Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Planner

Pagina's: [1] 2 3 ... 235
1
Ondernemen in de beveiliging / Re: Startgids particuliere beveiligingsorganisatie
« Gepost op: woensdag 20 maart 2019, 20:54 »
Ik betwijfel of je nog veel aan het boekje zal hebben! De website van de auteur is nog steeds in de lucht, probeer het daar eens:

https://risicobesef.nl/contact/index.html

2
Planner, jij kan makkelijk praten vanachter je pc, laptop en hier interessant lopen doen en mensen lopen te vertellen wat ze moeten doen.

Inderdaad, dat kan ik. En weet je waarom?  Omdat  ik, toen ik nog als beveiliger werkzaam was altijd voor mijn eigen belangen ben opgekomen en ook voor die van anderen door actief lid te zijn van een vakbond. Wanneer ik geconfronteerd zou zijn met deze situatie had ik jaren geleden al een rechtzaak begonben. Hoe makkelijk kan het zijn, er zijn al vele rechtzaken geweest, nu dus ook  de eerste over de beveiliging en in alle gevallen kreeg de werknemer gelijk. Dan kan je wel roepen dat je geen tijd hebt, maar dst is de weg van de minste weerstand!

Als jij het zo goed weet, waarom neem jij het voortouw niet???? Jij weet het toch allemaal zo goed!!!!!!!!

Inderdaad, ik weet hoe het werkt, Maar ik heb, in tegenstelling tot jullie geen enkrl belang. Waarom zou io dan wel tijd en energie besteden en jullie niet?

Jij klets uit je nek. Jij geeft telkens weer een ander vertekend beeld van de waarheid. Erg geloofwaardig ben je niet

In plaats ons de les te wijzen, is het beter om hand in eigen boezem te steken gozer, in plaats om hier als Jezus te spelen.

Als je niets zinnig te melden heb op deze topic, onthoud jezelf van commentaar.

Deze reactie zegt veel over jou en niets over mij!

3
Een stichting opzetten daar heb ik zelf geen tijd voor. Het is ook teveel gedoe, kosten e.d. zoals notaris.

Hoe verrassend....

De vakbonden hebben willens en wetens actief hun bijdrage geleverd tijdens de CAO onderhandelingen bij de totstandkoming van de afschaf ORT. De vakbonden dienen daarom ook zoveel mogelijk hand in eigen boezem te steken en bereidwillig hun medewerking te verlenen tot het oplossen van dit probleem .

Met de vinger wijzen dat kan iedereen in deze branche. Voor hun eigen belang opkomen, dat is er echter niet bij

Hierbij is van belang dat het verjaringstermijn wordt geblokt, met andere woorden. Dat de verjaringstermijn niet vervalt om een vordering in te stellen. Dat is van juridisch beland.


Dat heet stuiting, en dat heb ik al een paar keer gezegd...

4
Algemeen / Re: Salaris
« Gepost op: woensdag 6 maart 2019, 07:53 »
Als je alleen maar kijkt naar geld, ja dan is daar niets mis mee. Je betaald dus wel iets meer belasting door het bijzonder tarief maar er blijft echt genoeg over.

5
Algemeen / Re: Salaris
« Gepost op: dinsdag 5 maart 2019, 22:01 »
Laat je niets wijsmaken. Zoals gezegd, nergens in de belastingwetgeving wordt onderscheid gemaakt over waar het loon vandaan komt, het gaat uitsluitend om het totaal bedrag!!!

Jouw leidinggevende wil dan zeker ook geen loonsverhoging, want daar moet hij dan ook heel veel belasting over betalen?

6
Algemeen / Re: Salaris
« Gepost op: dinsdag 5 maart 2019, 20:52 »
Worden weekend en avond toeslag zwaarder belast dan het kale loon?

Nee. Voor de belasting(dienst) wordt al het loon bij elkaar opgeteld, het maakt niet uit of het basissalaris, (onregelmatigheids) toeslag of bijvoorbeeld vakantietoeslag betreft

Op het loonstrook word het bezondere tarief gebruikt maar je krijgt dat terug van de belasting het verschil met het gewone tarief van 38,10 procent?

2de vraag. Als je meer dan 34.000 per jaar verdiend gaat je bijzondere tarief van 43 maar 49 procent. Mocht je een paar euro er over gaan moet je dan de hele 34.000 betalen 49 procent of alleen het laastje stukje boven de 34k? Van het bijzondere tarief.

Niet over al het loon wat je verdiend hoef je belasting te betalen. Afhankelijk van je situatie heb je recht op heffingskortingen

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/heffingskortingen/heffingskortingen

Wat over blijft is je belastbaar inkomen. Daarover moet je belasting betalen. Over de eerste 20.384 euro  is dat 36.65%. Daarboven betaal je, tot 68.507 euro 38.10%.

Nu is het zo dat je werkgever, bij het uitbetalen van de vaste looncomponenten, rekening houdt met de heffingskortingen. Die zijn dus al helemaal verrekend. De overige looncomponenten worden dan vervolgens belast met het bijzonder tarief, omdat er dus geen rekening meer gehouden wordt met de heffingskortingen. Het lijkt dus dar deze looncomponenten zwaarder belast worden, maar dat is dus niet zo.

Overigens is de loonbelasting die je werkgever in moet houden een voorbelasting, uiteindelijk wordt alles aan het eind van het jaar opgeteld en over dat totaal wordt, minus de heffingskortingen dus belasting geheven.

Als je het hele jaar gewoon bij 1 werkgever hebt gewerkt dan is de loonbelasting die je werkgever in heeft gehouden meestal wel in orde. Maar als je meerdere wetkgevers hebt (gehad), dan is de kans groot dat je te veel loonbelasting hebt betaald, omdat slechts 1 werkgever rekening mag houden met de heffingskortingen. In dat geval, en natuurlijk ook als je andere aftrekposten hebt, zoals bijv de kosten van een eigen huis, dan moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting, waarbij de reeds ingehouden loonbelasting verrekend wordt.

7
En toen werd het stil. Jarenlang roepen hoe slecht het allemaal wel is, dat anderen er een potje van maken maar zelf iets doen is er niet bij....

Jullie krijgen deze compensatie voor alles wat jullie de afgelopen jaren allemaal zijn mis gelopen zo maar aangereikt, het enige wat jullie hoeven te doen is een advocaat zoeken die jullie daar even bij helpt, de uitslag staat 100% vast. Ik heb dit overigens al jarenlang geroepen maar nu heeft een rechter het bevestigd

Als jullie dit zo maar laten lopen, stop dan in de toekomst ook met zeuren over slechte vakbonden en CAO akkoorden want dan verdienen jullie gewoon niet beter....

8
De vakbonden doen niets.

Dan is de vraag, wie gaat er wel wat doen? Zoals gezegd, richt een stichting op en ga collectief je recht halen. Wie zet de eerste stap, jij misschien?

En wat betreft de leden van vakbonden, meld je daar massaal en dan zullen ze wel in actie moeten komen, in eerste instantie door in de minne te schikken zoals in de uitspraak staat.

9
Jullie moeten dit helemaal niet individueel aanpakken. Werknemers die geen lid zijn/waren van een vakbond moeten gewoon een stichting oprichten, leg er allemaal een euro of 20-50 (afhankelijk van hoe groot de animo is) in en huur collectief een goede arbeidsrechtadvocaat in.

Het zou de bonden sieren als zij het voortouw nemen bij het oprichten van een dergelijk stichting.... Zij zijn namelijk degenen die de fout hebben gemaakt!

10
Zoals eerder is aangegeven, is het verjaringstermijn van 5 jaar (wettelijk).

Inderdaad, maar de verjaring kun je stuiten door zsm je (oud) werkgever(s) aan te schrijven.

Wat berreft de bewijslast. Roosters, verlofaanvragen en zeker reisboekingen zeggen helemaal niets over wat er precies veeloond is. Loonstroken, en eventueel vakantiekkaarten zeggen veel meer. Maar je hoeft helemaal niet zo veel te bewijzen, de loonadministratie dient 7 jaar bewaard te worden, dus het kan daar gewoon gevonden worden

11
Ik zou zeggen, lees hier eens terug wat er allemaal geschreven is? Er zijn vele mensen die zich aangesproken zouden moeten voelen, maar bijna iedereen heeft wel voor hem/haar moverende redenen.

12
Tja,

ik heb al vele keren aangegeven dat een gang naar de rechter de enige mogelijkheid was, en gezien de jurisprudentie was het eigenlijk bijna zeker dat een rechter niet anders zou kunnen doen dan de vordering toewijzen.

Aangezien  een dergelijke loonvordering een verjaringstermijn heeft van 5 jaar, zou ik een ieder aanraden (ook degenen die inmiddels uit dienst zijn), zo snel als mogelijk de verjaring te stuiten door zsm een (aangetekende) brief te sturen met deze loonvordering en de stuiting.

13
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Minuren
« Gepost op: woensdag 13 februari 2019, 14:17 »
Het antwoord weet je denk ik ook wel en is al gegeven:

Per loonperiode 1 van 2019 is het maximum 70 minuren, dus zijn er 10 minuren vervallen

14
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Minuren
« Gepost op: donderdag 31 januari 2019, 15:02 »
Nog 1 vraag,ik heb een contract 144 uur,hoeveel uren kan de werkgever mij verplichten per periode in te halen?

8 uur, want....

een parttimer kan niet verplicht worden tot overwerk

15
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Minuren
« Gepost op: woensdag 30 januari 2019, 19:16 »
Inderdaad, dat lijkt mij geen gezonde bedrijfsvoering. Per loonperiode 1 van 2019 is het maximum 70 minuren, dus zijn er 10 minuren vervallen, naast de extra minuren die jij in deze periode weer hebt. Op enig moment zullen er, wanneer jij niet de enige bent, banen verdwijnen (lees ontslagen) als die niet door natuurlijk verloop vanzelf verdwijnen, want dit is natuurlijk geen gezonde situatie.

Ik geloof niet in addertjes onder het gras als dit langdurig en structureel gebeurt. En er staat inderdaad niets in se CAO over het maximum aantal in te lopen minuren, dus zolang aan de andere regels in de CAO mbt het werken van meer en overuren wordt voldaan is het maximum aantal (in theorie dus 70, maar dan alleen als je een contract van 82 uur of minder hebt, want een parttimer kan niet verplicht worden tot overwerk

Pagina's: [1] 2 3 ... 235