Auteur Topic: Installatie code herstellen Aritech  (gelezen 585 keer)

TheHof

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 6
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Installatie code herstellen Aritech
« Gepost op: donderdag 10 januari 2019, 11:57 »
Ik heb gelezen dat ik in mijn CD3401 de codes kan terugzetten middels jumper 1.
Omdat ik het niet zie zitten de oude installatie helemaal nieuw te programmeren ben ik daar huiverig voor.
Ik wil hem resetten om de melding lijnstoring uit te schakelen. Er zit een ISDN kiezer in, die (uiteraard) niet meer aangesloten is.
Gaan middels die methode van jumper niet alle instellingen verloren?
Er staat in de handleiding, voorwaarde is dat er geen gebruik is gemaakt van de installatieblokkering. Wat is dat?
Alvast bedankt weer!
Het is een oude centrale, hoop er toch nog iets mee te kunnen :-)

gieter

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 137
    • Bekijk profiel
Re: Installatie code herstellen Aritech
« Reactie #1 Gepost op: donderdag 10 januari 2019, 16:53 »
Installateurs blokkering zorgt er voor dat het systeem niet teruggezet kan worden naar fabrieksinstellingen.

Al zou je in de programmering kunnen is het nig niet zeker dat je in de kiezer kan om lijnfout uit te schakelen.
De kiezer heeft een eigen code.

Je kan er een mpi tussen hangen om alle codes uit te lezen.

Wellicht kun je het systeem beter volledig opnieuw programmeren. Een cd34 heeft max 10 ingangen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Pietje22589

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 419
    • Bekijk profiel
Re: Installatie code herstellen Aritech
« Reactie #2 Gepost op: vrijdag 11 januari 2019, 23:27 »
Voor lijnstoring zul je in de programmering moeten zijn. Instalcode dus benodigd. Twee manieren: 1: reset met jumper en opnieuw proggen. 2: uitlezen met mpi print, vakman vragen dus.
Luisteren betekent voor velen: wachten totdat de
ander is uitgesproken.

JamLaMin

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 63
    • Bekijk profiel
  • Functie: Beveiligings Engineer
Re: Installatie code herstellen Aritech
« Reactie #3 Gepost op: zaterdag 12 januari 2019, 15:14 »
Ik denk dat het slim is om gewoon een uur een monteur over de te hebben...

Dan heb je ook in een keer alles goed voor elkaar.

TheHof

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 6
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Installatie code herstellen Aritech
« Reactie #4 Gepost op: maandag 14 januari 2019, 09:21 »
OK bedankt allemaal voor de tips!

omekees

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 127
    • Bekijk profiel
Re: Installatie code herstellen Aritech
« Reactie #5 Gepost op: vrijdag 18 januari 2019, 20:48 »
De kiezercode staat vaak op de default stand 7812 dus al je toch noch achter de instal.code kunt komen kan je lijnfout uitzetten.

omekees

dylanhubers

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 16
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: Projectmonteur Elektro/Beveiliging
Re: Installatie code herstellen Aritech
« Reactie #6 Gepost op: dinsdag 12 februari 2019, 19:28 »
Even voor mijn beleving.. wat is een MPI?


Verstuurd vanaf mijn VTR-L09 met Tapatalk


JamLaMin

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 63
    • Bekijk profiel
  • Functie: Beveiligings Engineer
Re: Installatie code herstellen Aritech
« Reactie #7 Gepost op: dinsdag 12 februari 2019, 19:49 »
Citaat
Interface voor lokale programmering middels PC

RS232 module om een Aritech CD Alarmsysteem te programmeren. Samen met de WinTPC software, kan het CD paneel eenvoudig worden geprogrammeerd oa. geschikt voor de CD34, CD72, CD95 en CD150.

Tevens kan deze module worden gebruikt om SIA doormeldingen te genereren over een Digi Acces lijn.