Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Diegoso

Pagina's: [1]
1
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Corona en verlof
« Gepost op: maandag 4 mei 2020, 18:53 »
Goedenavond ,

Ik ben werkzaam bij profi-sec als objectbeveiliger .
Mijn object is gesloten door de corona crisis.
Zelf ben ik een risico patient en zij hebben mij werk tijdelijk aangeboden waar ik me niet veilig genoeg bij voel , dit wil ik gewoon niet.
Nu word ik gedwongen om mijn verlof uren en aansluitend onbetaald verlof op te nemen , maar volgens mij mogen ze mij niet dwingen hiertoe , en ook nog met terugwerkende kracht vanaf 19 april ?
Het werk wat ze mij aanboden valt onder de evenementen tak en ik ben niet onder contrakt bij die afdeling.

2
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Minder loon tijdens ziekte
« Gepost op: maandag 19 november 2018, 18:07 »
Goedemiddag allen ,


Op dit moment ben ik 7 maanden in dienst bij Safenend bv in Helmond , welke het cao voor de particuliere beveiligingsorganisaties hanteerd . Daarvoor ben ik werkaam geweest op de luchthaven Schiphol alwaar ik 4 jaar werkzaam ben geweest. Zij waren aangeloten bij het VBE. Ik ben ik maart in *dezelfde maand* over gegaan naar Safened BV.

Nu ben ik helaas ziek geworden , en zag dat ik 70%van mijn loon heb ontvangen.

Bij naslag van het art. 71 in mijn CAO lees ik dat als je langer dan 13 loonperiodes bij een of meerder beveiligingsorganisaties hebt gewerkt , onafgebroken , welke dus bij mij het geval is , dat men dan 100% loon ontvangt de eerste 6 maanden. Ik werk met deze bedrijven samen dus langer dan 13 maanden in deze sector. Overigens staat in de VBE precies hetzelfde.

Mijn vraag is dus , dat mijn loon 100% hoort te zijn en niet 70% ?

Overigens neemt mijn werkgever de stelling in dat het op het punt van meerdere werkgevers in de beveiliging waar je aaneengesloten gewerkt zou moeten hebben , dat dat alleen opgaat als je bent overgenomen door een ander bedrijf en niet als je zelf overstapt. Ik zie het er echt niet staan , maar goed.

Pagina's: [1]