Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Snoopy1975

Pagina's: [1]
1
ff een topic kick :)

Zo juist maar weer eens gegoogled  helaas nog steeds geen uitspraak van het hoger beroep....begint wel erg lang te duren.

Ik ga van de week maar eens met mijn advocaat contact leggen

2
Ik ook ;)

Ik had met de rechtsbijstand afgesproken om te wachten tot dat de hogeraad zich over de zaak had gebogen, want het had weinig zin om te gaan procederen zolang het hogerberoep loopt. Daarbij zou een uitspraak van de hogeraad direct voor iedereen duidelijk zijn.

Helaas tot op heden nog geen uitspraak van de hogeraad tegen gekomen. Begin zelfs te twijffelen of de werkgevers uberhaubt in beroep zijn gegaan. Want dat had nu toch wel gediend moeten hebben.

Media december heb ik zo ie zo weer contact met de rechts bijstand. Wordt vervolgt!

3
Update:
Inmiddels de vordering bij de werkgever neergelegd, binnen 2 dagen bericht dat deze is afgewezen omdat hun vinden dat alles goed is gecompenseerd, dit ondanks de uitspraak van de rechter in het hoger beroep.

volgende stap gaat nu in werking: advocaat inschakelen.

Ik hou jullie op de hoogte.

4
Ik ben al jaren geen lid meer van een vakbond. Ben nu bezig met het opzetten van een vordering jegens mijn werkgever. Ook heb ik inmiddels globaal uitgerekend wat ik nog zou moeten krijgen. Ik kan jullie vertellen dat het (bruto) meer als een 4 weken salaris is :)

Ik wilde eerst af wachten tot dat er een uitspraak van het hoger beroep is, wat volgens mij in dit geval het hof van casatie is  want er is al 1x hoger beroep geweest. Maar gezien het feit dat verjaring voor de deur ligt ga ik deze week maar eens benutten om de brief af te maken en door te sturen.

Maar weet iemand toevallig wanneer de volgende uit spraak mag worden verwacht?

5
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Cao-onderhandelingsresultaat ....
« Gepost op: woensdag 19 september 2018, 06:53 »
Zo zie je maar weer hoe betrouwbaar de bonden zijn. Ze schreeuwen van de daken dat ze 5% loonsverhoging in 2019 willen. En schepen ons af met een magere 1.5% eind 2018 (waar een loons verhoging in 2018 nog een harde eis was) en 1.75% in mei 2019

Volgens mij compenseerd dat nog niet eens de inflatie.

Van 152 uur naar 144 uur ? Daar gaat weer 100,- minder in de maand.

En ze beginnen weer met onderzoeken.ppff zeker net als het ORT ondezoek ergens begin 2000 waar ze nu nog steeds mee bezig zijn.

Sorry, de beveiliging gaat hard achter uit, geen eer en geen fatsoenlijk loon meer te behalen.

6
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Verlof uren bij overwerk
« Gepost op: maandag 9 oktober 2017, 14:40 »
@planner,

Ik kan het heel goed begrijpen dat als je niet aan je uren zit dat ze conform de CAO art. 64, lid 2  net zo veel verlof afboeken als de aangezegde dienst zou duren. Maar nergens staat dat ze dit verplicht zijn. met name als je in de overuren zit.

Het kan aan mij liggen maar als je in de overuren zit vindt ik het afboeken van de verlof uren maar een grijs gebied in onze CAO.

Ik meen mij ook te herinneren dat er uitspraken zijn geweest dat de verlof uren nooit en te nimmer gebruik mogen worden voor het aanvullen tot de contract uren of het afbouwen van de min uren. Wij medewerkers vragen er namelijk niet om om in de min uren te komen. Sterker nog, deze periode ben ik alweer een dag niet in gepland.. hoppa 8 min uren aan de broek.

Sterker nog ik vind het best wel aso om zoals in mijn situatie meer verlof uren afteboeken dan nood zich om mij aan mijn contract uren te krijgen. Als ik lekker aan de Costa del Sol was gaan liggen had ik het een ander verhaal gevonden.

7
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Overuren
« Gepost op: maandag 9 oktober 2017, 14:32 »
@planner, mogen ze in overleg dan wel 2 dagen minder verlof afschrijven ? ik zou dat juist toejuichen als ik over mijn uren zit, kan ik lekker verlof sparen voor een langere vakantie :)

8
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Verlof uren bij overwerk
« Gepost op: vrijdag 6 oktober 2017, 13:18 »
Deze periode kom ik op 161.85 uur, dit terwijl ik een 152 uurs contract heb. Dit overwerk is geen punt, kan ik misschien eindelijk eens van de min uren afkomen.

Echter was het zo dat mijn vrouw laatst met spoed naar een ziekenhuis 1.5 uur van onze woonplaats vandaan moest. (dit ivm haar medische achtergrond). gezien de situatie heb ik de planner verzocht mij uit te plannen, wat hij ook keurig netjes heeft gedaan. dit heeft me 4 dagen verlof gekost. Maar naar mijn mening was 3 dagen meer dan voldoende want ik hoef slechts 152 uur te werken, en doet het de werkgever ook geen pijn om mij maar 3 dagen verlof af te schrijven. Nu met 4 dagen verlof moet de werkgever ook nog eens overwerk toeslag betalen en verdwijnt mijn 4e verlof dag in het min uren afbouw potje.

Ik heb de planner meermaals verzocht om de verlof uren aan te passen, hij weigert dit echter.

Kan iemand ophelderen of de werkgever hier gelijk heeft of niet ?

9

citaat uit het hoofdlijnen akkoord :
---------------------------------------------------------------------------------------------------
   Fulltimers werken 152 uur en kunnen tot max. 160 uur verplicht worden te werken.
   Het werk wordt ingedeeld in 20 blokken van 10 uur waarbinnen je diensten vallen,
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Het werk wordt ingedeeld in 20 blokken, dus aan het begin van de periode heb ik 20 dagen er instaan waarin ik moet werken, terwijl ik met mijn 152 uurs contract genoeg heb aan 19 8 uur per dienst.

Dat de ATV wordt afgeschaft, tegen een prijs compensatie van 5.zoveel procent, daar kan ik mee leven, maar deel het werk dan ook in in 19 blokken van 10 uur en geen 20.

Mijn mening.

10
Dit is echt de slechtste CAO die ik oooit heb gezien, schandalig dat ze hem aan ons aanbieden.

ik heb nu een 160 uren contract, ik werk 19 dagen per periode + 1 dag ATV, straks, heb ik een 152 uurs contract en dan moet ik op eens 20 dagen gaan werken (20 blok diensten van 10 uur) voor het zelfde salaris.

Kan me volgend jaar geen 3 weken vakantie meer veroorloven want dat kost me te veel ORT.

Nee dit is echt een waardelozen CAO.

11
Ik sluit me helemaal bij de.scooz aan, vroeger, bij PretNed sloegen we elkaar de spreekwoordelijke koppen in om te bepalen wie de open dienst mocht draaien, tegenwoordig kom je dik 10 uur te kort en willen ze ook nog van je hebben dat je een extra dag komt werken (dus NOT). En als ik lees wat ze nu weer willen (jokerdagen) dan denk ik dat het oog tijd wordt voor een carriere switch.

12
@ggta : zal wel aan mij liggen, maar ben een jaar of 13 lid van de bond, heb ze een paar keer gebeld voor hulp, nooit gekregen, kreeg altijd als antwoord \"meneer u heeft gelijk, maar ivm een goeie verstand houding kunt u beter gaan werken. Erger mij al jaren dat er keer op keer een waardelize cao uit komt, en dit is voor mij de druppel, bereik er toch nog mee als ik lid blijft kost alleen maar geld !

13
Ik vindt deze uitslag ook zeer ongeloofwaardig, hoor op de werkvloer niemand zeggen dat hij/zij dit een goed CAO akkoord vindt.

Nou, n ding is voor mij duidelijk vanaf n maart nog een extra loons verhooging van 16,78 per maand (1%), ik ga de bond opzeggen, je hebt er toch niks aan, kost alleen maar geld.

Pagina's: [1]