Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Lau

Pagina's: [1]
1
Beste forumleden

Mijn Alphavision96 heeft het na ruim 20 jaar definitief (nu t.g.v. bliksem) begeven.
De installatie bestaat uit 16 bedrade zones, 3 bedienpanelen, centrale + extra input uitbreiding.

Afgezien van enkele oudersdomskwalen in de laatste 4 jaar (vervangen accu / matjes in de bedienpanelen en een eenmalige hardnekkige storing) heeft de installatie naar tevredenheid gewerkt.

Nu is zeker dat minimaal de centrale met input uitbreiding vervangen moet worden.

Als 1e dacht ik ter vervanging aan de Alphavision ML, heb me er uitvoerig op ingelezen en ben geen verontrustende berichten tegengekomen, dus de ML (of XL) lijkt mij een goede optie. Ik heb (nog) geen weet van / ervaring met andere merken.


Mijn vragen:
  • Wat is de ervaring met de ML (en XL) inzake o.a. gebruiksgemak (centrale en mySmarControl) / connectiviteit (IP doomelding) / duurzaamheid / (terugkerende) zwakke punten / kwaaltjes / etc.
  • In welke andere merken (met nieuwe / betere functionaliteiten) zou ik me ook eens kunnen /moeten gaan kunnen verdiepen?


Alle reacties zijn welkom en sowieso in ieder geval dank voor het meedenken!
Lau

2
Momenteel heb ik een defecte Alphavision 96 (16 zones, centrale met 1 extra INPUT uitbreiding).
Ik overweeg over te gaan op een goede / nieuwe NG (om zoveel 1:1 over te kunnen sluiten), deze aan te sluiten en te programmeren (mbv RS232 en winterm (TERMPR52.exe).

Wie heeft hier ervaring mee?
Advies tips over o.a. kosten do's dont's onderdelen etc..  alle info is van harte welkom.

3
Laat ik me even voorstellen, ik ben Lau en vandaag hier lid geworden.

Als particulier, ben ik gefascineerd door techniek in het algemeen.
V.w.b. deze site / beveiliging heb ik jaren geleden een Alphavision 96 met 16 zones laten installeren, waarbij ik zelf zoveel mogelijk heb voorbereid.

Helaas is de centrale onlangs defect geraakt en ben ik me aan het oriŽnteren op vervanging waarbij ik zoveel mogelijk de bestaande periferie ( rookmelder, MC's , bedieningspanelen, PIR's , etc) intact wil laten.

Ik overweeg over te gaan op een goede /nieuwe NG, deze zelf aan te sluiten en te programmeren (mbv RS232 en winterm (TERMPR52.exe). Ik weet dat de NG al lang is ingehaald door de ML en XL.

Ik heb hier al even zinvol rondgesnuffeld. en hoop nog veel op te kunnen steken :-)
Tips / aanbevelingen (over o.a. aansluiten / verkrijgbare onderdelen / etc etc.. ) zijn uiteraard van harte welkom.

Pagina's: [1]