Auteur Topic: Proxkeys voor Aritech  (gelezen 305 keer)

GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 897
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Proxkeys voor Aritech
« Gepost op: dinsdag 16 mei 2017, 17:01 »
Als ik een bediendeel ATS1115a heb dan staat in de handleiding dat deze met 125KHz proxkeys werkt maar niet met welk protocol.

Wie weet welkedat is?
Is dat ook gewoon EM 125 KHz of is dat HID 125 KHz of toch nog iets anders?

suc6

Gerrit

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 648
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: Proxkeys voor Aritech
« Reactie #1 Gepost op: dinsdag 16 mei 2017, 19:03 »
Goede vraag, tot op heden gewoon simpel bij UTC besteld.......dan is het altijd goed.

Maar het is een Hitag II (2) chip en die zijn ook elders te krijgen vraag me echter af of UTC er een bepaalde code inzet in zowel de tags als in de lezers zodat ze compatible zijn met elkaar.

GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 897
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Re: Proxkeys voor Aritech
« Reactie #2 Gepost op: dinsdag 16 mei 2017, 22:42 »
Wat ik begrepen heb krijg je de tags blanco en kun je er zelf met je programmer een code inzetten maar of dan Hitag II chip dezelfde signalen uit kan zenden als een EM4100 chip?

suc6

Gerrit

Joep

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 209
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Proxkeys voor Aritech
« Reactie #3 Gepost op: woensdag 17 mei 2017, 15:44 »
De kaarten programmeren met de cardprogrammer  (ATS 1620) ken ik alleen met het gebruik bij een ATS classic. (vroeger voordat je de ATS classic het geheugen om kon zetten naar IUM kon het niet anders)
Je moest dan eerst zorgen dat je het beveiligingswachtwoord in de cardprogrammer zette en dan kon je de keys schrijven, daarna waren deze dan bruikbaar op het systeem.

Ik kan er naast zitten, maar volgens mij kan je dit niet op dezelfde manier doen bij een ATS advanced.
Bij de advanced kan je gewoon een gebruiker toevoegen en de key aanbieden bij het bediendeel.

Wij gebruiken daar vaak de ATS 1741 of ATS1743 welke door UTC geleverd worden.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat er gebeurt als ik een andere key welke niet van UTC af komt aanbied aan het bediendeel (helaas heb ik deze ook niet zo even liggen, anders had ik wel even kunnen kijken.)

nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 221
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: Proxkeys voor Aritech
« Reactie #4 Gepost op: woensdag 17 mei 2017, 15:56 »
Ik weet dat de prox sleutels van Aritech, Satel en Alphatronics onderling niet op elkaar werken.
Toch is het allemaal 125KHz, blijkbaar is het toch een issue in de layers van de tag.


bartjuh85

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 8
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Proxkeys voor Aritech
« Reactie #5 Gepost op: woensdag 17 mei 2017, 20:56 »
Wij hebben tags via alphatronics (met eigen logo) en deze werken perfect op de integra


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 897
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Re: Proxkeys voor Aritech
« Reactie #6 Gepost op: woensdag 17 mei 2017, 21:02 »
Er zit echter wel verschil in.
Kijk in de programmering van een alphatronics en je ziet alleen maar cijfers.
Lees je dezelfde tag in bij een satel dan zie je plots cijfers en letters.

suc6

Gerrit

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 648
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: Proxkeys voor Aritech
« Reactie #7 Gepost op: woensdag 17 mei 2017, 22:46 »
Er zit echter wel verschil in.
Kijk in de programmering van een alphatronics en je ziet alleen maar cijfers.
Lees je dezelfde tag in bij een satel dan zie je plots cijfers en letters.

suc6

Gerrit

Dat is puur hoe de centrale/software er mee omgaat, zo geeft bij ATS Master het inleren van een tag via Titan een heel andere code combinatie weer dan via het ATS8600 beheerpakket.