Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - jos75

Pagina's: [1]
1
Uitrusting / magnetisch beveiligingsteken (V teken)
« Gepost op: woensdag 25 maart 2020, 08:46 »
Is er bij jullie een leverancier bekend die het bekende V teken verkoopt als magnetisch variant?
Ik vind alleen maar de versie met de pinnetjes of schroefdraad.

Ik hoor graag van jullie!

2
Algemeen / casus/ jurisprudentie
« Gepost op: vrijdag 27 september 2019, 19:39 »
Hallo collega's

Ik ben op zoek naar jurisprudentie en of ervaringen van de volgende casus.

Beveiligingsmedewerker is werkzaam binnen een winkel.

Er is al een tijdje overlast door een zwerver. De bedrijfsleider wenst geen WVB uit te reiken.
Op een dag is deze persoon voor de winkel en zorg voor overlast omdat hij waarschijnlijk dronken is. Omdat zich e.a. voor de winkel afspeelt kan de beveiliger hier niet veel mee. Hij zou enkel de politie of BOA's kunnen inschakelen.

Nadat de beveiliger een ronde door de winkel had gemaakt zag hij dat deze persoon voor de winkel een salade aan het eten was die afkomstig was van betreffende winkel.
Beveiliger spreekt de zwerver aan en vraagt naar de een betalingsbewijs. De zwerver kan dit niet overleggen. De beveiliger vraagt aan de bedrijfsleider de camerabeelden terug te kijken of er mogelijk iets te zien is.  Terwijl de bedrijfsleider de beelden terug kijkt, staat de beveiliger buiten de winkel bij de zwerver.   Plots besluit de zwerver de bak met salade met saus naar de beveiliger te gooien. Hierdoor zit de kleding van de beveiliger dus helemaal onder de saus en het voedsel.

De vraag is of & van welk strafbaar feit hier sprake is. Ik was zelf aan het denken aan vernieling etc? Maar ik kan nergens het juiste antwoord vinden.  Na een goede wasbeurt was de kleding overigens weer schoon. Dus vernieling is ook weer discutabel. Van mishandeling is mijn inziens ook geen sprake; maar toch is er naar mijn mening iets binnen het strafrecht waarop deze beveiliger had kunnen aanhouden.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie ervaringen of jurisprudentie.  Het gaat mij hier enkel om het strafrecht en niet om het civiel recht.

Alvast bedankt voor jullie bijdragen!


 


Pagina's: [1]