Auteur Topic: Systeem fout ATS1000IP  (gelezen 1094 keer)

arnoldzw

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 9
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Systeem fout ATS1000IP
« Gepost op: maandag 5 maart 2018, 20:37 »
Beste gebruikers,

Ik heb een bestaand paneel uitgebreid met een extra bedienpaneel en een ingangsuitbreiding.
Als ik de centrale nu onder spanning zet krijg ik op de bedienpaneel een "system fault" met alle leds knipperend.

Het gaat om een ATS1000A-IP-MM
2x bedienpaneel (adres 2 en 3)
1x uitbreiding Ats1210 (adres 1)

De bus zit (helaas) in een steropstelling en geen lus.
Volgens manual moet dit kunnen. Kabellengte is ongeveer 30m. En op degene met langste afstand staat eindweerstand aan. Dit ook geprobeerd met beide langste kabels.

Tx led op centrale knippert. Rx niet.
Op de bedienpanelen en uitbreiding knippert oranje led (rx?)  Tx niet.

Waar kan ik nog meer zoeken voor mijn probleem?


Marco

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 96
    • Bekijk profiel
  • Functie: MBVer en PDB
Re: Systeem fout ATS1000IP
« Reactie #1 Gepost op: maandag 5 maart 2018, 20:40 »
Beste gebruikers,

Ik heb een bestaand paneel uitgebreid met een extra bedienpaneel en een ingangsuitbreiding.
Als ik de centrale nu onder spanning zet krijg ik op de bedienpaneel een "system fault" met alle leds knipperend.

Het gaat om een ATS1000A-IP-MM
2x bedienpaneel (adres 2 en 3)
1x uitbreiding Ats1210 (adres 1)

De bus zit (helaas) in een steropstelling en geen lus.
Volgens manual moet dit kunnen. Kabellengte is ongeveer 30m. En op degene met langste afstand staat eindweerstand aan. Dit ook geprobeerd met beide langste kabels.

Tx led op centrale knippert. Rx niet.
Op de bedienpanelen en uitbreiding knippert oranje led (rx?)  Tx niet.

Waar kan ik nog meer zoeken voor mijn probleem?
Je hebt altijd een bediendeel nodig met adres 1, op dat bediendeel kan je eventueel de andere bediendelen toevoegen...

Verstuurd vanaf mijn EVA-L09 met Tapatalk


Joep

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 272
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Systeem fout ATS1000IP
« Reactie #2 Gepost op: maandag 5 maart 2018, 20:58 »
Welk adres had het eerste bediendeel die in de bestaande situatie wel werkte en waarom heb je deze veranderd?  ;)

Op de databus van de ATS panelen kan je DI's (Ingangenuitbreidingen zoals de ATS1201, 1210) en GI's  (bediendelen) plaatsen, gewoon door elkaar heen.

Je kan een GI gewoon instellen als GI1 en een DI als DI1.

Verder moet je op de databus op twee punten de "term" aanzetten, in jouw gevallen zou ik dat doen op de twee verst van de centrale gemonteerde DI of GI.

De reden waarom jouw RX led niet knippert is omdat de bediendelen en waarschijnlijk ook je uitbreiding die je hebt toegevoegd niet in de programmering toegevoegd zijn en dus niet gepolld worden.
« Laatst bewerkt op: maandag 5 maart 2018, 21:03 door Joep »

arnoldzw

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 9
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Systeem fout ATS1000IP
« Reactie #3 Gepost op: maandag 5 maart 2018, 21:34 »
Dank voor jullie reactie.

Het was inderdaad een kwestie van een bedienpaneel op adres 1 zetten.  ;D

Wist niet dat er 2x een adres 1 mocht zijn.

Nu is één bedienpaneel actief, de andere geeft nog wel de systeemfout, maar dit komt waarschijnlijk doordat hij nog niet geconfigureerd is.




Machiel

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 415
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: Systeem fout ATS1000IP
« Reactie #4 Gepost op: dinsdag 6 maart 2018, 12:51 »
Dank voor jullie reactie.

Het was inderdaad een kwestie van een bedienpaneel op adres 1 zetten.  ;D

Wist niet dat er 2x een adres 1 mocht zijn.

Nu is één bedienpaneel actief, de andere geeft nog wel de systeemfout, maar dit komt waarschijnlijk doordat hij nog niet geconfigureerd is.

Klopt

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 733
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Systeem fout ATS1000IP
« Reactie #5 Gepost op: dinsdag 6 maart 2018, 18:34 »
Dank voor jullie reactie.

Het was inderdaad een kwestie van een bedienpaneel op adres 1 zetten.  ;D

Wist niet dat er 2x een adres 1 mocht zijn.

Nu is één bedienpaneel actief, de andere geeft nog wel de systeemfout, maar dit komt waarschijnlijk doordat hij nog niet geconfigureerd is.
De centrale ziet GI en DI als andere dingen vandaar dat je hiervan de nummering dubbel kunt gebruiken, uiteraard mag je niet twee keer GI1 hebben of DI1.

EN ja je moet het tweede bediendeel (GI) eerst toevoegen in de centrale voor dat die iets gaat doen.