Auteur Topic: Galaxy G2-20 & IP Module  (gelezen 791 keer)

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 9
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Galaxy G2-20 & IP Module
« Gepost op: donderdag 15 juni 2017, 22:35 »
Hoi,

Kan iemand helpen met het vogende
Ik heb een Galaxy G-20 V1.50
EN heb de orginele Ip module E080-02
Ik heb allen geinstalleerd, maar krijg melding: Eth Incompatible
Is er een instelling wat niet goed staat?
is het de software die niet overeen komt?
is ie gewoon stuk?

Ik hoor graag van iemand die iets weet.
En als dit de verkeerde is, welke zou ik dan moeten hebben.

alvast bedankt
Gr Richard

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 661
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #1 Gepost op: donderdag 15 juni 2017, 22:55 »
Heeft hij de module wel toegevoegd?
Volgens mij wel de juiste module, wat zegt het ledje op de kiezer?

RS485 Under normal idle state conditions, the Ethernet Module monitors the RS485 line. The status of the Ethernet Module is indicated by the flash rate of LED3 as shown in Table 3.
 
FLASH RATE MESSAGE INDICATION LED OFF (no flash)
ON – 1.5s, OFF – 1.5s : No d.c. supply to module
ON – 0.2s, OFF – 0.2s : Module not configured
ON – 0.1s, OFF – 0.9s : Lost comms with Galaxy control panel
ON – 0.9s, OFF – 0.1s : Normal communication Very poor communication

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 9
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #2 Gepost op: vrijdag 16 juni 2017, 08:46 »
Hoi,

de LED knippert regelmatig snel. denk dat het de 0,2 - 0,2 is.
zou betekenen dat ie niet geconfigureerd is.
enig idee hoe ik dat zou moeten kunnen doen.
Hij zit als 1e op de rs-485 bus.

amekalala

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 47
  • Bedenk dit: net voor de storing was alles nog goed
    • Bekijk profiel
  • Functie: servicetechnicus inbraakmeld/cctv/data/intercom/etc.
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #3 Gepost op: vrijdag 16 juni 2017, 16:19 »
( Eth Incompatible), Dat betekend dat je ip module niet compatible is met de centrale, of mogelijk stuk.

erikj

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 89
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: security / mbv
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #4 Gepost op: vrijdag 16 juni 2017, 18:59 »
http://www.e-elektro.nl/index.php/inbraak-beveiliging/doormelding/galaxy-communicatie-module-s

zie hier welke je nodig hebt

je hebt hem in en uit installateur gezet ?

en module toegevoegd

hoe heb je hem er in gemonteerd eigenlijk ?
« Laatst bewerkt op: vrijdag 16 juni 2017, 19:01 door erikj »

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 9
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #5 Gepost op: vrijdag 16 juni 2017, 22:02 »
Heb alle mogelijke manieren geprobeerd, maar helaas....
als je de centrale opstart zie je de eerste 10 sec een 'heartbeat' en daarna gaat ie snel knipperen.
Module is ook op een andere centrale geprobeerd, maar zelfde resultaat.

Ga er vanuit dat de module stuk is.
Maar lees ook dat de Module E080-04 ook gebruikt kan worden op de G2.
Deze link van erikj
http://www.e-elektro.nl/index.php/inbraak-beveiliging/doormelding/galaxy-communicatie-module-s

ETHERNET MODULE (E080-04) VOOR GALAXY DIMENSION GD, G2 EN FLEX FX VERSIE 1

Kan iemand dit bevestigen?
Dan moet ik de andere module hebben.
De E080-04 ipv E080-02

Doel is om remote assistance mogelijk te maken.
gaat niet om besturing via app ofzo.

Als er een alternatief is ofzo hoor ik het graag.

Ik hoor graag van iemand

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 661
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #6 Gepost op: vrijdag 16 juni 2017, 23:53 »
De vraag blijft nog wel, heb je de module via het verlaten van de installateurs mode toegekend gekregen?

De -04 is gewoon een vernieuwde versie van de -02, voornamelijk voor beheer pakketten zoals WinPak.

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 9
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #7 Gepost op: zaterdag 17 juni 2017, 00:56 »
Nee, heb de module niet toegekend gekregen.
Als ik instal modes wil uitgaan, gaat ie eerst sab. Lussen
Kijken. En zegt meteen eth incomp.
En blijft dan in  instal modus. Moet echt de io mod van stroom
Afhalen en dan zelfde doen. Dan zegt ie 1 mod gemist.
Verwijderen met * en dan gaat ie pas uit instal modus
Heb zelf ook nog de lce-01 (selfmon) die werkt wel goed.
Dus aan paneel lijkt het me niet te liggen.

Dré

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 600
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #8 Gepost op: zaterdag 17 juni 2017, 01:00 »
Dan heeft het er toch alles van weg dat het paneel de netwerkkaart niet herkent en zou je hem dus niet kunnen gebruiken

michaelversteeg

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 152
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #9 Gepost op: zaterdag 17 juni 2017, 01:39 »
De galaxy G2-20 heeft zowiezo geen virtueel bediendeel . dus remote assist is erg lastig .
Dan moet je echt flex hebben of dimension.

Het gaat alleen met de ethernetmodule van www.selfmon.co.uk kost 65 euro kan je ook programmeren vanaf afstand en deze meneer is zo slim geweest om te zorgen dat er een virtueel bediendeel wordt aangemaakt .

met honeywell ethernet module of Chiron 620ng of 640 ng is dit niet mogelijk wel inloggen en doormelding maar fatsoenlijk resetten is er niet bij

succes

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 9
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #10 Gepost op: zaterdag 17 juni 2017, 18:21 »
Hoi,

Ik heb ook helemaal geen behoefte aan een virtueel bediendeel.
het gaat mij om dat er via remote onderhoud aan systeem kan worden gedaan.
virtueel bediendeel vind ik niet handig.

ik had me laten vertellen dat de E80-02 (die orgineel is) dit zou kunnen.
Maar nu zie ik op bovenstaande link dat de E80-04 ook geschikt is voor de Galaxy G2-20 (v1.50)
Ik krijg van iemand een chiron G620. Die zou ook remote onderhoud ondersteunen.

Kan iemand dit bevestigen, anders hoef ik dit niet eens te proberen.

Kan hier iemand advies over geven.?
De selfmon heb ik al. Maar die kan je wel pingen van buitenuit, maar niet benaderen voor remote onderhoud. dus kan ik niet veel mee.
als iemand anders heeft meegemaakt hoor ik graag van hoe of wat.

Ik hoor het graag.

mvg Richard

michaelversteeg

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 152
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #11 Gepost op: zaterdag 17 juni 2017, 20:41 »
Met de selfmon ethernet module kan je gewoon remote service verlenen , en met de chiron ook

dus wat wil je dan precies


twanno18

  • Groentje
  • *
  • Berichten: 3
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: field service engineer
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #12 Gepost op: zaterdag 17 juni 2017, 23:23 »
goede avond,

De G2 dient wel aan de laatste firmware te voldoen heb je deze al geupdate?
ik denk namelijk niet dat versie 1.50 de laatste is.

gr antoine

michaelversteeg

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 152
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #13 Gepost op: maandag 19 juni 2017, 18:10 »
helemaal niet nodig 1.50 is prima geen probleem werkt gewoon zoals het moet



Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 9
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-20 & IP Module
« Reactie #14 Gepost op: zondag 16 juli 2017, 12:33 »
Heb je advies opgevolgd michaelversteeg en de LCE01-4 aangeschaft. en werkt prima.
alleen nu kan er nog steeds niet via RSS contact gemaakt worden
Krijg elke keer meldingen dat de system ID of downloader ID niet overeen komt.
Geen PRES-respons van Ethernet module mogelijk.
terwijl het ECHT wel goed staat ingegeven.
Heeft iemand daar ook ervaring mee
Verder werkt de module prima. door meldingen komen binnen.
ben er blij mee.