Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - sirmike

Pagina's: [1]
1
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Parttime
« Gepost op: woensdag 23 oktober 2019, 11:37 »
Als parttimer met max 34 uur p/w heb ik soms weken dat ik er (ongevraagd) 43 a 44 in gezet wordt.
In het cao spreekt men van een vast model of groeimodel. Iets wat in het contract niet besproken is of staat. Mag ik hoe dan ook uren weigeren als deze boven mijn parttime uren uitkomen? Of moet ik dit stilletjes aan accepteren?

2
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Wat mag ik vragen
« Gepost op: donderdag 24 januari 2013, 17:01 »
Beste mede beveiligers,

Na bijna 10 jaar te hebben gewerkt voor een zelfde baas binnen de beveiliging moet ik helaas ander werk zoeken(reden doet er even niet toe), alleen nu ik op zoek ben naar een nieuwe functie binnen de beveiliging ben ik benieuwd wat ik qua salaris mag vragen. Ik heb mij nooit zo bezig gehouden met de salariŽring binnen de CAO, omdat ik vanaf jongs af aan ben gaan mee draaien en bijna 10 jaar onderweg.
Als ik het CAO boekje er op na pak weet ik niet meteen in welke schaal/periodiek ik moet kijken wat matcht aan mijn ervaringsjaren/leeftijd/functie. Uiteraard kijk ik in het schema van een gewone beveiliger A, maar kan iemand mij even aanwijzen welk (uurloon, bruto 4 weken loon) ik minimaal kan/mag vragen.

Met vriendelijke groet,

Mij

3
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Contract voor tijdelijk personeel
« Gepost op: dinsdag 10 juli 2012, 12:42 »
Goeiedag,

Wat ik zou willen weten is wat de regels zijn of normaliter de werkwijze van de werkgever als je tijdelijk contract bijna afloopt. Moet de werkgever dan uiterlijk een maand van te voren laten weten of zij gaan verlengen of niet verlengen of kunnen zij tot de laatste dag van het contract de boot afhouden?

4
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / BLOK dagen
« Gepost op: maandag 30 januari 2012, 11:00 »
Beste mensen,

Ik wil toch wel het fijne weten van BLOK dagen.
Mijn werkgever heeft me voor deze periode die vandaag aan breekt voor alle dagen in BLOK gegooid, buiten RV of ATV dagen om.
Ik weet dat ik morgen een dienst hebt die ook echt in het rooster is opgenomen, maar ik weet dus helemaal niet wat mijn BLOK dagen in houden, en mijn werkgever verzuimd me te laten weten in welke dag delen deze blokdagen vallen.
Vandaag sta ik op een blokdag, maar ik heb de werkgever gevraagd of ik hier vrij voor kan krijgen.
Donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag heb ik ook blokdagen staan. Net zoals de rest van de maand.

Wat zijn de regels omtrent blok-dagen? Moet ik beschikbaar blijven in de gestelde blokdagen, terwijl mijn werkgever verzuimd te laten weten in welke dagdeel het valt? Wat kan mijn werkgever doen als ze me niet kunnen bereiken op een gestelde blokdag?
Wat is de vergoeding van een blokdag, stel als ik niet moet werken? Krijg ik dan ook niks? Hoe zit dit dan met het contract van 152 uur?

Pagina's: [1]