Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Joep

Pagina's: [1] 2 3 ... 20
1
Inbraakbeveiliging / Re: Bosch FCP500 optisch nc contact voor inbraakcentrale
« Gepost op: zondag 17 mei 2020, 10:26 »
Ik heb even snel door je pdfje heen gekeken en zie dat de voedingsspanning tussen de 8,5 en 33 volt ligt dus dat is alvast gunstig.

Ik heb thuis de Apollo S65 serie rookmelders hangen en deze installeren wij vaak ook bij klanten als deze op het alarmsysteem aangesloten worden.

Dit is een conventionele rookmelder en voor deze melders is er ook een speciale sokkel voor verkrijgbaar waarmee je dan een potentiaalvrij wisselcontact hebt als uitgang.
Deze sokkel is echter niet heel bijzonder: op het printje zit een 12v relais waarvan de uitgangen zijn afgewerkt op een klemmenstrook. De spoel van het relais zit aangesloten op de nevenindicator aansluiting van de rookmelder.

Met andere woorden: als jij een 12v relais aansluit op de aansluitingen voor de nevenindicator en het NC contact van het relais gebruikt voor het aansluiten aan de inbraakcentrale moet dit gewoon werken.

De grootste uitdaging zal denk ik zijn om het extra relais in de sokkel van de rookmelder zien te krijgen en dat alles past.

2
Inbraakbeveiliging / Re: Aritech Titan software
« Gepost op: zondag 15 maart 2020, 10:52 »

Dan heb je de software, en dan? Hoe ga je verbinding maken met de centrale?

Gewoon zelf maken misschien?

Mijn eerste programmeerkabeltje van een ATS classic heb ik ook gewoon zelf gemaakt namelijk.

3
Inbraakbeveiliging / Re: Ats1000ip upgrade volgorde.
« Gepost op: zaterdag 14 maart 2020, 10:26 »
Hallo,
Kan er iemand mij de aaflash tool bezorgen voor een firmware upgrade van mijn alarm centrale ATS 1000IP
als ook de procedure hoe dit juist uit te voeren. De firmware heb ik reeds gekregen.
bedankt!

De procedure staat hierboven toch gewoon beschreven?

4
Inbraakbeveiliging / Re: Gezocht: Apollo XP95 of Discovery opt en thermo.
« Gepost op: zondag 9 februari 2020, 09:55 »
Dat je het hier vraagt kan ik me nog voorstellen, maar waarom maak je dan alsnog hetzelfde topic aan in het gedeelte brandbeveiliging?

5
Brandbeveiliging / Re: Software Penta BMC
« Gepost op: vrijdag 24 januari 2020, 13:10 »
Ik denk dat je beter moet lezen want Steef geeft aan dat het om het oude model gaat.

Verder weet ik 100% zeker dat je GEEN drivers nodig hebt om verbinding te maken met een Penta als je de RS232 aansluiting gebruikt, de enige connectie die je met je USB poort van je computer maakt is als je geen RS232 poort aanwezig hebt en gebruik maakt van een USB naar Serieel converter maar die drivers krijg je niet via Hertek maar zullen bij je converter geleverd worden.

Leg me anders maar uit waarom ik zodra ik op een nieuwe laptop de penta configtool geÔnstalleerd heb, ik daarna meteen verbinding kan maken met de centrale zonder eerst nog extra drivers te installeren?

6
Inbraakbeveiliging / Re: ATSx500A-IP - sms testmelding
« Gepost op: woensdag 18 december 2019, 15:55 »
Ik sluit me aan bij Drť, als je bij alle gebeurtenissen de PAC's weghaalt zal je waarschijnlijk van alle andere alarmen geen meldingen meer krijgen.

Is je SIM-kaart een prepaid of een abonnement?

In het geval van prepaid zet je "beltegoed controle modus" op "SMS bericht" en vul je de gewenste gegevens in en heb je een testmelding voor je gprs module.

7
Inbraakbeveiliging / Re: Aansluiten sirene en flitser op Galaxy Flex 3-20
« Gepost op: woensdag 11 december 2019, 20:44 »
Mooi dat het gelukt is  ;D

Toch snap ik de reacties hier wel. Te vaak komt het voor dat iemand zich aanmeld omdat ze een professioneel systeem op de kop getikt hebben en hopen dat er iemand is die stap voor stap alles uit kan leggen terwijl veel dingen ook gewoon door zelf wat onderzoek te doen en veel te lezen te leren zijn.

@dylanhubers: Veel dingen zijn prima zelf te doen als je maar de moeite wil nemen om je in de materie te verdiepen, zo heb ik vorig jaar bij mijn auto ook zelf de distributieriem vervangen (scheelt wel dat ik sleutelen leuk vind om te doen maar ook hiervoor moest ik mezelf wel even goed inlezen)

8
Inbraakbeveiliging / Re: Nieuwe VRKI 2.0 wat moeten we er mee?
« Gepost op: zaterdag 7 december 2019, 15:06 »
En Gerrit hoe gaan jullie er dan mee om, intake formulier of ouderwetse PvE?

Wat betreft de app, wat doen jullie daarmee als een bedrijf toch er gebruik van wilt maken? Wij geven het aan in een bescheiden richting de klant waar hij voor moet tekenen dat het niet mag en dus op eigen risico is.

Transmissie weg "bewaking" is altijd al een heikel punt geweest, bij een eerder bedrijf plaatsen wij stalen kokers om de ISDN/PSTN bekabeling richting de CCS.
Maar nu moet je veelal een patchkabel in een switch steken voor je doormelding, nog makkelijker om onklaar te maken, en nog storings gevoeliger als de ICT weer eens gaan lopen patchen / servicen.

Haha die kokers ken ik ook nog wel ja!  8)

Wat ik altijd doe bij patchkabels is het lipje afknippen en het snoer markeren met een label/sticker.
Zo is er snel te zien dat de patchkabel vrij belangrijk is en niet zomaar verwijderd mag worden en door het afknippen van het lipje voorkomt dat het snoer makkelijk losgehaald kan worden (als je hem op de juiste lengte afknipt kan je deze met een schroevendraaiertje alsnog loshalen)

9
Inbraakbeveiliging / Re: ATSx500 Overbrugging ingang
« Gepost op: zondag 1 december 2019, 10:19 »
Wat GerritB bedoelt is dat als er een zone overbrugd is en dit is "vergeten" deze overbrugging er zodra het alarm wordt uitgeschakeld eraf gaat.

Dat betekent dat als het alarm 's avonds wordt ingeschakeld nog steeds de desbetreffende overbrugde zone overbrugd blijft, maar dus niet voor weken zo kan blijven staan.


10
Ik was fan van de classic reeksen, sinds de advanced me niet meer beziggehouden met die oh zo omslachtige software. Als je de Titan nu eenmaal gewoon bent.

Nu sinds een paar dagen draait de ATS3500A-IP hier met een GPRS module. Ben ik terug verkocht hoor.
Via de app heb je werkelijk een complete eigen meldkamer op je smartphone. Echt elke melding komt door, zelfs toen ik gisteren in programmatie stond, en een DI opnieuw bekabelde, kreeg ik melding dat er een module offline was en daarna hersteld.

Ik ga me hier terug verder in verdiepen !

Groetjes,

Bossi

Wat is er zo omslachtig aan de ATS8500 software dan?

Ik snap dat als je van Titan komt dat het even wennen en zoeken is hoe sommige dingen heten en waar ze staan, maar omslachtig is wat mij betreft niet het juiste woord.


11
Inbraakbeveiliging / Re: Satel Integra - Installatie door tweaker of installateur?
« Gepost op: woensdag 30 oktober 2019, 08:46 »
Het is een lastige stelling.

Aan de ene kant krijg je natuurlijk ook te maken met klanten die zeggen of denken dat ze heel handig zijn maar wat in de praktijk flink tegenvalt.

De andere kant is dat er ook zat mensen zijn die leergierig zijn en er wťl uitkomen.

Zo ben ik bijvoorbeeld een aantal jaar geleden met KNX in aanraking gekomen en heb ik dit in mijn huis toegepast. Ik heb daarbij zelf alles uitgezocht, geleerd en geprogrammeerd inclusief visualisatie met een gira homeserver!

12
Brandbeveiliging / Re: Software Penta BMC
« Gepost op: zaterdag 19 oktober 2019, 10:58 »
Degene die dit topic gestart heeft, heeft het over een penta I en deze heeft geen usb dus heb je ook geen usb drivers nodig ;)


13
Brandbeveiliging / Re: Waarom heb jij wel/geen rookmelder in huis?
« Gepost op: zaterdag 19 oktober 2019, 10:47 »
Een complete brandmeldinstallatie in huis plaatsen is wellicht wat overdreven, maar het werkt! ;)

Wat ik me wel afvraag:

-Waarom zou je de moeite nemen om met een 4x 0,8 kabel een lus te maken en heb je niet gewoon rechtstreeks naar elke melder een 2x 0,8 steekleiding gelegd?

-Had je voor de koppeling naar de inbraakinstallatie niet gewoon 1 van de onboard uitgangen kunnen gebruiken ipv de I/O module?

14
Vraag het de professional / Re: RS232 / RS485
« Gepost op: zaterdag 21 september 2019, 15:52 »
Interessant, wij gebruiken nog 1 laptop waar XP op staat voor inderdaad panelen zoals het CD paneel.

Ik zal eens gaan zoeken naar jouw converter, echter programmeren wij ook brandmeld panelen waar seriŽle verbindingen op zitten zoals de oude Hertek Penta (4000), Aritech FP panelen, Notifiers en dan hebben we nog de oude Galaxy XL's en G2.........en nog wat exoten, vandaar ook de vraag naar de ervaringen, wat bij de 1 wel werkt werkt weer niet (goed) op de andere.
Dus ook daarom dat we nog krampachtig vasthielden aan de ouderwetse seriŽle poort op een laptop, die werkte altijd.

In ieder geval bedankt voor je reactie.

Wij gebruiken als converter de Eminent USB to Serial adapter EM1016, deze werken gewoon goed op de Aritech FP, Penta (en toebehoren zoals de ESPA interface en LED kaart) en Notifiers.

Qua inbraak eigenlijk hetzelfde verhaal: Diverse verschillende merken hebben we hangen bij klanten en eigenlijk nooit gedoe met de verbinding  8)

15
Misschien nog een nuttige bijdrage:

Je kan ook in plaats van 2 gebieden te maken gebruik maken van de optie "gedeeltelijk in"

Je hebt dan 1 gebied en kan deze dan volledig inschakelen als je van huis bent en gedeeltelijk in als je bijvoorbeeld naar bed gaat en alleen de ramen/deuren of de gehele benedenverdieping beveiligd wil hebben.

Persoonlijk vindt ik dit een mooiere oplossing dus vandaar dat ik het de moeite waard vond om het te vermelden.

Pagina's: [1] 2 3 ... 20