Auteur Topic: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties  (gelezen 6037 keer)

Beveiliger64

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 409
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #15 Gepost op: donderdag 16 augustus 2018, 15:14 »
Acties beveiligers breiden zich uit over het land
16 augustus 2018
Op steeds meer plekken in Nederland komen beveiligers in actie. Naast Schiphol, de VU Amsterdam en MSD Oss zijn er nu ook werkonderbrekingen van beveiligers bij het ministerie van Defensie. En daar blijft het niet bij.

De beveiligers strijden voor gezonde roosters, meer zekerheid en een fatsoenlijk loon. Werkonderbrekingen op Schiphol, bij VU Amsterdam, MSD Oss en ministerie van Defensie

We krijgen steeds meer meldingen binnen van beveiligers vanuit heel Nederland die ook in actie willen komen voor een goede cao Particuliere beveiliging. Deze week zijn er actiebijeenkomsten van beveiligers werkzaam in de Rotterdamse haven en het Maastricht UMC om te bepalen welke acties gevoerd gaan worden.

Het vuurtje slaat nu echt over. Beveiligers zijn vakmensen. Ze willen hun werk goed doen. Daarom zijn gezonde roosters, meer zekerheid en een fatsoenlijk loon noodzakelijk.

De acties worden veelal ontwikkeld omdat beveiligers onderling een plan maken en daar de ondersteuning van de bond bij nodig hebben. Wil jij ook in actie komen voor een goede cao? Bespreek dit met je collega(s) en neem contact op met het actiecentrum van CNV Vakmensen op actiebeveiliging@cnvvakmensen.nl.

Wil je weten welke acties worden gepland? Op onze website houden we voortdurend een overzicht bij.

Peter de Jong
Actiecoördinator CNV Vakmensen
E: p.dejong@cnvvakmensen.nl

Beveiliger64

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 409
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #16 Gepost op: maandag 20 augustus 2018, 13:52 »
Meer acties voor eerlijke cao voor beveiligers
20 augustus 2018
Steeds meer van jullie collega's voeren actie voor een eerlijke cao. Niet alleen op Schiphol. Ook beveiligers in de havens, universiteiten, ministeries en andere plaatsen leggen hun werk neer. Dat is goed nieuws. De beveiligers staken voor eerlijk loon, fatsoenlijke werktijden en gezond werk.

De inzet van CNV Vakmensen is een loonverhoging van 3 procent. Daarnaast wil je als beveiliger meer zeggenschap krijgen over je werktijden, een goede pensioenregeling en wil je een baan waarin je gezond kunt blijven werken. Die afspraken willen we maken in een nieuwe cao (collectieve arbeidsovereenkomst) voor alle beveiligers.

Het antwoord van de werkgevers was een loonbod van 0 procent voor dit jaar. En dat is onredelijk. De economie groeit de pan uit. Overal gaan de lonen omhoog, beloningen in topfuncties soms met tientallen procenten. Beveiligers doen belangrijk werk en daarom verdient ook een beveiliger een eerlijke loonsverhoging.

Op dit moment zetten jullie collega-beveiligers acties en werkonderbrekingen op bij Schiphol, bij een aantal universiteiten en ziekenhuizen, bij ministeries, bij havens en grote bedrijven.

Acties zijn nuttig. Maar het is voor veel mensen vervelend om je werk neer te leggen voor een actie, zeker als je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Alleen als beveiligers actie blijven voeren komen er goede afspraken. Wil jij een actie opzetten, of heb je vragen, neem dan contact op met CNV Vakmensen.

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen / 030 - 751 1570 / 06 - 132 08 402 / a.kasper@cnvvakmensen

Erik Honkoop
Bestuurder CNV Vakmensen / 030 - 751 1570 / 06 - 513 20 918 / e.honkoop@cnvvakmensen

Beveiliger64

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 409
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #17 Gepost op: woensdag 22 augustus 2018, 14:01 »
Beveiligers gaan 24 uur staken voor eerlijke cao
22 augustus 2018
CNV Vakmensen en FNV Beveiliging hebben de werkgevers in de particuliere beveiliging en G4S Aviation Security gemeld dat we voor 4 september een 24 uurs-staking voorbereiden. Met elkaar willen we op veel plekken in Nederland het werk stil leggen om onze eisen voor een goede cao kracht bij te zetten.

Geen beweging bij werkgevers
Werkgevers hebben tot op heden niet gereageerd op het ultimatum van CNV Vakmensen en FNV Beveiliging. Het enige wat werkgevers roepen is dat ze graag weer in gesprek gaan. Maar inhoudelijk komen ze niet tegemoet aan de eisen van de beveiligers voor een eerlijke cao.

De beveiligers zijn de houding van werkgevers na zes weken actievoeren zat en gaan daarom de druk opvoeren. De acties begonnen met stipte naleving van de regels, waardoor hele werkprocessen werden vertraagd. Daarna volgden werkonderbrekingen op Schiphol, de Vrije Universiteit, MSD Oss, AZC’s, het Ministerie van Defensie. Ook zijn er andere acties gaande of in voorbereiding.
Wat eisen we?
De particulier beveiligers verdienen een cao met goede afspraken over gezonde roosters en werktijden, meer voorspelbaarheid over vrije tijd, een fatsoenlijke salarisverhoging van 3 procent per 1 juli 2018 en meer werkzekerheid. Maar er zijn nog veel meer onderwerpen die aan de overlegtafel aan bod komen.
Staken is noodzaak
De beperkte en publieksvriendelijke acties tot nu toe leiden niet tot beweging bij de werkgevers. Daarom willen beveiligers de actiedruk opvoeren. Dat is het signaal dat we van veel van jullie collega's krijgen. We vertellen de werkgevers ruim van te voren dat we dat gaan doen. Dat geeft hen de kans om alsnog met ons tot afspraken te komen over een eerlijke cao.
Hoe nu verder?
We gaan door met de huidige acties en gaan die uitbreiden. Verder gaan we energie steken in het organseren van de 24-uursstaking op 4 september 2018. Dat doen we samen met beveiligers op de verschillende locaties, met Schiphol als speerpunt.
Nooit eerder actie gevoerd?
Voor veel collega's is actievoeren nieuw. Staken is een recht voor iedere werknemer, maar er zijn spelregels. Wil jij met je collega's meedoen aan een actie voor een eerlijke cao? Meld je dan aan, we leggen je graag uit hoe het werkt. Hoe meer collega’s mee doen, hoe groter de kans op een eerlijke cao. Je kunt je aanmelden via het webformulier. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Als we samen in actie komen gaan we dit winnen. Ben je actief op twitter of Facebook, gebruik dan de hashtag #iksteunbeveiligers en laat je horen.
Heb je vragen?
Neem voor vragen, opmerkingen of signalen contact op met je vakbond. Voor CNV Vakmensen zijn dat Arie Kasper (a.kasper@cnvvakmensen.nl, 06 13 20 84 02) en Erik Honkoop (e.honkoop@cnvvakmensen.nl, 06 51 32 09 18) of Mohamed Gafki (mohamed.gafki@fnv.nl) bij FNV Beveiliging. Je kunt ons bereiken per telefoon, mail, whatsapp en sms.


Met vriendelijke groet,

Arie Kasper en Erik Honkoop, CNV Vakmensen

karel91

 • Groentje
 • *
 • Berichten: 4
 • Veiligheid voor alles!
  • Bekijk profiel

beveiligerr

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 173
 • Veiligheid voor alles!
  • Bekijk profiel

Beveiliger64

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 409
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #20 Gepost op: woensdag 29 augustus 2018, 14:24 »
Schiphol-akkoord nieuwe kans voor cao beveiliging
29 augustus 2018
Het is vannacht gelukt om een cao-akkoord te bereiken voor de beveiligers op Schiphol. Dat is mooi, maar we zijn er nog niet. Want alle andere beveiligers, die onder de landelijke cao particuliere beveiliging vallen, staan nog met lege handen. De acties daar gaan voorlopig gewoon door.

Toch is het ‘Schiphol-akkoord’ goed nieuws. Dankzij de vasthoudendheid en de actiebereidheid van de beveiligers op Schiphol hebben we een akkoord bereikt, dat óók richting geeft aan een nieuwe cao particuliere beveiliging. De nullijn voor 2018 is van de baan en er zijn afspraken gemaakt over betere roosters. Dat biedt perspectief. We hebben de werkgevers in de particuliere beveiliging opgeroepen om de lijn uit het Schiphol-akkoord door te trekken. We hopen dan ook dat we snel hierover in overleg kunnen met de werkgevers.

Acties gaan door

Zolang er nog geen zicht is op een nieuwe cao, gaan de acties door. Afgelopen maanden zijn al op meerdere plekken beveiligers in actie gekomen: bij de VU, het Ministerie van Defensie, UMC Maastricht, chemiebedrijf MSD en asielzoekerscentra.

Wat kun jij doen?

De beveiligers op Schiphol hebben laten zien dat actievoeren zin heeft. Met elkaar kunnen we de druk op de werkgevers opvoeren. Zie jij kansen voor een actie, in wat voor vorm dan ook? Laat het vooral weten via onze actiesite!

Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: e.maas@cnvvakmensen.nl
M: 0651602145

Nog even en dan ....

 • Volledig lid
 • ****
 • Berichten: 52
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #21 Gepost op: woensdag 29 augustus 2018, 15:55 »
Vallen de beveiligers op Schiphol onder een andere CAO dan de rest van Nederland en zo ja welke? Ik heb altijd gedacht dat de beveiligers op Schiphol ook onder de Cao Particuliere Beveiliging vielen met enkele toevoegingen zoals vernoemd in Hoofdstuk 15. 
« Laatst bewerkt op: woensdag 29 augustus 2018, 16:02 door Limburg »

Planner

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 3.528
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #22 Gepost op: woensdag 29 augustus 2018, 17:03 »
Vallen de beveiligers op Schiphol onder een andere CAO dan de rest van Nederland en zo ja welke?

Er bestaat nog 1 bedrijfs CAO, namelijk bij G4S AS (AS staat voor Aviation Security). In die CAO is de nieuwe roostersystematiek niet doorgevoerd, en hebben ze dus nog steeds een 40 urige werkweek met 13 ADV dagen.

https://www.uniesecurity.nl/wp-content/uploads/2017/08/CAO-G4S-Aviation-Security-01012012-30092013.pdf

Nog even en dan ....

 • Volledig lid
 • ****
 • Berichten: 52
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #23 Gepost op: woensdag 29 augustus 2018, 18:32 »
Dank je wel voor de uitleg, helaas dus nog een hokje in CAO land, weer een hokje die ons te maken vuist kleiner maakt. Ik zie de huidige onderhandelingen dan ook met weinig vertrouwen tegemoet, zeker gezien de lage graad van georganiseerd zijn binnen ons object. Ik denk dat ze op 1 hand te tellen zijn, waarbij de vraag of mijn bijna 30 jarig lidmaatschap nog zin heeft steeds groter wordt. 

Beveiliger64

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 409
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #24 Gepost op: donderdag 30 augustus 2018, 02:49 »
Toch eigenlijk raar.

Deze overeenkomst is alleen geldig voor mensen die in dienst zijn van G4S, Securitas en I-sec.

De nieuwe cao geldt alleen voor de beveiligers die op Schiphol werken, en die in dienst zijn van G4S Aviation Security, Securitas en I-Sec. Voor de andere 30.000 beveiligers die onder de landelijke cao Particuliere Beveiliging vallen, is nog geen akkoord bereikt. ( https://www.nu.nl/economie/5436686/grote-staking-schiphol-beveiligers-van-baan.html).

Alle andere beveiligers via inleen, Trigion behoren hier dus niet toe. Zij werken ook op Schiphol.

Uit het AD, 29 augustus 2018:

Het akkoord dat nu bereikt is, geldt alleen voor de 4.000 beveiligers op Schiphol. Zowel bonden als werkgevers, verenigd in de Nederlandse Veiligheidsbranche, benadrukken dat er voor de rest van de sector nog steeds sprake is van een patstelling.

Dit bericht is ook onduidelijk.

In voorgaande posten is er sprake van 1200 beveiligers. Waar komt het aantal van 4000 vandaan???

Planner

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 3.528
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #25 Gepost op: donderdag 30 augustus 2018, 11:49 »
de verwarring wordt door de bonden veroorzaakt omdat ze het de ene keer hebben over 'de beveiligers op Schiphol' (4000 beveiligers) maar soms ook alleen over de beveiligers werkzaam bij G4S AS (1200 beveiligers).

Kennelijk gaat het nu om alle beveiligers die bij 1 van de 3 partijen op Schiphol werken. Ik ben dan vervolgens heel benieuwd of voor deze 3 bedrijven de overige arbeidsvoorwaarden gelijk getrokken gaan worden omdat G4S als enige van de 3 nog een eigen bedrijfs CAO had


« Laatst bewerkt op: donderdag 30 augustus 2018, 11:53 door Planner »

Beveiliger64

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 409
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #26 Gepost op: donderdag 30 augustus 2018, 13:17 »
de verwarring wordt door de bonden veroorzaakt omdat ze het de ene keer hebben over 'de beveiligers op Schiphol' (4000 beveiligers) maar soms ook alleen over de beveiligers werkzaam bij G4S AS (1200 beveiligers).

Kennelijk gaat het nu om alle beveiligers die bij 1 van de 3 partijen op Schiphol werken. Ik ben dan vervolgens heel benieuwd of voor deze 3 bedrijven de overige arbeidsvoorwaarden gelijk getrokken gaan worden omdat G4S als enige van de 3 nog een eigen bedrijfs CAO had

Dit antwoord is afkomstig van het CNV vandaag naar aanleiding van mijn mail:

Dank voor je mail en wij begrijpen jouw zorg. De loonsverhogingen gelden ook voor uitzendkrachten. Het is inderdaad een resultaat voor de beveiligingsbedrijven op Schiphol die actie gevoerd hebben. Mij is de aanwezigheid van Trigion op Schiphol niet bekend. Het resultaat is gekomen door 2 maanden actie voerende beveiligers op Schiphol, G4S voor hun eigen cao. Vakbonden hebben de werkgevers ook duidelijk gemaakt dat in lijn met dit resultaat ook landelijk een resultaat geboekt moet worden op korte termijn. Hiervoor is wel actiedruk vanuit het land nodig, gelukkig zijn er nu 13 objecten in Nederland die actie voeren of gaan voeren. Hebben jij en je collega’s zich al aangemeld op www.beveiligersinactie.nu ? Verneem dit graag van je, want de acties zijn nu echt nodig en van groot belang voor een goed resultaat.

Ik ben van mening dat de angel eruit is getrokken om landelijk meer druk op de werkgevers te houden, nu valt Schiphol af, dus ook de actiebereidheid. Schiphol staat los van de landelijke CAO.

Het is naar mijn mening niet een slimme zet geweest van de vakbonden, en het is denkbaar dat juist Schiphol heeft bijgedragen in de kosten om te voorkomen dat Schiphol grote verliezen zouden maken, dus geld in het zakje heeft gedaan. Kijk ik gun die gasten op Schiphol hun loonsverhoging etc, maar het klopt natuurlijk niet.

Nu lopen de vakbonden te jammeren dat we met zijn allen actie moeten gaan houden, terwijl just nu de motivatie weg is. The Magic is gone.

Planner

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 3.528
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #27 Gepost op: donderdag 30 augustus 2018, 15:12 »
Kijk ik gun die gasten op Schiphol hun loonsverhoging etc, maar het klopt natuurlijk niet.

Wat een onzin. De beveiligers op Schiphol waren wel bereid om tot actie over te gaan, en hebben dit resultaat behaald. Hadden de beveiligers dan gewoon actie moeten blijven voeren, terwijl hun werkgevers (en inderdaad waarschijnlijk ook Schiphol als opdrachtgever) al overstag waren?

Nu lopen de vakbonden te jammeren dat we met zijn allen actie moeten gaan houden, terwijl just nu de motivatie weg is. The Magic is gone.

Waarom is de motivatie weg? De beveiligers op Schiphol hebben juist laten zien dat actie voeren en zodoende druk op werkgevers (en opdrachtgever) te zetten wel degelijk resultaat heeft. Ik zou zeggen dat dit juist extra motiverend zou moeten werken.

Stop nu eens om maar steeds met de vinger naar anderen te wijzen, maar kom zelf eens op voor jullie eigen belang(en).
« Laatst bewerkt op: donderdag 30 augustus 2018, 15:15 door Planner »

Jur

 • Actief lid
 • ***
 • Berichten: 47
 • Veiligheid voor alles!
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #28 Gepost op: donderdag 30 augustus 2018, 15:52 »
Idd Planner heeft gelijk,waarom gaan we de 4 September niet massaal staken? Gewoon landelijk alles plat,iedereen heft tenslotte recht om te staken.Hierbij een oproep aan de bonden om de actie voort te zetten.Komt er van zo,n stakingsdag weer niets terecht moeten we ophouden te zeuren en ons verlies maar nemen.

TIJD VOOR ACTIE :police:

Beveiliger64

 • Erelid
 • *****
 • Berichten: 409
  • Bekijk profiel
Re: 0% loonsverhoging PB onacceptabel, update acties
« Reactie #29 Gepost op: vrijdag 31 augustus 2018, 14:32 »
STAKINGSOPROEP AAN WERKNEMERS IN DE BEVEILIGING
31 augustus 2018
De afgelopen weken zijn er werkonderbrekingen geweest. Dat waren goede acties! Maar niet voldoende om ons doel te bereiken: een goede cao voor de Particuliere Beveiliging. Er rest ons niets anders meer dan het zwaarste middel in te zetten om de werkgevers onder druk te zetten.

Na de werkonderbrekingen tot nu toe volgt de werkstaking op dinsdag 4 september!

Oproep
De werkgevers hebben tot nu toe niets gedaan om een goede cao voor de werknemers in de Particuliere Beveiliging te bereiken. Daarom moeten wij, vakbondsleden van CNV Vakmensen/FNV Beveiliging, de werkgevers laten zien dat wij serieus en met respect willen worden behandeld. We willen een goede cao!

Eind augustus is het gelukt om de cao voor Beveiligers op Schiphol tot stand te brengen. Het moet mogelijk zijn om de werkgevers in de Particuliere Beveiliging ook zover te krijgen. Daarvoor is jouw steun nodig. Laat zien dat je opkomt voor goede arbeidsvoorwaarden en leg je werk neer op dinsdag 4 september.

Voor de volledige versie van de stakingsoproep verwijs ik u naar de bijlage.

Erik Maas. onderhandelaar CNV Vakmensen, 06 - 51 60 21 45
Peter de Jong, landelijk actiecoördinator CNV Vakmensen, 06 - 51 60 19 67