Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Jur

Pagina's: [1] 2 3 4
1
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Coronavirus
« Gepost op: vrijdag 20 maart 2020, 17:37 »
Zijn er al bedrijven die beveiligers in dienst hebben die besmet zijn met het virus? en hoe is het virus overgebracht,ben wel benieuwd naar de voorzorgsmaatregelen die getroffen worden.
Vaak komen bezoekers als eerste in contact met de beveiliging.

2
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Werkuren invullen voor verlofuren
« Gepost op: donderdag 10 oktober 2019, 11:10 »
Hoe zit het eigenlijk met de 4 wekelijkse tijdvakken?mag daar zonder overleg een extra tijdvak bijgezet worden zonder overleg? Ik had maar zo een extra dienst erbij zonder overleg.
Ik had er een printscreen van gemaakt en na contact met de planning was de de extra tijdvak ineens verdwenen. En wilde hij mij doen geloven dat die dienst er niet gestaan had.

Waar kan ik zoiets melden als het weer gebeurd?

3
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Minuren
« Gepost op: dinsdag 12 februari 2019, 18:11 »
Heb de loonstrook binnen en zie het saldo minuren nog steeds op 80 uren staan,moet dat niet aangepast worden naar 70 uur?

4
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Minuren
« Gepost op: donderdag 31 januari 2019, 14:25 »
Oke het word wat duidelijker.

Nog 1 vraag,ik heb een contract 144 uur,hoeveel uren kan de werkgever mij verplichten per periode in te halen?

5
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Minuren
« Gepost op: dinsdag 29 januari 2019, 23:42 »
Zijn er Collega Beveiligers die ook structueel in de minuren zitten?
Al bijna een jaar heb ik per periode 16 minuren,vaak aangegeven bij de planning en leidinggevende,maar tevergeefs.
Mijn minurensaldo staat al geruime tijd op 80 uur.
Dit lijkt mij geen gezonde bedrijfsvoering,

Heb een paar vragen,
Hoeveel minuren mag je per periode verplicht inhalen?
Ik vind er weinig over terug in de CAO,zitten er misschien addertjes onder het gras,en dat het bewust gebeurd om mensen minuren te laten opbouwen?

6
Dat probleem heeft ieder bedrijf wel met de minuren,wie dat bedacht heeft. je bent voor de werkgever flexibel ,maar je kunt op zo,n tijdvak niets plannen voor privezaken en dan ben je ineens vrij die dag.Het schijnt dat  personeel moeilijk vast te houden is met kleine contracten en daarom worden er meeruren gecreerd voor vaste mensen met hoge contracten.

7
Toch weer een dagje vrij en blijkbaar kan het uit om in te huren.Werk je voor het bedrijf met de 3 balletjes?

8
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Cao-onderhandelingsresultaat ....
« Gepost op: woensdag 19 september 2018, 09:49 »
Idd eerst maar even afwachten op de brief,ik krijg wel argwaan over de snelheid waarmee de nieuwe CAO afgesloten gaat worden.
Waarom willen de werkgevers een CAO met een looptijd van 5 jaar?

9
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Cao-onderhandelingsresultaat ....
« Gepost op: woensdag 19 september 2018, 07:35 »
Zullen de contracten van 152 uur omgezet worden naar 144 uur per 4 week?zullen vandaag wel een mail krijgen van de bonden met meer duidelijkheid.

10
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Cao-onderhandelingsresultaat ....
« Gepost op: woensdag 19 september 2018, 06:51 »
Ziet er goed uit,zitten er geen addertjes onder het gras?

11
Een goed vooruitzicht in een branche zonder CAO ;D

Start opleiding beveiliger 2 (BBL)

 

​Op maandag 10 september is na een intensief wervingstraject een eerste groep van 19 aspiranten gestart met de opleiding beveiliger 2. Deze groep volgt een BBL traject en de lessen zullen iedere maandag gevolgd worden op het Area kantoor in Assen. De lessen worden verzorgt door het Deltion College. Naast de lessen zullen de mensen worden ingezet bij één van onze klanten in de Eemshaven. Vanuit Securitas wordt deze opleiding begeleid door Tom H als opleidingscoördinator en zullen Henk T, Rene D en Taeke de mensen als praktijkopleiders ondersteunen op locatie en bij het maken van de verschillende praktijkopdrachten.

Ik wil naast betrokken TLO'rs en de afdeling planning in het bijzonder Erik H (HRA) en Hielke K (recruitment) bedanken voor hun grote inzet om deze groep tijdig te kunnen laten starten.

Vanaf november 2018 zal er tevens op de dinsdagen een tweede groep met naar verwachting 20 aspiranten starten. Zodra deze groep gestart is zal ik jullie hiervan wederom op de hoogte brengen.

Ik wil alle aspiranten heel veel succes wensen met de opleiding en met hun toekomst binnen Securitas. ​

Roberto H

Manager Business Support​

12
Ik ben zelf werkzaam voor Securitas,maar heb niks gehoord over stakende collega,s.
Ik heb best wel een beetje mensenkennis en denk dat er niet veel gaan staken als het erop aankomt.
Vaak zijn collega,s lang in dienst en zeggen [ik heb het goed en waarom moet ik dan staken?

En Peter Scholleman zit ook bij de werkgevers aan tafel bij de onderhandelingen,maar over intimidatie is mij niets bekend

13
Beveiligers in actie!
STAKINGSOPROEP AAN WERKNEMERS IN DE BEVEILIGING
De afgelopen weken zijn er werkonderbrekingen geweest. Dat waren goede acties! Maar niet voldoende om ons doel te bereiken: een goede cao voor de Particuliere Beveiliging. Er rest ons niets anders meer dan het zwaarste middel in te zetten om de werkgevers onder druk te zetten.
Dus ook bij jouw bedrijf. Na de werkonderbrekingen tot nu toe volgt de werkstaking op dinsdag 4 september.
Oproep
De werkgevers hebben tot nu toe niets gedaan om een goede cao voor de werknemers in de Particuliere Beveiliging te bereiken. Daarom moeten wij, vakbondsleden van CNV Vakmensen/
FNV Beveiliging, de werkgevers laten zien dat wij serieus en met respect willen worden behandeld. We willen een goede cao!
Eind augustus is het gelukt om de cao voor Beveiligers op Schiphol tot stand te brengen. Het moet mogelijk zijn om de werkgevers in de Particuliere Beveiliging ook zover te krijgen. Daarvoor is jouw steun nodig. Laat zien dat je opkomt voor goede arbeidsvoorwaarden en leg je werk neer op dinsdag 4 september.
Werkstaking
De vakbonden roepen de leden op het werk voor 24 uur neer te leggen. Als je loon over de gestaakte uren is ingehouden en je lid bent van CNV Vakmensen/FNV Beveiliging, kun je een beroep doen op een stakingsuitkering van je vakbond. Die zal niet alles compenseren, maar wel een fors gedeelte van die inhouding. Hoe dat werkt leggen we je uit op de stakingsdag. Onze stakingskassen zijn goed gevuld dus daarover hoef je je geen zorgen te maken.
Blijf elkaar steunen
Jullie eisen voor meer koopkracht, gezondere roosters, minder werkdruk en een fatsoenlijk pensioen zijn het waard om voor te vechten.
Wij vragen je om in jouw bedrijf de collega’s op te roepen zich sterk te maken voor de cao en het werk op dinsdag 4 september neer te leggen om de werkgevers te bewegen een cao af te sluiten die jullie willen.
Wil je meedoen aan de stakingsacties maar wordt er geen actie gevoerd op de locatie, dan kun je jouw leidinggevende tot maandag 3 september 16.00 uur hiervan op de hoogte stellen, en verschijn je 4 september niet op het werk. Je kunt je dan melden bij CNV Vakmensen voor registratie, zo mogelijk gaan we in de regio nog verzamelplaatsen organiseren. Houdt onze website in de gaten voor de actie en de laatste informatie hierover.
We zijn er van overtuigd dat we gaan winnen als jullie elkaar blijven steunen en de kracht blijven uitstralen die we iedere dag bij jullie zien!
Erik Maas, onderhandelaar CNV Vakmensen, 06 51 60 21 45
Mohammed Gafki, onderhandelaar FNV Beveiliging, 06 51 25 59 33
Peter de Jong, landelijk actiecoördinator CNV Vakmensen, 06 51 60 19 67
Leen van der List, landelijk actiecoördinator FNV Beveiliging, 06 51 40 61 40
Landelijk Actiecentrum CNV Vakmensen
CNV Vakmensen heeft een Landelijk Actiecentrum voor de Particuliere Beveiliging. Leden kunnen hier terecht voor vragen, meldingen en ondersteuning.
Telefoon: 030 751 14 50 | Email: actiebeveiliging@cnvvakmensen.nl
Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE ACTIES
Hieronder vind je veel gestelde vragen. Bijvoorbeeld over het waarom van de acties en de
stakingsuitkering.
Waarom zou ik actie voeren?
De vakbonden hebben al sinds begin januari 2017 aangegeven dat zij voor 1 januari 2018 een
nieuwe cao willen hebben. In de tweede helft van 2018 hebben wij daarom drie keer onderhandeld, voor het laatst op 22 november. De werkgevers hebben bewust het woord eindbod vermeden, maar wij constateren dat het gat tussen voorstellen zo groot is, dat het onoverbrugbaar is. Verder praten is daarom zinloos. We zijn daarom uit onderhandeld. En dan is er geen keus. Om weer verder te kunnen onderhandelen, moet het laatste bod van de werkgever van tafel. Actievoeren is daarom nu het uiterste middel.
Kan ik ook in actie komen?
Ja, doe mee in jouw regio! Betrek collega’s erbij en deel jullie zorgen over de cao. Doel is dat de werkgevers zien dat ons serieus moeten nemen. En dat het laatste bod van tafel moet om verder te kunnen onderhandelen.
Waar vind ik informatie?
Informatie vind je op onze website. Klik hier om naar de website van CNV Vakmensen te gaan.
Moet ik mijn werkgever om toestemming vragen?
Nee, je hebt geen toestemming nodig van je werkgever. Staken is een recht. Dit recht is
vastgelegd in het Europees Sociaal Handvest (ESH). Dat recht kan worden beperkt als de veiligheid of openbare orde in het geding is. Daarom maken we als vakbond op tijd bekend waar we gaan staken. Het ligt wel voor de hand om het te melden in verband met veiligheid en planning. CNV-kaderleden kunnen je daarbij helpen.
Hoe werkt dat, als ik wil staken?
Als je wilt staken, moet je je bij CNV Vakmensen/FNV Beveiliging laten registreren als staker. Want alleen als je geregistreerd bent, kun je in aanmerking komen voor de stakingsuitkering (als de werkgever het loon voor die dag inhoudt). Alleen leden van een bond kunnen een stakingsuitkering krijgen. Is je collega nog geen lid, dan is het belangrijk dat die zich vooraf of op de dag zelf inschrijft als lid. Zie hiervoor de aanmeldingsbon van CNV Vakmensen/FNV Beveiliging.
Hoe kom ik aan een stakingsregistratieformulier?
Op de actielocatie zijn stakingsformulieren beschikbaar. Zorg ervoor dat je de volgende gegevens dan bij de hand hebt:
• je burgerservicenummer
• je lidmaatschapsnummer van de vakbond (te vinden op de ledenpas)
• je IBAN/bankrekeningnummer
Waar kan ik het stakingsregistratieformulier indienen?
Je kunt het ingevulde en ondertekende stakingsregistratieformulier bij CNV Vakmensen/FNV Beveiliging inleveren. Tijdens de staking zijn vertegenwoordigers van de vakbond op de locatie aanwezig.
Hoe hoog is de stakingsuitkering?
Hieronder vind je de stakingsuitkeringen vanaf 1 juli 2018. Voor stakingen die korter dan één dag
duren, wordt geen uitkering verstrekt, tenzij de betrokken werknemer gedurende het conflict al in totaal over één dag geen uitkering heeft ontvangen. In dat geval verstrekken wij een uitkering over de gehele periode. Er is geen verschil in hoogte van de uitkering op basis van leeftijd.
Uitkeringsnormen:
Normbedrag per dag (tweede half jaar van 2018)
is € 72,82 per dag
Eerste vijf stakingsdagen 85%
Zesde dag en verder 115%
Uitkering aan leden
€ 62,- per dag
€ 84,- per dag
Uitkering aan ongeorganiseerden/nieuwe leden
€ 37,- per dag
€ 50,- per dag
 Deze uitkeringen zijn netto bedragen. Dat wil zeggen, dat hierop geen loonbelasting en premies in mindering worden gebracht.
 In het uitkeringsbedrag worden eventueel gederfde rechten, waaronder reiskosten en vakantietoeslag, geacht te zijn begrepen.
 Wanneer bedrijfstakken of ondernemingen een systeem van vakantiebonnen kent, moet, wanneer over de uitkeringsdagen vakantiebonnen dan wel de tegenwaarde hiervan wordt verstrekt, de helft van de waarde van het uitkeringsbedrag worden afgetrokken.
 Per kalenderweek wordt over de in die week gebruikelijke arbeidstijd uitgekeerd.
 Deeltijdwerkers die tijdens een actie één of meer volle dagen hun arbeid niet hebben verricht, ontvangen over de dagen de normale daguitkering. Als de deeltijdarbeid betrekking heeft op dagdelen, vindt de uitkering per dag naar rato plaats.
 Stagiaires die productieve arbeid verrichten en het daarvoor geldende loon ontvangen, krijgen de normale uitkering. Stagiaires die stage lopen tegen een lagere vergoeding dan het hiervoor bedoelde geldende loon, ontvangen geen uitkering.
Hoe zit het met de uitkering aan niet-leden die op de stakingsdag zelf lid worden? Werknemers die op de stakingsdag lid worden van CNV Vakmensen/FNV Beveiliging kunnen een volledige stakingsuitkering krijgen. Dit kan als je lid wordt en een schuldbekentenis ondertekent die na een jaar vervalt. Je moet dan verklaren een te ontvangen uitkering aan de bond te zullen terugbetalen, wanneer je lidmaatschap van CNV Vakmensen/FNV Beveiliging een eind neemt binnen een periode van 1 jaar na de datum waarop je als lid bent ingeschreven.
Moet ik belasting betalen over een stakingsuitkering?
Werknemers die uit de weerstandskas van CNV Vakmensen/FNV Beveiliging een stakingsuitkering hebben gekregen, hoeven daarover geen inkomstenbelasting te betalen. Ook de heffing van premies volksverzekeringen hierover blijft achterwege. De Hoge Raad heeft in 1995 beslist dat stakingsuitkeringen niet als looninkomsten kunnen worden aangemerkt. Met ingang van 1997 is bepaald dat stakingsuitkeringen ook niet als inkomsten uit een andere bron zijn aan te merken.
Ik heb principiële bezwaren en heb vakantie-uren opgenomen om te staken. Heb ik recht op een stakingsuitkering?
Staken betekent dat je je werk neerlegt in de baas zijn tijd. Als je niet wilt staken, bijvoorbeeld om principiële redenen, maar wel mee wilt doen, kun je vakantie-uren opnemen. Je krijgt dan geen stakingsuitkering, want als je vakantie-uren hebt opgenomen dan houdt de werkgever geen salaris in. Je kunt dan dus niet op je salarisstrook aantonen dat er geld is ingehouden voor de staking en je hebt daarom geen recht op een stakingsuitkering. Zorg wel dat je je meldt bij CNV Vakmensen/FNV Beveiliging om te laten weten dat je meedoet.
Krijg ik een stakingsuitkering als ik ATV, verlof of geen dienst heb?
Je krijgt dan geen stakingsuitkering, omdat er geen loon zal worden ingehouden. Wel vinden we het super als je op de actielocatie aanwezig bent om je steun te betuigen. Je telt mee!
Is de veiligheid tijdens stakingsacties gewaarborgd ?
CNV Vakmensen/FNV Beveiliging heeft het aanbod gedaan om veiligheidsafspraken te maken over de gang van zaken tijdens de staking.
Zijn er nog gedragsregels?
Emoties kunnen tijdens een staking soms hoog oplopen. Tussen stakers en werkwilligen speelt zich soms een felle strijd af. De stakers proberen zoveel mogelijk werkwilligen over te halen aan de actie mee te doen. Het is geoorloofd om te posten, om werkwilligen over te halen niet aan het werk te gaan. Het hinderen van werkwilligen door middel van bijvoorbeeld een blokkade is echter niet toegestaan. Houd wel in gedachten dat het je collega’s zijn en dat je na de staking weer met hen moet samenwerken.
Uiteraard blijven wel de algemene gedragsregels gelden en zijn er grenzen aan het toelaatbare. Let op je woorden, ga niet schelden of beledigen. Geweld tegen personen of vernieling van andermans eigendommen is verboden. Let daar op. Of beter nog: bespreek activiteiten eerst met de actieleiders of de vakbondsbestuurder van CNV Vakmensen/FNV Beveiliging.
Is werk door uitzendwerkers verboden ?
De vakbonden hebben uitzendbureaus opgeroepen om niet meer (extra) uitzendkrachten te
leveren en geen uitzendkrachten of gedetacheerde werknemers in te zetten op werk dat door stakers wordt gedaan. Dit ‘onderkruipersverbod’ verbiedt het inhuren van uitzendkrachten om stakers te vervangen. Als dit toch gebeurt, moet de vakbondsbestuurder geïnformeerd worden, zodat de Inspectie SZW ingeschakeld kan worden. Een uitzendkracht kan besluiten het eigen werk te willen verrichten bij het bedrijf waar wordt gestaakt. In dat geval wordt een uitzendkracht gezien als werkwillige. Mocht een uitzendkracht die lid is bij CNV Vakmensen/FNV Beveiliging meedoen met de staking, dan krijgt deze ook een stakingsuitkering.
* * * * *

14
Idd Planner heeft gelijk,waarom gaan we de 4 September niet massaal staken? Gewoon landelijk alles plat,iedereen heft tenslotte recht om te staken.Hierbij een oproep aan de bonden om de actie voort te zetten.Komt er van zo,n stakingsdag weer niets terecht moeten we ophouden te zeuren en ons verlies maar nemen.

TIJD VOOR ACTIE :police:

15
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: maximale uurloon
« Gepost op: dinsdag 21 augustus 2018, 23:32 »
 ;D jahoor 14.07 euro per uur schaal 3 trede 10

Pagina's: [1] 2 3 4