Auteur Topic: Nieuwe CAO onderhandelingen, loonstijging, vierweeks rooster?  (gelezen 216 keer)

Martos

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 45
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Nieuwe CAO onderhandelingen, loonstijging, vierweeks rooster?
« Gepost op: vrijdag 16 juni 2017, 04:56 »
LUXEMBURG - De lonen in Nederland moeten omhoog. Dat zei Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag in Luxemburg. ,,Loonsverhogingen zouden in landen als Nederland en Duitsland nu zeer gepast zijn."

Lagarde presenteerde de jaarlijkse evaluatie door het IMF van de economische situatie en vooruitzichten in de negentien eurolanden aan de EU-ministers van FinanciŽn van de eurozone, de zogeheten eurogroep. Volgens het IMF is de eurozone duidelijk economisch in de lift, ,,gedreven door de binnenlandse vraag en banencreatie". De organisatie stelt daarom haar groeiverwachtingen voor 2017 en 2018 voor de eurozone omhoog bij, zei Lagarde.

Ze maande landen met begrotingsoverschotten, zoals Nederland, zich extra in te spannen om de investeringen te stimuleren en de inflatie aan te zwengelen. Ook waarschuwde ze voor frustratie bij de middenklasse in sommige van de twaalf oorspronkelijke eurolanden (Nederland, BelgiŽ, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, ItaliŽ, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland, Finland en Ierland) die zich afvragen waar de beloofde loonsverhogingen blijven.

Tijd voor structurele loonsverhoging en meer rust in privťleven door het terugbrengen van een vierweeks rooster en beter nog een zesweeks rooster :)