Auteur Topic: Galaxy G2-44 met rs-232 module  (gelezen 554 keer)

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 13
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Galaxy G2-44 met rs-232 module
« Gepost op: woensdag 11 oktober 2017, 22:26 »
Hallo,

Weet iemand toevallig of een galaxy G2-44+ ook samenwerkt met de RS-232 module
die in en metalen box zit?
of moet je daar echt de G2-module voor hebben?
Ik heb een G2-44+ en nog een 'oude' rs-232 module.
Maar weet niet zeker of dit wel lult met elkaar. voordat ik allerlei dingen gaat proberen.
kan ik het net zo goed ff vragen.

alvast bedankt
gr
richard

Atomic

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 678
    • Bekijk profiel
  • Functie: Technicus
Re: Galaxy G2-44 met rs-232 module
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 11 oktober 2017, 22:44 »
Nooit geprobeerd, maar lijkt me toch sterk dat het zou werken, wat zou anders het nut zijn van de galaxy ramp flash programmer.

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 13
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-44 met rs-232 module
« Reactie #2 Gepost op: zaterdag 14 oktober 2017, 11:47 »
Oke, dank je wel...

iemand een idee waar ik een G2 programeerkabel kan aanschaffen?

iemand

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-44 met rs-232 module
« Reactie #3 Gepost op: zondag 15 oktober 2017, 09:54 »
Ik weet niet welke je zoekt?
Je hebt:
A221 - Flash Programmer Kabel (Om te flashen) (Nog wel leverbaar) (Rode LED)
A228 - Programmeer kabel (Om te programmeren) (Niet meer leverbaar) (Groene LED)

A221 zijn zat sites te vinden om hem aan te schaffen nog als je erop googled.
A228 hooguit misschien op de 2e hands markt nog.

Overigens geeft de A228 wel zover ik me kan herinneren soms problemen als je een max lezer op aan hebt gesloten op je G2.

Als je de A228 zoekt en niet de A221 en niet kunt vinden. Zijn de overige opties, handmatig programmeren, of via een chiron kiezer in de bus zetten en via IP programmeren

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 13
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-44 met rs-232 module
« Reactie #4 Gepost op: zondag 15 oktober 2017, 11:38 »
Hoi,

Het gaat mij alleen maar om programmeren. dan zal het de A228 worden...
Waarom is ie niet meer leverbaar?
is er van de fabrikant ook een alternatief?
Er zit nu een LCE-01 module in. die zou ook RSS moeten ondersteunen.
Maar tot op heden nog niet gelukt om via IP erin te komen.
krijg steeds melding:
Geen pres-respons mogelijk van Ethernet module.

En weet daar ff geen raad (meer) mee.
dacht als ik dan lokaal kan programmeren met kabel is het ook goed.
Maar dat moet toch kunnen?
ik hoor graag ideen.

gr richard

iemand

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 7
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-44 met rs-232 module
« Reactie #5 Gepost op: maandag 16 oktober 2017, 12:49 »
Hoi,

Het gaat mij alleen maar om programmeren. dan zal het de A228 worden...
Waarom is ie niet meer leverbaar?
is er van de fabrikant ook een alternatief?
Er zit nu een LCE-01 module in. die zou ook RSS moeten ondersteunen.
Maar tot op heden nog niet gelukt om via IP erin te komen.
krijg steeds melding:
Geen pres-respons mogelijk van Ethernet module.

En weet daar ff geen raad (meer) mee.
dacht als ik dan lokaal kan programmeren met kabel is het ook goed.
Maar dat moet toch kunnen?
ik hoor graag ideen.

gr richard
Net gekeken, A228 is nog wel leverbaar, mijn fout.
Alleen wel best prijzig voor die ene keer programmeren wat prima kan op het bediendeel.

Dat het met een LCE-01 kan meerdere factoren zijn, maar uiteindelijk is het ook geen officieel product. Dus zelf ga ik er geen support aan bieden.

Richie

  • Aspirant
  • **
  • Berichten: 13
  • Veiligheid voor alles!
    • Bekijk profiel
Re: Galaxy G2-44 met rs-232 module
« Reactie #6 Gepost op: donderdag 26 oktober 2017, 15:33 »
Hoi,

inmiddels heb ik rss geinstalleerd en alles ingesteld om te communiceren met de centrale
maar als ik op IP basis de centrale wil benaderen dan blijft ie maar zeggen
systeem ID komt niet overeen. zit niet in hetzelfde netwerk. probeer via extern IP binnen te komen.
Router ingesteld om poort 10001 te communiceren.
Terwijl ik alles in menu 56.1.12.4 goed hebt staan.
99999999 is standaard kode en heb ik zo gelaten.
Heb ik toch iets over het hoofd gezien???
is systeem ID en downloader ID hetzelfde?
heeft iemand er meer problemen mee?
« Laatst bewerkt op: donderdag 26 oktober 2017, 15:35 door Richie »