Auteur Topic: Brandreset  (gelezen 493 keer)

dennis136

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 11
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Brandreset
« Gepost op: zondag 25 november 2018, 18:12 »
Beste, heb bij een klant een ATS 3500a ip geprogrammeerd in blokken waarvan  ik de optie alarm in behandeling uit heb gezet ivm de vele gebruikers en zodat ze de alarmmeldingen niet elke keer hoeven te bevestigen. De rookmelders die er zitten komen wel in alarm en reset ik na uitschakeling met de A toets. Echter werken de sirenes niet bij een brandalarm, iemand een idee hoe ik dit werkend krijg qua opbouw in een filter???


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 732
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #1 Gepost op: zondag 25 november 2018, 19:06 »
Heb jij dan misschien jou filter aangepast betreft de sirenes?
Want normaal gesproken gaan die gewoon af.

Of hoe heb jij het ingangstype staan van je brandmelders?

dennis136

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 11
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #2 Gepost op: zondag 25 november 2018, 22:37 »
Inganstype brand. Mijn sirenes heb ik in filters gezet ivm meerdere blokken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 732
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #3 Gepost op: maandag 26 november 2018, 05:41 »
Standaard staat wordt de sirene aangestuurd vanuit een filter systeem en dan gaan ook de sirenes bij brand, waarschijnlijk moet je bij je filter een extra regel aanmaken, voor activatie bij brand alarm.

dennis136

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 11
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #4 Gepost op: maandag 26 november 2018, 22:39 »
Zo ver was ik al , maar ben er nog niet uit hoe die extra regel in de filter er dan uit moet zien. Even goed bedankt dre voor het meedenken...



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 732
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #5 Gepost op: dinsdag 27 november 2018, 12:58 »
Kan het zelf nu niet proberen, maar ik zou zeggen.

Gebied - Gebied xx - (actie) '14. Gebied in Brand alarm'.

dennis136

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 11
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #6 Gepost op: dinsdag 27 november 2018, 21:09 »
Dat is dan het start filter, wat zou dan het stop filter moeten zijn??
( actief na brandalarm bevestiging ) werkt niet, de sirenes stoppen dan niet


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 732
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #7 Gepost op: dinsdag 27 november 2018, 21:19 »
Welke modus heb je geselecteerd? Volg werkt ook niet?

Moet zeggen best interessant, nooit voor gestaan.
Als ik een centrale thuis zou hebben had ik wel even getest.

Machiel

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 415
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: Brandreset
« Reactie #8 Gepost op: woensdag 28 november 2018, 08:53 »
Als je je filter aanpast voor het desbetreffende gebied en dan gewoon interne sirene gebruikt werkt het!

dennis136

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 11
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #9 Gepost op: woensdag 28 november 2018, 18:01 »
Ga als het goed is binnenkort bij die klant terug dan kan ik het proberen.
Filter staat ingesteld op puls.
Zal bovenstaande nog wel eens testen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 732
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #10 Gepost op: woensdag 28 november 2018, 18:14 »
Maar puls betekent volgens mij dan ook dat hij gewoon de I gestelde tijd af blijft gaan ondanks het uitschakelen van het alarm,dat geld volgens mij ook als het gewone alarm af gaat.
Ik zou kiezen voor Volg, zoals standaard ook ongesteld staat..

dennis136

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 11
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #11 Gepost op: woensdag 28 november 2018, 22:06 »
Even kleine update

Start filter: gebied x , actie 5 ( volledig ingeschakeld en in alarm)
Stop filter: gebied x , actie 3 ( gebied uitgeschakeld) .
Modus: puls
Actieftijd: 3 min
Hertriggerbaar: aan

Zo zijn de filters ingesteld per blok en getest met inbraakmeldingen, de sirenes gaan dan af en worden uitgeschakeld met enkel invoer code.
Heb er de vorige in het filter al gebied x, actie 14 ( gebied in brandalarm )aan toegvoegd, ook dan gaan de sirenes af. Het gaat nu enkel nog om het stopfilter, of het moet idd zijn dat ik alsnog iets aan moet passen aan de modus...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Sjakie

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 232
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: MBV - IDB - ODB
Re: Brandreset
« Reactie #12 Gepost op: woensdag 28 november 2018, 23:26 »


Echter werken de sirenes niet bij een brandalarm, iemand een idee hoe ik dit werkend krijg qua opbouw in een filter???

Gebied -- Gebied xx -- 71. Interne sirene actief


Machiel

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 415
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: Brandreset
« Reactie #13 Gepost op: donderdag 29 november 2018, 20:04 »

Gebied -- Gebied xx -- 71. Interne sirene actief

Ja, dit bedoelde ik ook!
Dit werkt altijd!

En dan gewoon ‘volg’ gebruiken!

dennis136

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 11
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Brandreset
« Reactie #14 Gepost op: zaterdag 1 december 2018, 07:18 »
Het werkt idd!.
Weer wat wijzer geworden, bedankt voor de hulp en het meedenken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk