Auteur Topic: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy  (gelezen 7174 keer)

Billyboy

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Gepost op: zaterdag 17 augustus 2013, 15:19 »
Hoi allemaal,

Sinds kort hebben we een hondje. Normaal schakelen we ons alarm 's nachts volledig in. Echter kunnen we dit nu niet meer door de pup die 's nachts in de bijkeuken is. Nu wil ik graag ons systeem gedeeltelijk inschakelen. (de bewegingssensor in de bijkeuken niet inschakelen.)
Ik heb een CS275 centrale met CS5500 bedieningspanelen.
Alle sensors zitten in 1 gebied en elke sensor is een aparte zone.
Ik heb alles zelf een jaar of 10 geleden geprogrammeerd.
Ik heb de handleiding doorgelezen maar kan niet vinden hoe ik er voor kan zorgen dat met F1 de bewegingssensor in de bijkeuken niet ingeschakeld word.
Wie kan me op weg helpen?

dhh82

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 17 augustus 2013, 21:15 »
Het is alweer ern tijdje terug.
maar volgens mij moet je de ingangen die niet mee moeten doen als ingangstype intern zetten b.v.: inbraak intern.

Billyboy

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #2 Gepost op: zondag 18 augustus 2013, 09:36 »
Bedankt voor je reactie.
Ik zal het zsm. proberen. Vraagje, andere detectoren, die niet in een toegangszone zijn, hebben geen zonetype. Is toch ook niet nodig he? Het werkt wel allemaal gewoon.
Deze moeten 's nachts ook gewoon ingeschakeld staan.

dhh82

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #3 Gepost op: zondag 18 augustus 2013, 10:31 »
graag gedaan

elke zone heeft een zonetype.
bij een entree magneet en pir hal is het in/uitloop zonetype.
bij de overige staat als zonetype inbraak, standaard hebben ze zonetype.
een inbraakzone werkt alleen wanneer het alarm aan staat.

Billyboy

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #4 Gepost op: zondag 18 augustus 2013, 12:09 »
bij zonetype heb ik geen mogelijkheid "inbraak", alleen:
brand
24 uur
sleutelschakelaar
in/uitloop 1
in/uitloop 2
intern
entry guard
laatste deur instelling
rolluik schakelaar
b-alarm zone
storing

TK666

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 125
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #5 Gepost op: zondag 18 augustus 2013, 15:58 »
Ik neem aan dat het een van de eerste CS panelen is. Anders had er ook zonetype "alarm" tussen gestaan, wat dus het zonetype is voor de normale zones.

Billyboy

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #6 Gepost op: zondag 18 augustus 2013, 18:45 »
en nu? wat moet ik voor die overige zones kiezen? Of gewoon zonetype leeg laten zoals het nu is?

TK666

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 125
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #7 Gepost op: zondag 18 augustus 2013, 21:53 »
Als het nu werkt leeg voor de overige zone's, dan zou ik dat lekker zo laten staan.

draakskuh

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 100
    • Bekijk profiel
  • Functie: Installatie Technicus
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #8 Gepost op: zondag 18 augustus 2013, 22:23 »
je hebt zelf ooit dit systeem geprogrameerd, heb je nooit opgeschreven hoe je dit allemaal gedaan hebt?
waar woon je ergens ik kan je misschien helpen.

Billyboy

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #9 Gepost op: maandag 19 augustus 2013, 12:56 »
Ik zal eerst eens proberen of het gedeeltelijk inschakelen zo werkt.
Later meer

Pietje22589

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 426
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #10 Gepost op: maandag 19 augustus 2013, 15:24 »
bij de eerste versie moest je de gedeeltelijk in zonetype zelf programmeren. neem een inbraakzonetype, en pas deze aan.
Luisteren betekent voor velen: wachten totdat de
ander is uitgesproken.

MB Security Systems

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 41
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #11 Gepost op: vrijdag 23 augustus 2013, 08:14 »
Klopt inderdaad je kan de opties van de zonetypes zelf aanpassen

GerritB

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 1.051
  • Beveiliging, maar dan wel goed graag
    • Bekijk profiel
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #12 Gepost op: woensdag 4 september 2013, 22:03 »
Waarom de melder niet gewoon vervangen door een goede huisdier vriendelijke melder, dus niet zo'n ding die alleen de gevoeligheid wat minder maakt maar een die gewoon zelf een verschil kan maken tussen een huisdier en persoon.
Je kunt zelf inschatten hoe zwaar je puppy uiteindelijk zal worden en daar je detector op aanschaffen.

suc6

Gerrit
Alles is op eigen titel en niet te achterhalen op een bedrijf of andere natuurlijke persoon.

Digiguard

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 201
  • Eerst Denken -> Dan Doen !
    • Bekijk profiel
  • Functie: Service & onderhouds-monteur
Re: 's nachts gedeeltelijk inschakelen, ivm. puppy
« Reactie #13 Gepost op: zondag 8 september 2013, 19:03 »
Zone moet je als " intern" programmeren om de zone bij de " home" automatisch buiten dienst te laten gaan.