Auteur Topic: Ats1000 met 7310 gsm module  (gelezen 209 keer)

Brechtiebe

  • Groentje
  • *
  • Berichten: 2
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Ats1000 met 7310 gsm module
« Gepost op: maandag 29 oktober 2018, 21:43 »
Hallo,
ik heb hier een ats1000 centrale met een 7310 gsm module. Deze heeft probleemloos gewerkt tot voor kort. Na het openen van de centrale  bleek de SIME-led op te lichten. De simkaart is vervangen geweest ( deze werkte ook niet meer in een normale gsm). Nadat de nieuwe sim   geplaatst was, werd de SIME-led niet meer actief en leek alles ok. Ik heb de status reeds kunnen opvragen via sms en kreeg antwoord terug van de centrale. Probleem is dat het soms een tijd duurt vooraleer ik een statussms terugkrijg. Als ik bij service/test kijk naar de status van de  gsmmodule, vind ik soms het netwerk, en kan ik de RSSI-waarde uitlezen. Soms werkt dit ook niet.
Als de NET-led knippert kan ik ook de RSSI-waarde uitlezen.
Volgens de operator is alles in orde. Hoe weet ik zeker dat de gsmmodule defect is?
Het netwerk wordt dus eigenlijk soms wel en soms niet gevonden.
Alvast bedankt!
Brechtiebe

Julian Wendler

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 582
  • sani salvique
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur beveiligingsinstallaties, All-round Beveiliger
Re: Ats1000 met 7310 gsm module
« Reactie #1 Gepost op: maandag 29 oktober 2018, 21:54 »
Heb je op de plek van de centrale voldoende dekking?
Anders zou je een langere antennekabel kunnen gebruiken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Met Limburgse groet,

Julian Wendler


-----------------------------------------------------
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Brechtiebe

  • Groentje
  • *
  • Berichten: 2
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Ats1000 met 7310 gsm module
« Reactie #2 Gepost op: maandag 29 oktober 2018, 22:11 »
Het heeft eigenlijk altijd goed gewerkt, tot 14dagen geleden. RSSI = 27 als ik deze kan uitlezen.