Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Johan de Smit

Pagina's: [1]
1
Brandbeveiliging / Nieuwe versie NEN2654
« Gepost op: woensdag 27 mei 2015, 20:05 »
Ik hoorde vandaag dat er per mei 2015 een nieuwe versie van de NEN 2654 in werking is getreden. Weet iemand wat de veranderingen zijn ten opzichte van de vorige uitgave? Ik heb eerlijk gezegd namelijk geen € 56,50 over voor een paar zinnetjes.

2
Brandbeveiliging / Rookmelders, de verschillende normen.
« Gepost op: zondag 26 april 2015, 23:03 »
Hier sluit ik me volledig bij aan. Ik vind het overigens wel een goed idee van de topicstarter om een paar rookmelders in zijn pand te gaan hangen. Ophangen volgens de NEN2555 of NEN2535? LOL

3
BF Café en nieuwe leden / De beste wensen voor 2015
« Gepost op: donderdag 1 januari 2015, 15:35 »
Ik wens allen het beste voor 2015.

Met vriendelijke groeten, Johan.

4
Brandbeveiliging / Kerstboom
« Gepost op: dinsdag 30 december 2014, 13:11 »
Sorry net een paar dagen te laat, ik was van plan deze link samen met een kerstwens te posten maar ik had het de laatste tijd vrij druk. Maar goed, hierbij een oud maar "leuk" filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=tOvfGj_jB68

5
Inbraakbeveiliging / Gevoelige informatie, wat post ik wel en wat post ik niet.
« Gepost op: donderdag 11 september 2014, 13:24 »
Hallo mensen, klaarblijkelijk is er nogal wat onenigheid over de informatie welke gedeeld word op dit forum.

Ik zou graag hier een discussie over willen starten:

Naar mijn mening moet je zwakke punten in "professionele" systemen absoluut niet posten.

In deze discussie op een ander topic noemde Digiguard (juist een voorstander van terughoudendheid) een zwakker punt en ik quote "Heb je bijvoorbeeld een Networx dan is de voeding van de melders ook de voeding van de kiezer." Dit zou ik zelf dan ook bijvoorbeeld NOOIT posten. Heel veel installateurs weten het en plaatsen een extra zekering tussen de bedrading om dit op te lossen maar echt zulke dingen moet je niet posten. Ik heb een soortgelijk zwak punt ondekt bij Galaxy, dit heb ik een keer daar ter plaatse hun afdeling op attent gemaakt, een oplossing verzonnen en deze oplossing is toegevoegd aan de standaard installateurshandleiding en er is een kleine aanpassing gemaakt aan sommige artikelen. Meer wil ik er hier niet over kwijt.

Nog een voorbeeld wat er niet gepost moet worden (Is best lastig om iets niet te posten zonder het te posten....) Is hoe je dieverse detectoren omzeilt.

Of hoe je simpel een jamming zou kunnen maken. We weten allemaal de frequenties waarmee de componenten naar de centrale communiceren en gelukkig zijn er meerdere varianten maar af en toe zie ik info dat ik ook denk "Oei, dat is niet handig".

En alstublieft, post nooit en te nimmer teveel informatie zoals geplaatst systeem in combinatie met NAW.
Sterker nog, post überhaupt nooit NAW!

Maar het posten van "een powermax, elro of een vergelijkbaar blij systeem wat bediendeel/kiezer/sirene in 1 heeft is rommel want tijdens de inlooptijd kan je saboteren" is eigenlijk wel gevoelige informatie, maar erg terecht dat dat hier openbaar is gemaakt. De fabrikanten wisten het donders goed dat het rommel is maar hebben het gewoon op de markt gebracht. Ik hoop dat er nu wat consumenten op hun koppie gaan krabben en die komen dan hopelijk terecht bij ons erkende installateurs. En dat er "cowboys" zijn die die rommel verkocht hebben, of erger nog steeds verkopen is eigenlijk een schande. Maar ik dwaal af.

Posten van de manier van aansluiten van diverse componenten kan gewoon.

Posten van de regels kan zolang je geen inbreuk maakt aan de rechten (bijvoorbeeld de NEN), maar dus geen quotes maar interpretaties zou gewoon moeten kunnen.

Iemand nog aanvullingen?

6
Vraag het de professional / Erkende installateurs vs Doe-Het-Zelf
« Gepost op: woensdag 10 september 2014, 10:34 »
In de bouwmarkt kun je een "beveiligingssysteem" kopen voor een redelijk gering bedrag. Ook via internet word je doodgegooit met mooie aanbiedingen, maar waar moet je nu als consument op letten?

Allereerst is het belangrijk om als eerste te bedenken wat uw wensen zijn. Heeft u een huurhuis in een rustige wijk met een gepensioneerde buurman welke een oogje in het zeil houd of woont u in een vrijstaande villa, met een inboedel bestaande uit dure artikelen welke ook makkelijk te verplaatsen en te verhandelen zijn? Stem uw systeem hier op af. Als u kiest voor een erkende installateur dan kiest u voor een totaalplaatje.

De techneuten welke op dit forum actief zijn (waaronder mijzelf) zijn waarschijnlijk allemaal werkzaam bij, of eigenaar van een erkende installateur. Deze kunt u vinden bijhttps://www.veb.nl/ledenoverzicht/veb-erkend-installatiebedrijf/

Indien u (als consument of doe het zelver) hier een vraag post als zijnde welk merk moet ik (laten) plaatsen, of welk bedrijf moet ik inschakelen zal u helaas niet snel onafhankelijk antwoord krijgen.

Wij van WC-eend adviseren WC-eend noem ik dat. Ik zeg natuurlijk niet dat er geen advies ingewonnen kan worden op dit prachtforum, maar de meeste mensen hier zijn niet onafhankelijk. Echter indien u technische vragen heeft over de werking van een systeem of detector kunnen we natuurlijk helpen. Ikzelf sta graag klaar om mijn kennis te delen tot op zekere hoogte met iedereen.

7
Inbraakbeveiliging / Systemen overnemen van een collega installateur
« Gepost op: donderdag 7 augustus 2014, 09:32 »
Beste collega's

In deze branche komt het vaak voor dat de 1 een systeem overneemt van een ander.
Het word ook wel klantje inpikken genoemd. En dit geeft een nare toon aan dit soort bezigheden.

Eigenlijk is dit niet terecht, vind ik. In 8 van de 10 gevallen verkoopt een installateur een systeem aan een eindgebruiker. Verkoop,dus dan is de installateur dus niet meer de eigenaar van het systeem. Dus als een eindgebruiker besluit zelf te gaan knutselen, of een andere partij in wil gaan schakelen voor onderhoud of uitbreiding omdat de eindgebruiker een beter aanbod heeft gehad dan kan je je daar als orginele installateur misschien wel boos om worden, maar de eindgebruiker staat in zijn recht. Sterker nog, de eindgebruiker kan zelfs aan de orginele installateur vragen om de installateurscode bekent te maken, of te wijzigen in een andere code (bijvoorbeeld standaard).

Helaas gebeurt het dan nog wel eens dat de orginele installateur de complete programmering wist, of dat het systeem zelfs op slot word gezet. Ook word voor dit laatste bezoek of inbelsessie vaak met een vork de factuur geschreven, omdat de originele installateur weet dat het zijn laatste factuur gaat worden.
Dit zijn vervelende dingen om mee te maken.

Wat zijn jullie ervaringen hier mee?

Anekdotes en oplossingen?

PS houd het netjes, noem geen bedrijven bij naam.

8
BF Café en nieuwe leden / Johan de Smit
« Gepost op: woensdag 6 augustus 2014, 09:59 »
Hallo iedereen, mijn naam is Johan. Ik heb veel ervaring als beveiligingsmonteur en kan daarom diverse vragen beantwoorden. Zoals iedereen heb ik een voorkeur voor verschillende systemen, maar ik ga proberen geen reklame te maken.  :P

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar ieder component wat ik in mijn handen heb gehad, en ook regeltjes (bijvoorbeeld NEN normen) weet ik veel van. Op het moment werk ik part-time om meer tijd te hebben om mijn kennis te delen. Iets waar dit forum uitermate geschikt voor is.

Pagina's: [1]