Waarom de ene 2 draden heeft en de andere 4,dat heeft te maken met de sabotagelus.

Betreft je sirene, zoals de vorige was aangesloten was dan niet geheel juist, daarbij kon dus altijd de sirene geopend worden zonder dat het gedetecteerd werd. Of het alarm moest ingeschakeld zijn of worden.

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #10 Gepost op: zondag 1 maart 2020, 13:54 »
Sorry, missing een beetje te heftig gereageerd, mijn excuses.

Hi Dre,

Bedankt voor je reactie!
Ik wist inderdaad niet precies wat ik had (gekocht van iemand die zelf niks met beveiliging deed maar van zijn installatie af wilde). Mijn eigen installatie is door een installateur gedaan dus wist niet zo goed wat hij gekocht had. Maar na wat spelen en meten ben ik eruit.

Ik heb mijn eigen MC doorgemeten en die is van Alphatronics daar zitten de weerstanden ingebouwd: Open meet ik 11.8K en gesloten 1.8K die staan als EOL + NC in mijn ML en is aangesloten met 2 draden voor inbraak en sabotage; werkt prima!

De Sentrol moet als volgt worden aangesloten als je hem als EOL +NC wil programmeren voor sabotage, niet nodig als je geen sabotage detectie wilt en dus alleen als NC programmeert. Misschien dat de twee extra draden voor een andere centrale zijn maar bij het meten heb ik 0.0 op die twee extra draden. Zie bijlage hoe het werkt bij een Alphatronics ML. Misschien dat iemand er wat aan heeft in principe zou dus voor elke merkloze MC moeten werken.


Meetwaarde magneet open zonder weerstand: 1 (oneindig)
Meetwaarde magneet gesloten zonder weerstand: 0.0
Meetwaarde met weerstanden open: 11.8K
Meetwaarde met weerstanden gesloten: 1.8K


De Luidspreken, is een anders verhaal: Bij het afhalen van de kap, krijg ik weldegelijk een melding en gaat direct de sirene af en krijg ik een sabotage melding. Ondanks dat ie alleen als NC is opgevoerd.  Maar ik krijg geen melding als ik de Input los haal van de centrale. Ik weet niet hoe voor de hand liggend het is bij een huis installatie dat iemand die draden kan doorknippen (zijn niet zichtbaar en lopen direct in de meterkast). Indien nodig kan ik daar inderdaad ook weerstanden inzetten voor een EOL programmering, ik weet niet hoe jullie dat doen in de praktijd mijn installateur heeft blijkbaar toen gekozen voor een NC programmering.


Graag zie ik jullie reacties tegemoet en nogmaals excuus voor mijn uitbarsting.
 :-[ :-[ :-[

Hemant


hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Sentrol Roldeur MC aansluiten op Alphatronics ML
« Reactie #11 Gepost op: zondag 1 maart 2020, 14:07 »
Krijg helaas de tekeing niet ge-upload die ik gemaakt heb ter illustratie. :(

Hemant