Auteur Topic: 2 ATS classic centrale's koppelen.  (gelezen 19615 keer)

dhh82

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
    • Bekijk profiel
2 ATS classic centrale's koppelen.
« Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 20:04 »
vraagje hoe je 2 ats3000 centrales kan koppelen dat ze werken als 1 centrale?



Digiguard

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 201
  • Eerst Denken -> Dan Doen !
    • Bekijk profiel
  • Functie: Service & onderhouds-monteur
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #1 Gepost op: vrijdag 15 februari 2013, 22:45 »
Met een pakket zoals Alliance ?

dhh82

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
    • Bekijk profiel
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #2 Gepost op: zaterdag 16 februari 2013, 10:50 »
met de ats8300 alliance software.
dan moet je alle 2 centrales voorzienvan ats1801+1809 en op het zelfde netwerk hangen?
knoop je ze dan software matig aan elkaar.
kan ik dan via het bediendeel de 2 centrales tegelijk inschakelen?

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 731
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #3 Gepost op: zaterdag 16 februari 2013, 20:55 »
Volgens mij kun je niet een andere centrale schakelen via het cbd van de andere.
Via het alliance pakket kan het wel.

nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 318
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #4 Gepost op: zaterdag 16 februari 2013, 23:48 »
hoe kan je die dan beide in 1x tegelijk inschakelen?
Als ik kijk dan kan je alleen een gebiedscontrole per paneel of van alle panelen beheren.

En via plattegronden zou je een knop kunnen maken maar dat is per paneel.

Dit is hetzelfde als je schakelingen wilt bouwen met meerdere panelen via Alliance, Aritech had hier geen oplossing voor.


dhh82

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
    • Bekijk profiel
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #5 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 11:16 »
dat ze daar nix voor hebben gemaakt.
toch raar als je een groot kantoorpand heb van 7 verdiepingen met toegang en inbraak
dan zit die snel vol.

Wel heb ik gezien dat ze centrales met glasvezel met elkaar verbinden.
zal je die mogelijk dan wel hebben(met 1 bediendeel ales inschakelen van 2 centrales)?.

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 731
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #6 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 13:12 »
dat ze daar nix voor hebben gemaakt.
toch raar als je een groot kantoorpand heb van 7 verdiepingen met toegang en inbraak
dan zit die snel vol.

Wel heb ik gezien dat ze centrales met glasvezel met elkaar verbinden.
zal je die mogelijk dan wel hebben(met 1 bediendeel ales inschakelen van 2 centrales)?.
Denk eerder dat die glas dingetjes eerder ervoor zijn om lange verbindingen tussen di of gi te kunnen realiseren.

Ken

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 71
  • De referentie in beveiliging
    • Bekijk profiel
    • Varel Alarm NV
  • Bedrijf: Varel Alarm NV
  • Functie: Installatie verantwoordelijke
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #7 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 14:00 »
Ja kan eventueel nog wel werken met gewoon in- en uitgangen gaan aan te sluiten (pulssleutel, systeem ok, ... )

Hoeveel ingangen, uitgangen, gebieden, GI's, ... heb je eigenlijk nodig?
Het is misschien handiger om de centrale te vervangen door een 4000.

nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 318
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #8 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 14:04 »
Die glasvezelconverters (ats17430 heb ik 2 weken geleden toegepast. Het is een simpele rs485=>glas multimode converter en dus niet om centrale's te koppelen.

Werkt overigens wel super met die converters.

Hoe je centrale's op een niet nette manier zou kunnen koppelen is dmv een uitgang aan een ingang te koppelen.

De ene centrale schakelt dan met zijn uitgang een ingang (sleutelschakelaar) en het 2e paneel schakelt dan ook in.
Echter controlle over het 2e paneel heb je niet op het andere paneel.

Zover ik weet kan je met Alliance gebieden van panelen wel handmatig inschakelen, maar dan heb je ook een beheerder van Alliance nodig.

Even off-topic:
Ik ben zelf nu met een leuk project bezig. 20 panelen verspreid door heel Gelderland en allemaal gekoppeld aan Alliance.

dhh82

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
    • Bekijk profiel
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #9 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 18:05 »
@ken;  dan kom ik er nog niet omdat er veel kaartlezer op komen met ats1250 10 van die dingen en dan gaat het snel.
ik zou eventueel op 1 centrale al het inbraak kunnen zetten samen met toegang en op de andere centrale alle kaartlezers.

@nayonowe;
Het is een manier.
Zodra ik meer informatie heb over hoeveel GI's en gebieden zal ik het gelijk posten.


Mooi klusje 20 centrale's:)
gaat de verbinding over een geslote netwerk of gewoon over het internet.

nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 318
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #10 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 20:15 »

Mooi klusje 20 centrale's:)
gaat de verbinding over een geslote netwerk of gewoon over het internet.

Wij hebben binnen het netwerk van de klant een eigen aparte VPN tunnel liggen met een tunnel naar de zaak en een inbel naar mijn laptop.
Tot op heden zijn er 11 panelen van de ats2001/ats3001 serie aangesloten.
Per week wordt er een installatie uitgevoerd en voeg ik deze toe in Alliance.

Ken

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 71
  • De referentie in beveiliging
    • Bekijk profiel
    • Varel Alarm NV
  • Bedrijf: Varel Alarm NV
  • Functie: Installatie verantwoordelijke
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #11 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 22:54 »
@ken;  dan kom ik er nog niet omdat er veel kaartlezer op komen met ats1250 10 van die dingen en dan gaat het snel.
ik zou eventueel op 1 centrale al het inbraak kunnen zetten samen met toegang en op de andere centrale alle kaartlezers.

Als je zegt dat je wel al het inbraak en toegang op 1 centrale kan zetten heeft het geen zin om de kaartlezers op een andere centrale te plaatsen, kaartlezers die op een 1250 aangesloten zijn nemen geen GI adressen weg van de bus van de centrale zelf. De 1250 zelf heeft ook nog eens 16 ingangen die je ook als alarmingang kan gebruiken (en is uitbreidbaar met 1202 modules).
Met 10 1250's kan je dus al 40 deuren beheren (met max 4 lezers per deur) en heb je al 160 ingangen.

De eerste beperking die je gaat tegenkomen bij dergerlijk groot systeem is het maximum van 16 gebieden.

dhh82

  • Actief lid
  • ***
  • Berichten: 48
    • Bekijk profiel
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #12 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 23:07 »
jammer genoeg kan ik niet gebuik maken van die 16 ingangen op een 1250.
komt een kaartlezer met een magneet contact voor open dicht controlle en een rte drukknop aan de andere kant.
per kaartlezer ben ik er al 2 kwijt.

ik ga het niet helemaal redden met inbraak en toegang op 1 centrale.
Er komen 10  ats1210 met elke nog een ats1202 erin.

nayonowe

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 318
    • Bekijk profiel
    • Alarm-winkel.nl
  • Bedrijf: Alarm-winkel.nl
  • Functie: Technisch adviseur / specialist
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #13 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 23:10 »
Als ik toch nog even mag reageren.
Waarom benader je je vertegenwoordiger bij UTC niet voor een dergelijk groot project?
Ik kan me voorstellen dat zij met betere oplossingen/aanpassingen kunnen komen.


Ken

  • Volledig lid
  • ****
  • Berichten: 71
  • De referentie in beveiliging
    • Bekijk profiel
    • Varel Alarm NV
  • Bedrijf: Varel Alarm NV
  • Functie: Installatie verantwoordelijke
Re: 2 ATS classic centrale's koppelen.
« Reactie #14 Gepost op: zondag 17 februari 2013, 23:20 »
jammer genoeg kan ik niet gebuik maken van die 16 ingangen op een 1250.
komt een kaartlezer met een magneet contact voor open dicht controlle en een rte drukknop aan de andere kant.
per kaartlezer ben ik er al 2 kwijt.

ik ga het niet helemaal redden met inbraak en toegang op 1 centrale.
Er komen 10  ats1210 met elke nog een ats1202 erin.

10x ATS1210 + ATS1202 = 160 zones voor inbraak
2 ingangen per deur x 4 deuren per ATS1250 x 10x ATS1250 = 80 ingangen voor toegang
Totaal is dus 240 ingangen.

Wat zou kunnen is:

In elke ATS1250 steek je nog een ATS1202, dan heb je 24 ingangen per 1250 = 240 ingangen.
Dan heb je er ook nog 16 "reserve" op je centrale zelf.


Misschien moet je toch best eens contact opnemen met UTC (of hier wat meer details neerzetten zodat wij je kunnen verderhelpen).