Auteur Topic: Ip Polling ft chiron 620NG  (gelezen 8766 keer)

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.038
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Ip Polling ft chiron 620NG
« Gepost op: maandag 28 maart 2016, 13:18 »
Van het weekend bij een klant deze ip Polling fout gekregen.. Vanuit het niets.. Paneel (ion50) spanningsloos gemaakt, 10 sec gewacht. Spanning erop en alles was weer in orde..

Dit is de 2e keer al dat dit gebeurt op een chiron 620ng. Deze heeft de laatste firmware.

Iemand ook wel eens gehad? En zo ja, wat doe je er tegen.

Mvg Nigel

Julian Wendler

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 598
  • sani salvique
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur beveiligingsinstallaties, All-round Beveiliger
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #1 Gepost op: maandag 28 maart 2016, 13:57 »
Chiron in het algemeen vraag ik me af of hij zijn werk prima af kan doen...
Ik heb liever de apparatuur van de fabrikant zelf...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Met Limburgse groet,

Julian Wendler


-----------------------------------------------------
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.038
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #2 Gepost op: maandag 28 maart 2016, 17:44 »
Tuurlijk altijd mooier. Maar de fabrikant heeft niet altijd de oplossing. Daardoor zijn deze producten op de markt.

Nooit een chiron ge´nstalleerd?

Mvg Nigel

Julian Wendler

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 598
  • sani salvique
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur beveiligingsinstallaties, All-round Beveiliger
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #3 Gepost op: maandag 28 maart 2016, 18:54 »
nee, "gelukkig" niet.
heb ze wel met een andere installateur moeten omprogrammeren, kon niet, moest een hele nieuwe geplaatst worden...

ja, dan houdt t op...
Met Limburgse groet,

Julian Wendler


-----------------------------------------------------
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

michaelversteeg

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 170
    • Bekijk profiel
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #4 Gepost op: maandag 28 maart 2016, 20:17 »
Ik heb de laatste tijd ook regelmatig storing met de nieuwste chiron 620/640 updaten naar de laatste firmware helpt wel vaak.


nog nooit storingen gehad net het oude type zijn erg stabiel en je kan er heel veel mee en veel monitoren

dus ik denk nog even geduld tot dat ze net zo goed zijn

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.038
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #5 Gepost op: maandag 28 maart 2016, 20:20 »
Ben in ieder geval blij te horen dat ik niet de enige ben.

Deze is van November...

Mvg nigel

Sjakie

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 280
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: MBV - IDB - ODB
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #6 Gepost op: maandag 28 maart 2016, 21:55 »
nee, "gelukkig" niet.
heb ze wel met een andere installateur moeten omprogrammeren, kon niet, moest een hele nieuwe geplaatst worden...

ja, dan houdt t op...

En waarom kon dat dan niet?

Julian Wendler

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 598
  • sani salvique
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur beveiligingsinstallaties, All-round Beveiliger
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #7 Gepost op: dinsdag 29 maart 2016, 00:57 »
Iets met de instellingen...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Met Limburgse groet,

Julian Wendler


-----------------------------------------------------
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Julian Wendler

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 598
  • sani salvique
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur beveiligingsinstallaties, All-round Beveiliger
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #8 Gepost op: dinsdag 29 maart 2016, 01:01 »
Eerst instantie: he ff gauw die ip gegevens om door te melden verandern..
Nou dat ding alles behalve meewerken dus harde reset
Ook geen resultaat
Dus nieuwe plaatsen. Dat ging wel goed.
Tot op de dag van vandaag geen oplossing voor dat ding. Installateur heeft m mAr weggegooid..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Met Limburgse groet,

Julian Wendler


-----------------------------------------------------
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Raymond1975

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 21
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #9 Gepost op: dinsdag 29 maart 2016, 17:55 »
Hadden jullie hem naar fabriek instellingen gereset ? Want als je dat niet doet staat er nog de oude beveiligingssleutel in van de oude aansluiting

Sjakie

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 280
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
  • Functie: MBV - IDB - ODB
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #10 Gepost op: dinsdag 29 maart 2016, 20:32 »
En als je 'm terug brengt naar fabrieksinstellingen ook de meldkamer 'm uit de ontvanger laten verwijderen. Weet je ook nog wat voor foutmelding de kiezer gaf?

Julian Wendler

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 598
  • sani salvique
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur beveiligingsinstallaties, All-round Beveiliger
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #11 Gepost op: dinsdag 29 maart 2016, 20:36 »
Dan zou ik de oud ijzerboer moeten bellen om te vragen of de schrootpers al gewerkt heeft... Ik had met de vorige installateur een halve dag eraan verneukt om dat ding werkend te krijgen, mk securitas had m verwijderd, fabrieksinstellingen de hele rits...

Geen werkende chiron...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Met Limburgse groet,

Julian Wendler


-----------------------------------------------------
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Wim_Harthoorn

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 14
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #12 Gepost op: woensdag 30 maart 2016, 10:53 »
Bij het veranderen van PAC IP adres of aansluitnummer moet volgende procedure gevolgd worden:
1) IRIS kiezer terug op fabrieksinstellingen zetten
2) IRIS kiezer spanningsloos maken en na 10 seconden terug opstarten
3) De PAC MOET ABSOLUUT het commando "Reload all parameters into Dialler" op de ontvanger ingeven
4) Kiezer opnieuw met IP adres en aansluitnummer programmeren
5) Klaar is kees

Deze procedure dient werkelijk stap voor stap uitgevoerd te worden. Iedere IRIS kiezer krijgt vanuit de ontvanger een security key. Deze security key is gekoppeld aan de IRIS kiezer, geprogrammeerd aansluitnummer en specifieke ontvanger. Deze security key is ook onderdeel van de dataversleuteling en wordt bij elke verbinding met de ontvanger veranderd.

Ik ben er tamelijk zeker van dat in de situatie die Julian beschrijft Punt 3 niet werd uitgevoerd.
Er is dus niks aan de hand met de T620-NG en ik zou deze zeker niet in de vuilbak klasseren.

Technische vragen kunnen ten alle tijden naar support@chironsc.com gestuurd worden.

Secures

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 114
  • Secures beveiligt...
    • Bekijk profiel
    • Secures Camerabewaking en Inbraakbeveiliging
  • Bedrijf: Secures
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #13 Gepost op: donderdag 31 maart 2016, 08:12 »
Dat klinkt logisch Wim

Camerabewaking - Inbraakbeveiliging

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.038
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Ip Polling ft chiron 620NG
« Reactie #14 Gepost op: donderdag 31 maart 2016, 21:07 »
Vandaag contact gehad met leverancier. Die heeft het erover dat er een tijdje was geweest dat dit ook bij galaxy panelen zo was. Hij vroeg om de firmware versie, en deze uiteraard naar de laatste te brengen. Deze firmware heb ik niet gezien, omdat ik de computer er niet aan heb gehad..

Wanneer dit weer gebeurt zal ik heb dus aan de computer hangen.

Mvg Nigel