Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Inbraakbeveiliging / Re: Nieuwe VRKI 2.0 wat moeten we er mee?
« Laatste bericht door GerritB Gepost op dinsdag 12 november 2019, 22:32 »
Via onze CI hebben we tot op heden geen enkele reactie mogen ontvangen ondanks dat deze regelgeving en praktijk toch dagelijks in de praktijk behoort te controleren.
Maar na ruim een jaar ziet het CCV eindelijk in dat de VRKI 2.0 en de installatievoorschriften met elkaar botsen.
Wordt in de VRKI 2.0 om een intake formulier gevraagd was je verplicht om via een de BORG een PVE op te stellen
Vandaar dat er nu eindelijk per 15 oktober een harmonisatie afspraak is gekomen en dat overal waar in de BORG staat PVE je daarvoor intakeformulier moet lezen.
De opmerking/uitleg die ze er dan weer bij zetten is wel weer ongelukkig gekozen.
De VRKI vraagt om een intakedocument en de BORG regeling om een PvE. Deze worden aan elkaar gelijk gesteld.
Hieruit zou je dus weer op kunnen maken dat het niet uitmaakt of je nu een PVE of intake formulier opstelt omdat ze beide aan elkaar gelijk gesteld zijn.

Verder heb ik de bevestiging van het CCV dat het onmogelijk is om vooraf een prioriteit 1 te kunnen krijgen (ook al lijkt dit in de VRKI 2.0  artikel 8.2.3 punt 4 en artikel 8.2.4 punt 4 geŽist te worden)  waar gesteld wordt, ďtechnische alarmverificatie + alarmopvolging door sleutelhouder zodat een prioriteit 1 door de politie bereikt kan worden"
De prioriteit wordt immers in de meldkamer van de politie bepaald en standaard heeft een inbraakmelding  altijd prioriteit 2.

Waar ik nog geen antwoord op heb is hoe je om moet gaan met de verplichte verificatie in gebieden waar het niet haalbaar is om politie of bewaking binnen 15 min op de stoep te hebben staan maar wat wel geŽist wordt in EL3 en EL4.

Wordt dus nog weer vervolgd.
2
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Arbeidstijden wet
« Laatste bericht door Planner Gepost op maandag 11 november 2019, 12:43 »
De arbeidsinspectie (lees inspectie SZW) controleert vooral als er ergens veel klachten voorkomen. En als ze controleren doen ze dat steeksproefsgewijs en ze controleren niet alle ATW regels. Wanneer bij een bedrijf overtredingen vastgesteld worden zijn niet alle overtredingen meteen beboetbaar. Het bedrijf wordt dan later weer gecontroleerd.

Overigens controleert de inspectie alleen op de maximale grenzen van de ATW, en dus zeker niet op beperkingen zoals die bijvoorbeeld in ern CAO zijn afgesproken, zoals bijvoorbeeld het verbod op de verkorte rust 1x per 7 x 24 uur. Ook niet alle ATW regels mbt nachtdiensten zijn beboetbaar. Dus kan het, zelf bij constatering van de genoemde overtredingen, zijn dat de inspectie niet kan/mag optreden.

Een overzicht van de boetes die gegeven kunnen worden kan je hier vinden.

https://wetten.overheid.nl/BWBR0032353

Overigens kan er ook nog sprake zijn van een ontheffing:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/vraag-en-antwoord/kan-ik-toestemming-krijgen-om-alleen-maar-nachtdiensten-te-werken
3
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Arbeidstijden wet
« Laatste bericht door jvd1971 Gepost op zondag 10 november 2019, 22:22 »
Zit al een paar jaar in de beveiliging. Wat mij verbaasd is toch een aantal collegaís alleen maar nachtdiensten draaien. Volgens mij is dat bij de wet verboden! Aangezien deze mensen deze privileges hebben, werken diverse collegaís bij ons bedrijf de meest vreemden diensten. Onder andere: 12 uurs nachtdiensten, korte wissels etc

Hoe kan een bedrijf dit verantwoorden mbt overschrijding van de regels. Worden zij niet gecontroleerd door de arbeidsinspectie?
4
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Eindejaarsuitkering
« Laatste bericht door joebiedoe Gepost op zondag 10 november 2019, 08:42 »
Vraagje over me eindejaarsuitkering.
Hoe kan het zijn dat ik vorig jaar beduidend maar had dan dit jaar, terwijl het van 1,26 procent naar 2.01 procent is gegaan.

Bij mij zie ik de laatste 4 jaar ongeveer hetzelfde bedrag, slecht een paar euro verschil
Die verhoging waar je het over hebt is al van een jaar of 5 geleden
5
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Eindejaarsuitkering
« Laatste bericht door Planner Gepost op donderdag 7 november 2019, 19:40 »
Zonder de loonstroken te zien is het lastig te beoordelen. Wat zegt de salarisadministrateur van jouw werkgever?
6
Algemeen / Re: Incident, zorgkosten zelf betalen?!?
« Laatste bericht door Planner Gepost op donderdag 7 november 2019, 19:38 »
Het is vrij simpel, jouw werkgever heeft boter op het hoofd. Jij bent tijdens de diensttijd bij de uitoefening van jouw werkzaamheden gewond geraakt, dus is er per definifie sprake van een bedrijfsongeval. Aangezien het letsel zodanig was dat jij met de ambulance naar het ziekenhuis bent vervoerd is dit waarschijnlijk ook een ongeval die door jouw werkgever bij de inspectie SZW gemeld had moeten worden, en natuurlijk zijn alle kosten die daar uit voortvloeien voor rekening van de (verzekeraar van de) werkgever, die dat op zijn beurt weer kan proberen te gaan verhalen bij de veroorzaker, die bekend is want er is aangifte gedaan.

Ook kan het zijn dat jij recht het op letselschade, dus het is zaak dat jij zo spoedig mogelijk juridische hulo zoekt. Ik de nk dat jij eerst even bij het juridisch loket langs kunt gaan, en wellicht sturen die je wel door naar een letselschade advocaat.

En als ik het zo hoor denk ik dat jouw werkgever geen melding bij de inspectie SZW heeft gedaan, en daar ook nog wel eens problemen mee kan krijgen, wat overigens ook weer in jouw voordeel werkt omdat de SZW geen onderzoek heeft kunnen doen.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/arbeidsongeval-en-inspectie-swz/

Dus zoek zsm juridische bijstand. Je mag mij eventueel ook persoonlijk benaderen voor vragen die beter even achter de schermen kunnen blijven
7
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Eindejaarsuitkering
« Laatste bericht door Beamte Gepost op donderdag 7 november 2019, 17:41 »
Vraagje over me eindejaarsuitkering.
Hoe kan het zijn dat ik vorig jaar beduidend maar had dan dit jaar, terwijl het van 1,26 procent naar 2.01 procent is gegaan.
8
Algemeen / Incident, zorgkosten zelf betalen?!?
« Laatste bericht door worbo Gepost op woensdag 6 november 2019, 15:25 »
Beste lezer,

Als student heb ik een bijbaan bij een beveiligingsbedrijf.
Hiebij werk ik als evenementenbeveiliger op allerlei evenementen.
Ik heb de volledige ESO "opleiding" doorlopen, toetsen gehaald en ben in bezit van geldige ESO SVPB-pas.
Een van mijn taken in dit werk is het waarborgen van een veilige sfeer voor bezoekers.

Enkele maanden geleden was ik werkzaam bij een evenement waarbij een handgemeen ontstond tussen een groep bezoekers. Conform de richtlijnen en protecollen van de werkgever heb ik ingegrepen om de betrokken te bedaren, echter is in het strijdgewoel mijn schouder uit de kom geraakt. (Ik heb zelf geen geweld gebruikt, echter alleen geprobeerd een agressief persoon uit de menigte te trekken).Op advies van de werkgever en aanwezige politie heb ik vervolgens aangifte van mishandeling tegen deze personen gedaan.

Nu enkele maanden later ontvang ik een rekening van mijn zorgverzekeraar.
Ik ben namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en ben daar behandeld.
De zorgverzekeraar geeft aan dat mijn volledige eigen risico (van Ä885) is verbruikt en dat dit bedrag binnen 2 weken wordt afgeschreven van mijn rekening.

Gezien het letsel en de zorgkosten zijn voortgekomen door het uitvoeren van mijn werk (in functie) declareerde ik deze zorgkosten bij mijn werkgever.
De werkgever geeft aan niet aansprakelijk te zijn en deze kosten niet te vergoeden omdat het letstel is veroorzaakt door een derde partij en niet door een werkongeval.

De werkgever geeft  dat de verdachte van de mishandeling voor deze kosten moet opdraaien, wanneer je uberhaupt schadeloos wordt gesteld hoor je pas wanneer jusitie uitspraak doet. (Wanneer de verdachte dit niet kan betalen staat een waarborgfonds van de Nederlandse staat hiervoor garant). Politie geeft aan dat de aangifte/zaak nog in onderzoek is en dat er voor medio december nog geen uitspraak wordt gedaan.

Conclusie.
Ik moet nu zelf mijn eigen risico aftikken, en maar afwachten of de uitspraak van justitie ertoe leidt dat ik schadeloos wordt gesteld. Als ik dit had geweten was ik nooit aan een bijbaan in de beveiliging begonnen.

Dit kan toch niet kloppen?
Kan iemand zo vrij zijn mij van advies te voorzien?
Mijn dank is groot.

P.S.Zie mijn CAO via onderstaande link:https://loonwijzer.nl/arbeidsvoorwaarden/caowijzer/nieuws/5128/nieuwe-tekst-cao-evenementen-en

Kanttekening: -Het is mijn eigen keuze een groot eigen risico te hanteren, hier ben ik van bewust.
9
Brandbeveiliging / Re: Bekabeling penta net
« Laatste bericht door Ray33 Gepost op dinsdag 5 november 2019, 17:44 »
ik heb een penta net gemaakt in een tunnel over een lengte van meer dan 500 mtr tussen de 2 centrales met 2x 0.8 zelfs zonder aarde want ze hadden de foute kabel besteld >:( , maar dat werkt nog steeds prima.
Maar als je de keuze hebt altijd de voorgeschreven kabel gebruiken natuurlijk dan kunnen ze je niets verwijten bij eventuele storingen later.
10
Brandbeveiliging / Re: 4 en 8 maandelijks OP BMI
« Laatste bericht door Ray33 Gepost op dinsdag 5 november 2019, 17:38 »
thx voor je antwoord
Pagina's: [1] 2 3 ... 10