Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - The Chronic

Pagina's: [1]
1
En toch voegt de ATS niks toe betreffende inbraakbeveiliging, elk systeem heeft voor en nadelen maar ik zie alsnog gezien de vergelijking van specificaties geen reden om een Aritech in je huis op te hangen.

Daarnaast een dure auto heb je omdat je er lekker in zit en hij goed rijd, een Inbraak centrale heb je omdat je je huis wilt beveiligen het is een beetje een rare vergelijking om te zeggen: "ik wil een duurder inbraaksysteem want dat beveiligt mijn huis beter" hooguit kun je zeggen dat het bediendeel er mooier uit ziet maar naast de visuele aspecten....

(Tevens is deze stelling geplaatst om een informatieve discussie te starten, ik vraag me alleen af waarom en ben van mening dat een ATS paneel geen toegevoegde waarde heeft in een woonhuis naast dat die duurder is en naar mijn mening er mooier uitziet)

2
P. S. Mijn bedrijf is geen ATS installateur, heb er wel genoeg overgenomen en we plegen onderhoud aan ATS systemen

3
Oké misschien iets overdreven maar bijv een FLEX 20+IP+Codepaneel is 400 euro waarin een ATS1000+IP+codepaneel tussen de 500 en 600 euro ligt, maar wat voegt de ATS1000 verder toe?? Je kan het makkelijker beheren maar dat interesseert de meeste klanten niks, ATS is een voorkeur maar geen aanrader voor het gemiddelde gezin in een standaard woonhuis.

4
Inbraakbeveiliging / Stelling: "ATS installaties voor een huis is onnodig en duur"
« Gepost op: woensdag 16 oktober 2019, 09:51 »
Oke leuk die ATS1000 maar wat voor toegevoegde waarde heeft het naast dat het 3x zo duur is, je kan beter een networx alphatronics of een galaxy weghangen is praktisch en goede prijs/kwaliteit verhouding, daarnaast hebben deze dezelfde functies (alleen minder opties die voor een standaard woonhuis sowieso niet nodig zijn) .

Probeer mijn ongelijk te bewijzen.

5
Inbraakbeveiliging / Re: Aansluiten sirene en flitser op Galaxy Flex 3-20
« Gepost op: dinsdag 15 oktober 2019, 21:53 »
Ben zelf niet heel bekend met Inbraaksystemen maar volgens mij moet de Sirene op uitgang 1(+) en de 0v (uitgangen zitten aan de linkerkant naast de voeding) , tevens niet vergeten een bruggetje te zetten tussen de T en de 0v... Denk ik

6
Brandbeveiliging / Re: Waarom heb jij wel/geen rookmelder in huis?
« Gepost op: maandag 14 oktober 2019, 21:46 »
Ik heb geluk dat het pastte..

Maar ik heb een PENTA 5100 met een rookmelder in elke slaapkamer en in de woonkamer, dan nog een thermische melder in de keuken en een I/O Module voor de branddoormelding via de Inbraak installatie.
Ik heb 4x0,8 kabel gebuikt voor de lus en deze dooegesoldeerd bij elke melder dus ik heb een "een kabel lus" en tot nu toe nog geen storingen gehad :D

P. S. Penta via marktplaats geregeld voor 150eur en 4 stuks Apollo XP95 en een thermische melder via de beveiligingsdiscount de I/O voor de doormelding heb ik van werk, bij deze blijft het NO contact gesloten maar die gebruik ik niet incl kabel kostte de hele brandinstallatie 480 eurie.

7
Brandbeveiliging / Re: Software Penta BMC
« Gepost op: maandag 14 oktober 2019, 21:39 »
@Joep dan kun je toch de firmware downgrade of werkt dat niet zonder niveau 3??

In ieder geval:
Ookal heb je de niveau 3 code programmeerkabel en de configtool moet je alsnog de USB drivers zien te bemachtigen.

Ik raad aan Hertek te bellen en hopen dat de supportmedewerker lief is voor je (heb ik weleens gehad met de Penta logotool maar we zijn nu hertek dealer dusse dat).

8
Inbraakbeveiliging / Een marktplaats op Facebook voor beveiligingsinstallaties.
« Gepost op: maandag 14 oktober 2019, 21:29 »
Ik kwam er dus vandaag achter dat er helemaal geen "marktplaats" is op Facebook voor Inbraak/camera/intercom systemen!
Dit soort systemen zijn duur en blijkbaar is er op tweedehands.be en op marktplaats wel animo voor het doorverkopen van beveiligingsinstallaties.

Dus wie lid wilt worden bij deze de link:
https://www.facebook.com/groups/1140851646119402/

De pagina is vandaag pas net gemaakt dus nodig zoveel mogelijk mensen uit als je wilt!!

9
Brandbeveiliging / Re: 4 en 8 maandelijks OP BMI
« Gepost op: zaterdag 12 oktober 2019, 21:05 »
Hoi Ray,
Bij de maandelijkse controle's moet je:
- Enige apparatuur zoals de BMC BWP nevenpanelen e.d. visueel controleren.
- nakijken of optische indicatoren (Ledtest op de panelen) nog werken (dit geldt niet voor Nevenindicatoren).
- de teksten op de panelen controleren of deze nog goed eruit zien en duidelijk aangeven wat en hoe.
- de storing en branddoormelding testen.

Bij 4/8 maandelijks komt ook nog:
- visuele controle van alle HandBrandMelders en Automatische melders hierbij wordt ook gecontroleerd op de bereikbaarheid.
- controle verandering in het bouwwerk dit houdt in gebruiksfuncties of daadwerkelijke verandering van muren e.d.
- controleer de tekeningen of deze nog voldoen.
- controleer of je een Zone/Groep uit kan schakelen.

In de nieuwe NEN 2654-1+C1 2018 staat niks over het in alarm brengen van iedere zone/groep.
Let op de NEN 2018 is nog niet voor zover ik weet goedgekeurd door het NCP.

10
Vraag het de professional / Re: Software update galaxy Flex3-20
« Gepost op: zaterdag 12 oktober 2019, 20:44 »
Wat voor smartphone heb je??
Bij ADI ftp is er een notificatie dat er geen pushmeldingen mogelijk zijn op een Android toestel, hiermee zijn ze bezig maar er zit nog geen schot in de zaak...

P.s. wel heb ik gehoord van een collega (zzper) dat de Galaxy Flex 3-20 versie 3,14 en ouder dat wel kunnen.

11
Vraag het de professional / Re: Notifier NF30 programmeren
« Gepost op: zaterdag 12 oktober 2019, 20:40 »
Weet je zeker of de Firmware klopt??

Ik raad aan een windows XP of Vista emulator te gebruiken dat werkt altijd bij mij.

12
Inbraakbeveiliging / ATS classic 4001 Sirene Sabotage
« Gepost op: zondag 11 augustus 2019, 19:57 »
Dus een tijdje terug is onze enige monteur/collega die verstand had van Aritech ATS overgestapt naar een ander bedrijf...

Uiteindelijk kregen we bij een locatie storingen die niemand opgelost kreeg naast het vervangen of uitzetten van de betreffende melders, uiteindelijk werd ik erheen gestuurd omdat ik de enige ben met basiskennis van Titan.

Ik was zo verstandig om "per ongeluk" een lege programmering erin te schieten, gelukkig hadden we een oude programmering die was opgehaald toen we het systeem overnamen (dat was ong 4 jaar terug), nu hebben we constant een Sirene sabotage melding in Di 2 4 en 6 terwijl in de Di een 1kOhm weerstand zit bij het sirene contact.

Ik heb alles nagekeken in de programmering maar begin een beetje radeloos te worden op dit moment.

13
Brandbeveiliging / Re: Bekabeling penta net
« Gepost op: zondag 11 augustus 2019, 15:16 »
Hoi Lexie,

het maakt opzich niet uit, tevens is het een richtlijn wat vanuit Hertek komt dit wordt wel aangeraden vanuit de NEN maar is nog steeds geen wet.

14
BF Café en nieuwe leden / Nieuw lid!
« Gepost op: zondag 11 augustus 2019, 15:06 »
Hoi ik ben Alex (the chronic),

let niet teveel op de naam was niet in een al te originele bui...
In ieder geval ben ik werkzaam als monteur in de beveiligingstechniek, voornamelijk brandmeldinstallaties maar door personeels-gebrek doe ik inbraak toegangscontrole en camerasystemen.

nou kan ik urenlang lullen over mijn favo modellen/merken van Hertek Notifier en Kentec maar ben ik voornamelijk hier om mezelf te informeren over inbraaksystemen, voornamelijk werk ik met Galaxy (flex en dimension) en Risco Lightsys en/of Prosys+ (ligt eraan wat voor rotzooi het kantoor weer eens overneemt).
Tevens doe ik ook wat meer in de richting van Aritech ATS en zodra ik toestemming krijg om in de beveiligingstechniek board te posten zal ik met een mooi verhaaltje komen over "how i did fucked up bad!!"

1. in ieder geval, wat zijn jullie favoriete systemen en/of software??
2. wanneer zijn jullie begonnen in de beveiligingstechniek??

Mijn antwoorden:

1. Ik ben gek op het Paxton toegangscontrole systeem vanwege de vele wegen dat het in kan slaan zoals bijv integratie met Domotica, camera's inbraak en bij pro zelfs brand integratie!!! ik ben sinds al een lange tijd een Paxton Lite installer (Pro komt binnenkort), verder vind ik Kentec (oud maar goud) echt een fantastische BMC met de meest relaxte C&E editor ooit (10x zo overzichtelijk dan bijv de NTF PEARL).

2. Ik ben nu 1,5 jaar werkzaam als onderhouder en inbedrijfsteller in opleiding voor Brand Inbraak en toegangscontrole (camera's niet zoveel..) voorgaand was ik voor 3 jaar lang uitzendkracht en werkte ik als installatiedeskundige BMI op mooie projecten zoals bijv het groothandelsgebouw te Rotterdam (Chubb) en het centrum van Leidsche Rijn (De Groot installatiegroep), en daarvoor was ik leerling elektriciën in de woningbouw en een kort leerjaartje in de service en onderhoud tak, ik ben ong 6 jaar werkzaam in de elektro.

Met vriendelijke groet,
Alex (The Chronic)

P.S. De gebr-naam is een van mijn favoriete albums van Dr Dre en snoop-dogg.

Pagina's: [1]