Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Planner

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 291
31
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: vrijdag 26 januari 2024, 19:18 »
Ja ikzelf heb een vast rooster en werk in ploegen waar een +1 per groep extra mee draait dat dekt over het algemeen wel de lading maar kost wel mee voor de werkgever.

Daartegenover staat wel een gezond rooster meer flexibiliteit van de werknemer, extra opdrachten zijn makkelijk in te vullen weinig tot geen overwerk. Dus de werkgever vind dat het gelukkig waard veel rust in de teams.

Daar waar vaste (basis) roosters mogelijk zijn moet je dat als planner natuurlijk niet laten! Het vereist wel wat randvoorwaarden die er lang niet altijd zijn.

En zeker als opdrachtgever en werkgever het een en ander goed regelen en afstemmen is natuurlijk ook een bepaalde mate van overhead gebudgeteerd, maar ja, dat schiet er helaas maar al te vaak in. Mijn ervaring is, dat wanneer je dat wel goed doet, het op lange termijn onder aan de streep helemaal niet meer blijkt te kosten, als de werknemers goed in hun vel zitten, er een homogeen goed werkend team staat dat elkaar durft aan te spreken en iets voor elkaar over heeft, en het ziekteverzuim laag is, en daarmee de extra kosten gecompenseerd zijn

32
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: vrijdag 26 januari 2024, 11:43 »
Overigens zou ik, wanneer ik bij een groot bedrijf zou werken, denk ik maximaal 2 standby diensten per werknener inroosteren. Ik rooster dan 17 diensten in, en dan 2 extra standby tijdvakken van een uur of 12 tot 14.

Omdat je dan veel werknemers hebt is het makkelijker om dam over de hele week en dag iemand beschikbaar te hebben.

Kleinere bedrijven vereisen wat meer flexabiliteit van werknemers, dus vandaar dat ik het iets ruimer opzet.

De fout die namelijk asn de CAO onserhandelingstafel snel gemaakt wordt, is uit te gaan van grotere bedrijven, omdat dat de werkgevers zijn die aan tafel zitten en de kaderleden vaak ook bij grotere bedrijven werken en er daardoor onvoldoende aandacht is voor de wat kleinere bedrijven

33
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: vrijdag 26 januari 2024, 11:29 »
De korte termijm, dat is een heel goede vraag. Ik denk dat dat hele systeen met de tijdvakken nergens op slaat. Zoals ik al eerder aangaf, in Rostar CAS rooster je gewoon nog steeds diensten in, daar worden tijdvakken omheen berekend. Uitgaand van diensten van 8 uur + 0,5 uur pauze, zit daar dan tot de laatste week een soeling van 1,5 uur, waar je meestal niets mee kunt, dus verdwijnt het tijdvak, blijft de dienst zoals deze was en ziet de werknemer dus pas 3 weken later zijn feitelijke dienst die eigenlijk al weken bekend was. Die tijdvakken zijn dus gewoon een papieren werkelijkheid, typisch ieys Nederlands, polderen, net zo lang dat er iets over blijft waar niemand blij mee is, en in dit geval, ook helemaal niets toevoegt, behalve dan veel ifritatie en administratie.

On het verleden was er volgens mij gem max 1 dienst per week waarin je een soort standby had. Zeker omdat er nu maar een werkweek van 36 uur hebt, lijkt mij dit veel beter dan elke dienst een beetje flexabiliteit te
geven. Ik zou willen voorstellen voor fulltimers, parttimers naar rato

Ga in de CAO uit van 8 uurs diensten
Leg bij parttime duidelijk vast of iemand minder uur per dag werkt, of juist minder dagen
Gem werkweek van 36 uur, per periode 144 uur
Rooster minimaal 16 van de 18 dagen in 128 uur.
En dan is er nog 36 uur standby, maximaal te verdelen over 4 'tijdvakken' dagen.
Wanneer er minder dan 16 uur gebruik wordt gemaakt van de standby tijd, dan worden er minimaal 16 uur betaald (dus geen minuren meer)
Je kan verplicht worden tot maximaal 152 uur te werken, dus max 3 van de 4 stand by dagen, de laatste standby vervalt dan automatisch
Dus opv 200 uur is er nog maar 170 uur (20 × 8,5) beschikbaarheid. Een planner heeft de mogelijkheid om elke dag wel iemand beschikbaar te hebben, voor iedereen is duidelijk wie er gebeld moet worden wanneer er adhoc iemand nodig is.
En de lasten worden gelijk over een ieder verdeelt

En natuurlijk, meer dan 144 uur werken is overwerktoeslag, daar moet volgens mij niet eens discussie over bestaan.

Werknemers die graag overwerken kunnen natuurlijk op eigen verzoek extra standby ingeroosterd krijgen.

En als je de overwerkuren niet wilt laten uitbetalen, stop ze lekker in een tijd voor tijd potje (geen gezeur met indexatie natuurlijk), waarbij de overwerktoeslag natuurlijk wel betaald moet worden!



34
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: woensdag 24 januari 2024, 20:29 »
De leden van CNV zijn voor de
invoering van de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden in te ruilen. Denk
aan:
o Ruilen van feestdagen.
o Ruilen van toeslag naar tijd.
o Ruilen van tijd naar verlofsparen
Randvoorwaarde is dat het ruilen niet uit noodzaak moet gebeuren, maar
ruimte biedt om arbeidsomstandigheden te plooien naar de levensfase of
situatie waarin je je als beveiliger bevindt

Ook zo'n mooie. Aan de ene kant de minuren af willen schaffen, aan de andere kant wel een sooet plusuren systenatiek.

Hier hoor je ook caam roepen, de werkgever moet maar voor werk zirgen, dus afschaffen van de minuren.

Maar aan de andete kant willen de werknemers, wanneer het hun uitkomt, in de ene periode wel eerst meer werken, en dan later in edn andete maan minder faan werken.

Dan is er dus werk, maar wie gaat dat dan doen?

Laten we het nu gewoon niet moeilijker maken dan het is en geef iedereen een plus en minuren potje  maximaal 8 minuren per periode gaan in dat potje, en een werknemer kan maximaal 8 uur extra uur per periode verplicht worden die dan of van de minuren af gaan of in het plusuren potje komen.

Wanneer het de werknemer uikomt kan hij/zij de plusuren als overuren geheel of gedeeltelijk uit laten betalen (met toeslag uiteraard).

Iedereen die geld wil laat ze uitbetalen, wil je later extra vrije tijd dan kan dat ook, en als er een keer wat minder werk is kan de werkgever ook een dienst per periode minder inroosteten (wel gelimiteerd dus)

Ik snap gewoon niet dat zowel werkgevers ala werknemers alleen maar 1 kant van het verhaal willen zien, omdat hen dat het beste uitkomt. Probeer eens meer de gulden middenweg te bewandelen. Zeker in dit verhaal, betekend meer vrij voor de ene werknemer autonatisch meer werk voor de andere collegas van die werknemers. Als planner zit ik er alleen maar tussen om dat mogelijj te maken,maar geef mij dan ook de tools om het mogelijk te maken, zowel minder werk maar ook meer werk.

35
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: woensdag 24 januari 2024, 20:03 »
Laat ik er even 2 punten uithalen: bij verhuizen de reiskosten hoger maken. Ik heb meegemaakt dat een werknemer op een vast object bij een bedrijf dat regionaal werkt besloot om helemaal aan de andere kant van het land te gaan wonen. Het bedrijf was daar helemaal niet actief, en dan zou de werkgever dus maar extra reiskosten moeten gaan betalen?

Max 2 weekenden werken per periode. Het klinkt sympathiek,maar het staat geheel buiten de werkelijkheid. Er zijn genoeg opdrachten waar in het weekend de zaken gewoon doorgaan, en zelfs opdrachten/werkzaamheden die in het weekend juist meer menskracht nodig hebben. Werknemers zullen dan op weekenddagen net zo vaak (of soms zelfs vaker) moeten werken als op doordeweekse dagen. Dat zou dus betekenen ook max 2 diensten per dag van de week, dus maar 14 diensten per periode. Met alleen maar parttimers (bv 14x8= 112 uur per periode) kan dat, maar een fulltimer zal toch echt regelmatig/altijd 3 weekenden moeten werken.

Er is geen werkgever die werknemers onnodig vaak in het weekend laten werken (tegen 35% toeslag). Hooguit zou het anders verdeeld moeten worden maar mijn ervaring is dat er vaak wel vrijwilligers zijn die meer dan gemiddeld weekenden willen werken. Als planner zou je dan wel dom zijn om daar geen gebruik van te maken. Dit is dus typisch weer een regel die waarschijnlijk goed bedoeld is, maar in de praktijk niet nodig is en ook niet werkbaar is. Als planners nu al niet goed kunnen plannen, moet je dat zeker niet oplossen door nog meer regels te maken.

36
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: woensdag 24 januari 2024, 18:06 »
De heer Honkoop leeft in een sprookjeswereld!

37
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: maandag 22 januari 2024, 11:40 »
Natuurlijk kan dat in Rostar CAS. In Rostar CAS kan je naast diensten of tijdvakken ook nog andere entiteiten roosteren, dat maakt het zo flexibel maar daar staat dan wel een flink prijskaartje tegenover. Dat komt ook omdat je elke fase (dus ook elke publicatie) kunt vastleggen, en berekeningen tussen fases kunt maken. Dat heb je bijv nodig om verschuivingstoeslag goed te berekenen.

Er zijn maar weinig standaard plansystemen die de huidige roostersystematiek helemaal kunnen ondersteunen, wellicht dat Rostar CAS het enige systeem is. Maar daar zit wel een flink prijskaartje aan, alleen grote bedrijven kunnen dat betalen.

Vandaar dat je hier en daar wat initiatieven ziet om dit wel te ondersteunen. Maar de markt is (te) klein, en de systematiek zou ook nog kunnen veranderen, dus aantrekkelijk is het niet om iets goeds te maken.

In Rostar CAS is het overigens praktisch opgelost. Een planner doet eigenlijk weinig met tijdvakken. Een planner roostert gewoon een dienst in, Rostar CAS plakt er een tijdvak omheen en dat wordt gepubliceerd. En in de laatste week verwijdert Rostar CAS alle tijdvakken. Dat kan je als planner nog wel finetunen, maar in de basis doet Rostar CAS dat allemaal zelf.

Maar als zelfs een groot bedrijf als Securitas Rostar CAS vervangt door een (veel) goedkopere oplossing (zonder tijdvakken), dan zie ik de roostersystematiek met die tijdvakken (gelukkig) op termijn verdwijnen. Die tijdvakken voegen helemaal niets toe, zie ook de praktische uitwerking in Rostar CAS, waarbij ze eigenlijk alleen maar er bij gezet worden om ze te kunnen publiceren, maar de planner werkt met diensten.

38
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: zaterdag 20 januari 2024, 19:26 »
Je gaat mij niet wijsmaken dat ze dit systeem hebben gekozen omdat beveiligers liever diensten willen, dat kan immers met Rostar CAS of elk andere tool ook. Het is gewoon goedkoper, en dan nemen ze dit op de koop toe.

39
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: zaterdag 20 januari 2024, 12:25 »
Wat heeft het nieuwe roosterprogramma van Securitas met dit topic te maken?

Verder zie ik weinig voordelen in deze programma's. En een pdf als bewijs voor een rooster 4 weken geleden?

In Rostar CAS kan je op elk moment en rooster vastleggen, maar ook dat is geen 100% bewijs. Een inspecteur moet echter ergens van uit gaan, maar dan zou ik liever vertrouwen op een beveiligd software systeem ipv een pdf....

40
In principe kan je altijd met 5 jaar terug een loonvordering doen. Wanneer je uit dienst bent, dus ook wanneer je met pensioen bent, kan je dus altijd bij je exwerkgever een loonvordering doen. Er is dan al een eindafrekening gemaakt, op basis van een te laag aantal vakantieuren.

Wat de bonden collectief willen gaan doen weet ik niet, dus ook niet of zij werkgevers gaan dwingen om ex werknemers te benaderen.

41
Toen speelde het inderdaad nog niet bij de vakbonden, zoals ze wel vaker oost indisch doof zijn. Nu speelt het wel, en is wat ik toen schreef precies de vinger op de zere plek.

Dan wilden ze het niet centraal doen. Dan heb je wel heel veel boter op het hoofd, want ze hebben het zelf mede veroorzaakt. Dan laten ze weer een jaar verstrijken en dan opeens bedenken ze, dat zij het wep collectief gaan aanpakken. Goed nieuws natuurlijk, maar wat ze iedereen meteen hadden moeten adviseren is om de verjaring te stuiten, of ze het nu collectief willen gaan  doen of dat ze het jullie allemaal zelf wilden laten doen, je kunt immers maar 5 jaar terug vorderen, de enige manier om dat tegen te gaan is de verjaring stuiten. Het was slechts een simpel (standaard) briefje/mailtje wat iedereen naar zijn werkgever(s) had moeten sturen (mits al langer dab 5 jaar werkzaam onder de CAO natuurlijk. Maar goed, jij en met jou velen wachten liever alleen maar af, en daar zit in deze sector ook een heel groot probleem, de solidariteit is ver te zoeken. 1 voor allen, en allen voor 1 kent men niet, ik kent men wel....

42
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: 2024: Beter werk in de beveiliging
« Gepost op: zaterdag 13 januari 2024, 17:06 »
Mea culpa.

Ik dacht dat ik op iemand anders reageerde

43
Overigens heb jij al eens eerder een vraag gesteld over de indexering, nog voor dat de vakbonden kwamen met dit verhaal. Toen heb ik alles al een keer uitgelegd, het zal toch niet zo zijn dat ik de bonden toen op een idee heb gebracht?

https://www.beveiligingsforum.nl/index.php?topic=14304981.0#msg14332794

En mijn antwoord toen:

https://www.beveiligingsforum.nl/index.php?topic=14304963.msg14332468#msg14332468


44
Het Burgerlijk Wetboek, boek 7 artikel 634

45
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: 2024: Beter werk in de beveiliging
« Gepost op: vrijdag 12 januari 2024, 23:45 »
Maar even wat anders waarom reageer jij op iedereen die niet volgens jou straatje denkt zo hatelijk?

Ik reageer hatelijk? Ik voel mij niet aangesproken, lees mijn berichten en zijn berichten en zoek de haat?

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 291