Auteur Topic: Alphavision XL  (gelezen 743 keer)

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Alphavision XL
« Gepost op: dinsdag 28 januari 2020, 11:08 »
Hoi,

Ik heb op dit moment een Alphavision NG, met 3 codebedienpanelen, als ik naar een Alphavision XL ga dan zit daar een Code bedienpaneel bij maar kan ik dan de andere bedienpanelen ook nog aanlsuiten?

Groetjes,
Hemant

Wim63

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: Alphavision XL
« Reactie #1 Gepost op: dinsdag 28 januari 2020, 16:00 »
Ja hoor, vanaf bedienpaneelversie 1.9 zijn de oude bedienpanelen nog bruikbaar.
Bij Alphatronics kun je een nieuwe toetsfolie kopen met andere teksten.
Wel even in de programmering van de XL aanvinken dat dit nog Alphavision NG bedienpanelen zijn.

Groet,
Wim

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Alphavision XL
« Reactie #2 Gepost op: dinsdag 28 januari 2020, 16:25 »
Hoi Wim,

Hoe/waar zie ik die versie?

Hemant

Wim63

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 13
    • Bekijk profiel
Re: Alphavision XL
« Reactie #3 Gepost op: dinsdag 28 januari 2020, 19:03 »
Hoi Wim,

Hoe/waar zie ik die versie?

Hemant
Zodra je spanning op het bedienpaneel zet, geeft hij de versie en z'n adres weer.

nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 341
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: Alphavision XL
« Reactie #4 Gepost op: woensdag 29 januari 2020, 14:30 »
Beste overstap van een NG naar een XL  :o
Heb je aan een ML niet voldoende?

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Alphavision XL
« Reactie #5 Gepost op: maandag 3 februari 2020, 10:54 »
Hoi,

Van NG naar ML was inderdaad voldoen geweest echter can ik een XL voor weinig krijgen en weegt niet op tegen aanschaf van een ML :)

Inmiddels even centrale gestart en daar staat inderdaad Versie 1.9 :), Ik zie wel dat de software van 10-05-2004 maakt dat wat uit?

Kan ik die updaten?

Hemant

Alphatronics

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
  • We innovate security
    • Bekijk profiel
    • Alphatronics
  • Bedrijf: Alphatronics
  • Functie: Support
Re: Alphavision XL
« Reactie #6 Gepost op: maandag 3 februari 2020, 11:06 »
Nee, bediendeel kun je niet updaten. Maar 1.9 is inderdaad voldoende!

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Alphavision XL
« Reactie #7 Gepost op: maandag 3 februari 2020, 11:26 »
Bedankt Alphatronics,

Ik meen me te herinneren dat de 1.9 LCD op nummer 1 moet staan en de nieuwere moeten adres 2,3 etc krijgen.

Klopt dat.

Hemant

Alphatronics

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
  • We innovate security
    • Bekijk profiel
    • Alphatronics
  • Bedrijf: Alphatronics
  • Functie: Support
Re: Alphavision XL
« Reactie #8 Gepost op: maandag 3 februari 2020, 11:50 »
Nee, dat klopt niet. Beetje klok/klepel verhaal: Dit ging om bediendelen v1.5 en 1.6 op een NG centrale. Deze liepen op een andere bussnelheid. Als er deze versies in het systeem aanwezig waren, moest er eentje op adres 1 staan, zodat de NG zich kon instellen op deze lagere snelheid.

Maar aangezien de XL deze versies in het geheel niet ondersteund, geeft dit geen problemen :laugh:

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Alphavision XL
« Reactie #9 Gepost op: maandag 3 februari 2020, 11:53 »
Top, bedankt!

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Alphavision XL
« Reactie #10 Gepost op: dinsdag 25 februari 2020, 12:36 »
Hallo als aanvullende vraag.

Het is overiegens toch een ML geworden, nu heb ik 3 bedien panelen 1 ML, en 2x 1.9. Moet ik de 1.9 panelen opvoeren als NG panelen in de centrale?

Hemant.

Alphatronics

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
  • We innovate security
    • Bekijk profiel
    • Alphatronics
  • Bedrijf: Alphatronics
  • Functie: Support
Re: Alphavision XL
« Reactie #11 Gepost op: woensdag 4 maart 2020, 08:48 »
Excuses voor de late reactie, maar inderdaad, je moet de ML vertellen dat het NG panelen zijn. Doe je dat niet, dan werken ze wel 'een soort van', maar een aantal dingen klopt niet. Zo uit mijn hoofd gaat er onder andere iets mis met het backlight.

hemant

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Bedrijf: hobby
Re: Alphavision XL
« Reactie #12 Gepost op: maandag 9 maart 2020, 16:51 »
Bedankt!

Ook werken de A-B leds niet juist indien je voor ML kiest ipv NG.

Hemant