Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Planner

Pagina's: [1] 2 3 ... 235
1
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Vrije dagen
« Gepost op: woensdag 29 mei 2019, 11:26 »
Inderdaad, dan gaat het naar rato wanneer er nog geen dienst is vastgesteld. Alleen klopt jou berekening dan niet, want 144 uur is naar rato 7.2 uur.

2
Je hebt gelijk dat er met 2 maten gemeten wordt. Maar goed, dat is zo afgesproken in de CAO en de bonden vergeten wel vaker om als zij iets afspreken over 1 punt, om vervolgens even na te gaan denken over of dat dan ook geen gevolgen moet hebben voor andere punten in de CAO.

3
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Vrije dagen
« Gepost op: dinsdag 28 mei 2019, 18:51 »
Nee, dat klopt niet, tenzij er al een dienst van 8 uur was ingeroosterd. En het staat wel in de CAO, lees artikel 64

4
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: verlof op een doordeweekse feestdag
« Gepost op: zaterdag 27 april 2019, 20:26 »
Mijn inziens : Je hebt een vakantiedag aangevraagd & gekregen. Als de dienst bekend was betreft dit het aantal uren van de dienst. Was er nog geen dienst bekend dan kost dit je uren naar ratio. 144/20=7,02uur

Daarnaast heb je recht op  opbouw van extra vakantie tegoed naar ratio dus krijg je 7,02 uur vakantie opbouw terug.
 
ARTIKEL 67 FEESTDAGEN
2. De parttimer heeft bij iedere feestdag die valt op een doordeweekse dag;
- als er op de feestdag geen arbeid wordt verricht recht op een extra vakantietegoed van het aantal uren zoals vastgesteld in het rooster, met een maximum van 7,6 uur;

En zo is het...

5
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Paastruuk
« Gepost op: vrijdag 19 april 2019, 22:04 »
Jij hebt gewoon recht op 7,6 uur extra vakantietegoed als jij fulltimer bent (artikel 67 lid 1) of naar rato van je contract als je parttimer bezig (artikel 67 lid 2, de derde optie)

Dus kom jij volgens mij helemaal niets te kort!!!

6
Ik ben al jaren geen lid meer van een vakbond. Ben nu bezig met het opzetten van een vordering jegens mijn werkgever. Ook heb ik inmiddels globaal uitgerekend wat ik nog zou moeten krijgen. Ik kan jullie vertellen dat het (bruto) meer als een 4 weken salaris is :)

Kijk, zo mag ik het graag horen

Ik wilde eerst af wachten tot dat er een uitspraak van het hoger beroep is, wat volgens mij in dit geval het hof van casatie is  want er is al 1x hoger beroep geweest. Maar gezien het feit dat verjaring voor de deur ligt ga ik deze week maar eens benutten om de brief af te maken en door te sturen.

Je kunt, in afwachting van de uitspraak in hoger beroep, de verjaring stuiten door simpelweg een brief (aanmaning) te sturen waarin je schrijft dat je over de periode . tot aanspraak wenst te maken over de ORT over je vakantiegeld en dat je verjaring daarvan wenst te stuiten. Je hoeft in deze (eerste) brief nog helemaal geen details, berekeningen of juridische argumenten te noemen. Je hebt dan nog 6 maanden de tijd om daar juridische consequenties aan te verbinden, wellicht kom je er in de tussentijd ook zonder rechter samen uit. Zeker als het hoger beroep is geweest, en het 100% zeker is dat jij dat gaat winnen als je naar de rechter gaat.

Lees goed wat er minimaal in de aanmaning moet staan:

https://www.dirkzwager.nl/kennis/artikelen/hoe-stuit-ik-de-verjaring-van-mijn-vordering/

7
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Paastruuk
« Gepost op: vrijdag 19 april 2019, 14:43 »
En lees nu eens artikel 67?

8
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Paastruuk
« Gepost op: vrijdag 19 april 2019, 00:27 »
Laat ik de vraag eens omdraaien: Denk jij dat het niet mag, en als jij dat denkt, waar staat dat dan?

9
Dat kan jij wel vinden, en op zich ben ik het zeker met je eens, maar wat ik maar niet kan bevatten is dat jij (en met jou vele anderen) van alles vinden van bonden, met name wat zij allemaal fout doen en hebben gedaan, maar dat jullie maar achterover blijven leunen in de hoop dat ze het nu opeens wel allemaal voor jullie op gaan lossen!

Jij zegt het zelf al. Het is al vele jaren bekend dat jullie daar gewoon recht op hebben. Dan kan je wel hopen dat iemand anders achter jou geld aan gaat, maar als mij dit zou zijn overkomen dan had ik allang zelf in actie gekomen....

En wat jullie kennelijk ook niet doorhebben, is dat het inmiddels al aan het verjaren is, over de eerste maanden kan je het in principe al niet meer terugvorderen, tenzij je zelf in actie komt en de verjaring stuit door je (ex) werkgever(s) aan te schrijven en daarin aan te geven dat je meent recht te hebben op deze ORT. Des te langer je daarmee wacht, des te minder valt er te halen!

10
Er komt een hoger beroep tegen deze uitspraak. Het standpunt van de werkgevers en de Nederlandse Veiligheidsbranche blijft ongewijzigd.

Tja, en ik schat e kans 99,9% dat de uitspraak van de rechters ook hetzelfde blijft

Het zou de bonden sieren als ze de draad gewoon weer collectief oppakken.

En aangezien ze dat niet mochten zal dat moeilijk worden. Maar ik snap nog steeds niet waarom niemand van jullie de ballen heeft om dit gewoon te gaan regelen? Jullie kunnen wel heel erg verongelijkt langs de kantlijn blijven staan, maar het gaat om veel geld waar jullie gewoon recht op hebben, daar kunnen jullie toch ook eens ZELF iets voor gaan doen!!!!

11
Dat hangt er van af wanneer je verlof hebt aangevraagd. Als er al een dienst in je rooster stond en je neemt verlof, dan heb je volgens artikel 67 lid 2 recht op het aantal uur van de dienst met een maximum van 7.6 uur, anders inderdaad naar rato van je contracturen.

12
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Verschil in jaar inkomen 2016-2018
« Gepost op: woensdag 27 maart 2019, 18:57 »
Als je de 13 loonstroken per jaar naast elkaar legt en de (bruto) bedragen van de verschillende looncomponenten bij elkaar optelt, dan zie je daar toch vanzelf waar de verschillen met andere jaren zitten? Het totaal van die bruto bedragen moet het totaal vormen wat op de jaaropgave staat.

Ik denk dat het weinig zin heeft om dit met andere beveiligers te gaan vergelijken.

13
Ondernemen in de beveiliging / Re: Startgids particuliere beveiligingsorganisatie
« Gepost op: woensdag 20 maart 2019, 20:54 »
Ik betwijfel of je nog veel aan het boekje zal hebben! De website van de auteur is nog steeds in de lucht, probeer het daar eens:

https://risicobesef.nl/contact/index.html

14
Planner, jij kan makkelijk praten vanachter je pc, laptop en hier interessant lopen doen en mensen lopen te vertellen wat ze moeten doen.

Inderdaad, dat kan ik. En weet je waarom?  Omdat  ik, toen ik nog als beveiliger werkzaam was altijd voor mijn eigen belangen ben opgekomen en ook voor die van anderen door actief lid te zijn van een vakbond. Wanneer ik geconfronteerd zou zijn met deze situatie had ik jaren geleden al een rechtzaak begonben. Hoe makkelijk kan het zijn, er zijn al vele rechtzaken geweest, nu dus ook  de eerste over de beveiliging en in alle gevallen kreeg de werknemer gelijk. Dan kan je wel roepen dat je geen tijd hebt, maar dst is de weg van de minste weerstand!

Als jij het zo goed weet, waarom neem jij het voortouw niet???? Jij weet het toch allemaal zo goed!!!!!!!!

Inderdaad, ik weet hoe het werkt, Maar ik heb, in tegenstelling tot jullie geen enkrl belang. Waarom zou io dan wel tijd en energie besteden en jullie niet?

Jij klets uit je nek. Jij geeft telkens weer een ander vertekend beeld van de waarheid. Erg geloofwaardig ben je niet

In plaats ons de les te wijzen, is het beter om hand in eigen boezem te steken gozer, in plaats om hier als Jezus te spelen.

Als je niets zinnig te melden heb op deze topic, onthoud jezelf van commentaar.

Deze reactie zegt veel over jou en niets over mij!

15
Een stichting opzetten daar heb ik zelf geen tijd voor. Het is ook teveel gedoe, kosten e.d. zoals notaris.

Hoe verrassend....

De vakbonden hebben willens en wetens actief hun bijdrage geleverd tijdens de CAO onderhandelingen bij de totstandkoming van de afschaf ORT. De vakbonden dienen daarom ook zoveel mogelijk hand in eigen boezem te steken en bereidwillig hun medewerking te verlenen tot het oplossen van dit probleem .

Met de vinger wijzen dat kan iedereen in deze branche. Voor hun eigen belang opkomen, dat is er echter niet bij

Hierbij is van belang dat het verjaringstermijn wordt geblokt, met andere woorden. Dat de verjaringstermijn niet vervalt om een vordering in te stellen. Dat is van juridisch beland.


Dat heet stuiting, en dat heb ik al een paar keer gezegd...

Pagina's: [1] 2 3 ... 235