Auteur Topic: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra  (gelezen 166380 keer)

Johan de Smit

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 259
  • Kennis delen - wereld verbeteren
    • Bekijk profiel
  • Functie: Specialist - LOL
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #15 Gepost op: maandag 8 juni 2015, 21:40 »
Djeez, Nigel, alsjeblieft geen u naar me. Zo oud ben ik nou ook weer niet.

Johan de Smit

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 259
  • Kennis delen - wereld verbeteren
    • Bekijk profiel
  • Functie: Specialist - LOL
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #16 Gepost op: maandag 8 juni 2015, 21:45 »
En ik lees net op internet (ja daar kan ik wel een beetje me omgaan met mijn oude botten, alleen type ik liever op mijn typemachine, rofl) dat modernere faxen ook voip ondersteunen, dat is waarschijnlijk (in mijn ogen) door de fabrikanten van faxen gedaan om hetzelfde probleem te ondervangen.
« Laatst bewerkt op: maandag 8 juni 2015, 21:51 door Johan de Smit »

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #17 Gepost op: maandag 8 juni 2015, 21:48 »
LOL Sorry Johan.

Wanneer zouden de kiezers daar eens in mee gaan... De tijd van nu.

GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #18 Gepost op: maandag 8 juni 2015, 22:23 »
Een analoge kiezer met een spraakkiezer is als een doodgewone telefoon voor je Voip bellen dus dat moet kunnen werken en heeft niets met gebruikte protocollen oid. te maken.
Enige probleem waar je tegenaan loopt is dat de lijnspanning achter je modem te laag is voor je Satel om een betrouwbare detectie te kunnen doen.
Andere systemen vinden soms nog dat de lijn gewoon aanwezig is als er nog 18V op de telefoonlijn staat (twee 9V batterijen in serie  ;)), Satel wil dat er minimaal 30V op de lijn staat met kiestoon voordat hij het als een telefoonlijn herkent.

Voor het gebruik van doormelding met spraak gebruik je dus niet het icoontje meldkamer maar die er naast met het telefoontje
je zet een vinkje voor telefoonberichten en voor dubbel spraakbericht
dan bij omschrijving zet je bijv. telnr. 1  telnr. 2 enz.
bij tel nr vul je het gewenste nr. is
bij mode vul je in 0 (spraakbericht)
bij ronde teller vul je in hoe vaak dit nr. gebeld moet worden
en bij code vul je in met welke code men het bellen kan stoppen
bij toekenning gebeurtenis kun je aangeven bij welke zone welke meldtekst verstuurd moet worden en naar welke tel nrs
Uiteraard dan wel je kanalen van je spraakkiezer inspreken en dan zou e.e.a moeten gaan werken.

suc6

Gerrit
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #19 Gepost op: woensdag 10 juni 2015, 22:16 »
Tja, ik krijg het toch niet bellend...

Hoe voer je nu heel simpel een test uit dat je Kiezer werkt. Uitsluiten dat je Kiezer werkt. Moet toch een kwestie van 1 nummer invoeren en test uitvoeren....

Het wordt toch een keer een middag vrij om dit voor elkaar te krijgen...


GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #20 Gepost op: woensdag 10 juni 2015, 22:20 »
Ik heb nog niet getest of je dat ook met de ingebouwde test functie kunt testen, maar programmeer gewoon een groep als 24 uur en geef aan dat die naar je mobiel moet bellen en elke keer als je die activeert moet hij naar je mobiel gaan bellen.

suc6

Gerrit
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #21 Gepost op: woensdag 10 juni 2015, 22:27 »
Zo heb ik het ook inderdaad geprobeerd.. Flitser gaat ook netjes af. Dus Alarm.

Ziet er logisch uit de volgorde van programmering. Maar de uitvoering is drama...

Ik durf het ook nog niet te verkopen... Zolang het bij mezelf niet eens lukt.

Mvg Nigel

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #22 Gepost op: maandag 15 juni 2015, 20:36 »
Doormelding wordt vervolgd...

Nu had ik vandaag een alarmmelding. Aankomen lopen, flitser knipperde.. Logboek terugkijken, Inderdaad een melding: Alarm in/uitgang. Maar het rode Alarm belletje branden niet, wel het oogje? Klopt dit, hoorde het belletje ook niet te branden?
Als ik dan op het huisje met groen slot open druk, vervolgens de code, vraagt het systeem of ik het wil uitschakelen OF Alarm herstellen.

Het moet zo toch zijn dat als er een code ingevoerd wordt en deze wordt geaccepteerd, dat dit 1 handeling moet wezen. Herstellen EN uitschakelen? Hoe is jullie mening, ervaring hierover ?

GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #23 Gepost op: maandag 15 juni 2015, 22:41 »
Je schakelt eerst uit en dan blijft hij dat in het display weergeven waar het alarm is ontstaan.
Je kunt dan kiezen met * om dit te verwijderen of met 1 om te kijken waar het alarm is ontstaan.
Heb je eenmaal op * gedrukt dan moet je in het geheugen kijken waar een alarm is geweest.

Persoonlijk vind ik dit handiger dan meteen herstellen en altijd in het geheugen te moeten kijken wat er gebeurd is. Ik ga er tenminste altijd vanuit dat een klant niet technisch is en niets moet hebben van codes, door menu's wandelen enz. en dan is dit een stuk handiger.

suc6

Gerrit
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #24 Gepost op: maandag 15 juni 2015, 22:53 »
En wat betreft de rode Led Gerrit? Had deze aan moete blijven?
Mvg Nigel

GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #25 Gepost op: dinsdag 16 juni 2015, 00:41 »
Weet ik eigenlijk niet want een spontaan alarm heb ik hier in 6 jaar nog nooit gehad. Het gaat alleen fout als er iemand met een slaperige kop naar binnenkomt en de beveiliging probeert uit te zetten terwijl die al aan stond of zonder na te denken zo het magazijn in loopt.
Meestal zet je het systeem dan direct uit, dus er nooit op gelet of de rode bel alleen brandt als ook de sirenes gaan, en daarna uit gaat, of dat hij blijft branden.

suc6

Gerrit
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #26 Gepost op: woensdag 17 juni 2015, 12:24 »
Mijn vriendin zegt dat ze inschakelt met de deur open. Ze dan soms op 1 moet drukken om in te schakelen. detectoren hebben geen prioriteit en zenden niet actief.
Systeem telt dan netjes af zegt ze. Als Ze dan terug komt knippert het flitslicht. Doormelding hebbe we nog niet, je weet/ziet het pas uren later. Voordeur melding.

Waarom telt het systeem wel af. Maar maakt daarna Alarm...?

Mvg Nigel

Mvg Nigel

sqouzie

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 477
    • Bekijk profiel
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #27 Gepost op: woensdag 17 juni 2015, 17:27 »
Heb je de werking van de zone al gecontroleerd? De systemen die wij hanteren doen hetzelfde. Vertraagde zone open bij inschakelen, telt netjes af maar als die zone open blijft na de uitlooptijd begint de inlooptijd te lopen met uiteindelijk een alarm of je krijgt een tijdsoverscrijdingsmelding

GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #28 Gepost op: woensdag 17 juni 2015, 21:23 »
Is je voordeur draadloos?
Zo ja dan zit daar vrijwel zeker het probleem nl. prioriteit uit zetten, continu zenden aan zetten en als dat nog problemen geeft dan het vinkje bij "alarm zone open bij in" uit zetten.

suc6

Gerrit

Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Nigel1711

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.033
  • MTB - TBV 2014
    • Bekijk profiel
  • Functie: Monteur TBV
Re: Bevindingen/vragen omtrent Satel Integra
« Reactie #29 Gepost op: woensdag 17 juni 2015, 21:52 »
@ Sqouzie,

Ik heb inderdaad de werking gecheckt. Deze stond: Zoals ik al verteld had, Geen prioriteit en niet actief. Ik heb hem zojuist weer altijd actief gemaakt.

@ Gerrit,
De detectoren zijn inderdaad draadloos. De voordeur is vertraagd, geen prioriteit, en zojuist 1 min voor dit bericht op altijd actief gezet. Dit heb ik gedaan in Structuur/draadloze uitbreiding. En vanuit de uitbreiding geschreven naar de centrale.

Ik kan niet begrijpen waarom het systeem de inschakeling bevestigd wil hebben met het indrukken van een 1.

Dank voor de ingevingen.

Mvg Nigel.