Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Libo

Pagina's: [1] 2 3 ... 7
1
Opleiding en stage / Re: Heeft iemand bij de NTI beveiliging gevolgd?
« Gepost op: vrijdag 17 januari 2020, 12:28 »
Hallo Laura,

Ik heb even gevraagd of Motivation opleidingen iets voor je zou kunnen betekenen en je mag eigenaar dhr. Monteban bellen om je situatie uit te leggen. Succes!

www.motivationbeveiliging.nl
06-29065149

2
Opleiding en stage / Re: vraagje vrijstelling voor MBO-2 beveiliger
« Gepost op: vrijdag 23 augustus 2019, 14:31 »
De SVPB geeft (volgens mij) geen vrijstellingen voor Beveiliger voor diploma's die al langere tijd geleden behaald zijn. Soms wel in het kader van een overgangsregeling van een oude naar een nieuwe situatie, maar dat is hier niet aan de orde.
Maar als je het zeker wilt weten, neem dan contact op met de SVPB.

3
Algemeen / Re: Visitatie
« Gepost op: woensdag 2 mei 2018, 12:17 »

4
Algemeen / Re: Visitatie
« Gepost op: woensdag 2 mei 2018, 12:15 »
Wat bedoel je met visitatie? Bedoel je controle van tassen en auto's en dergelijke op basis van een visitatieregeling bij een bedrijf? Of bedoel je fouilleren bij een evenement?

5
Opleiding en stage / Re: Dienstrapport
« Gepost op: woensdag 31 januari 2018, 10:16 »
Je praktijkopleider zou hierbij moeten kunnen helpen. Heb je hem al gevraagd naar dienstrapporten die binnen de organisatie gebruikt worden? Lukte opdracht 9 van de OriŽnterende opdrachten? Daar staat in dat je moet uitzoeken welke rapporten er in je organisatie gebruikt worden.

6
Ligt eraan onder welke CAO je valt. Bovenstaande nieuwsberichten gaan over de CAO VBe. Er is ook nog een andere, de CAO Particuliere beveiliging.

7
Algemeen / Re: evenementen beveiliging
« Gepost op: vrijdag 14 juli 2017, 11:23 »
Was ik daar toch heilig van overtuigd. Maar ik kan het ook niet meer vinden in Rpbr of Beleidsregels.  :-[

8
Algemeen / Re: evenementen beveiliging
« Gepost op: donderdag 13 juli 2017, 15:07 »
Via deze site kan je veel vinden: http://www.veiligheidsbranche.nl/evenementen_nl.html
Kijk bijv. rechts bij Downloads. Daar staat een document dat Richtlijnen evenementbeveiliging heet. Daar staat veel in.

Evenementenbeveiliging valt onder de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus onder categorie 1. Ze hebben een ND-nummer. Maar de branche heeft wel eigen CAO's. En een uitzondering op de diploma-eisen: je mag binnen de evenementensector beveiligingswerkzaamheden uitvoeren met het diploma ESO. Dus je hoeft niet het diploma Beveiliger te hebben. Tenzij je fulltime als evenementenbeveiliger werkt, dan moet het weer wel. Verder is de kleur van de pas anders: evenementbeveiligers hebben een blauwe pas (en als ze nog in opleiding zijn een groene, dat is dan wel weer hetzelfde als bij Beveiliger)

9
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Werken in BelgiŽ
« Gepost op: maandag 3 juli 2017, 09:56 »
Je zou contact op kunnen nemen met bedrijven die ook in BelgiŽ werken. Zoals Seris http://seris.be/nl/onze-oplossingen/academy/opleidingen-bewaking en MAAT-beveiliging.

Verder is er een Europees onderzoeksinstituut over particuliere beveiliging. Op deze pagina http://www.coess.org/newsroom.php?page=white-papers vind je een rapport (wel uit 2010) over particuliere beveiliging in BelgiŽ.

10
Algemeen / Re: hoe ziet een gesprek eruit na een ingrijpende gebeurtenis?
« Gepost op: vrijdag 16 juni 2017, 09:49 »
Misschien staat er iets in de Arbocatalogus van de beveiligingsbranche? http://beveiliging.dearbocatalogus.nl/arbeidsrisico/21 En zo niet, dan zou je de SOBB kunnen vragen waar je zo'n handleiding kunt vinden. Dan zou die toegevoegd kunnen worden in de catalogus.

11
Algemeen / Re: LET OP!! WETSWIJZIGING BETREFT AANHOUDING DOOR BURGER.
« Gepost op: donderdag 23 maart 2017, 15:22 »
Ik zie in beslag nemen maar op ťťn plek in de praktijkwerkboeken. Namelijk bij Bedrijfsorientatie, opdracht 3, bevoegdheden van de beveiliger.  Daar staat de vraag 'Mag je in beslag nemen je/nee Motiveer uw antwoord.
Dan kan je nu 'nee' antwoorden en dan klopt het praktijkwerkboek toch nog steeds?

12
Opleiding en stage / Re: Verschil crebo 94850 en crebo 25407
« Gepost op: donderdag 23 februari 2017, 09:28 »
Beste Arie,

Mijn advies is om eerst een leerbedrijf te vinden waar je met een arbeidsovereenkomst de opleiding kunt doen. Op www.stagemarkt.nl kunt je zien welke leerbedrijven er voor Beveiliger erkend zijn in een bepaalde regio.

13
Opleiding en stage / Re: Verschil crebo 94850 en crebo 25407
« Gepost op: dinsdag 21 februari 2017, 09:22 »
Het aantal stageuren staat niet vast en hangt af van de totale opleidingsduur waar een opleider voor kiest (heeft te maken met de leerweg die gekozen wordt). Veel particuliere opleiders bieden de derde leerweg aan en daar is de bpv meestal korter. Wat wel altijd moet is het praktijkwerkboek goed uitwerken omdat dat een voorwaarde is voor het examen. Heeft u al een stageplaats?
Overigens, mocht u al beveiligingswerkzaamheden hebben verricht in uw werk, dat zou u in aanmerking kunnen komen voor de zogenaamde extraneusregeling van de SVPB. U vindt de voorwaarden hier: http://www.svpb.nl/regelingen/extraneusregeling/

14
Opleiding en stage / Re: Verschil crebo 94850 en crebo 25407
« Gepost op: maandag 20 februari 2017, 09:24 »
Als je je nu inschrijft voor Beveiliger, is dat crebo 25407. Je hoeft dus niet te kiezen tussen het ene en het andere crebo, mocht je je dat afvragen.

Pagina's: [1] 2 3 ... 7