Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Beveiliger64

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 50
16
Overigens heb jij al eens eerder een vraag gesteld over de indexering, nog voor dat de vakbonden kwamen met dit verhaal. Toen heb ik alles al een keer uitgelegd, het zal toch niet zo zijn dat ik de bonden toen op een idee heb gebracht?

https://www.beveiligingsforum.nl/index.php?topic=14304981.0#msg14332794

En mijn antwoord toen:

https://www.beveiligingsforum.nl/index.php?topic=14304963.msg14332468#msg14332468

Klopt.

Maar toen speelde die nieuwsbrief van het CNV van 13 augustus 2023 nog niet.

Ik heb vanaf de publicatie van die nieuwsbrief contact gehad met het CNV, met o.a. dhr. Erik Honkoop en hun Juridisch medewerker, naar aanleiding van de mail van dhr. Honkoop, dat het CNV geen collectieve kwestie van maken, maar wel open staan tot het behandelen van individuele kwesties. Dat was ook de reden om met een Juridisch medewerker aan de hang te gaan.

Echter. Het probleem wat er nu is, is dat vanuit het CNV bestuur een veranderde mening is ontstaan. Want gisteren (zaterdag 13-01-2024) ontving ik van dhr. Honkoop, dat men niet ingaat met individuele kwesties, maar dat de (3) vakbonden het collectief willen gaan regelen, en dat de onderhandelingen met de werkgevers 5 punten op tafel liggen, waaronder koopkracht, en het schrappen van artikel 60, lid 7b uit het CAO.

Dus het is afwachten.

17
Het Burgerlijk Wetboek, boek 7 artikel 634

Dank je planner.

<<Art. 7:634 BW kent de werknemer een recht op vakantie toe van in beginsel minstens viermaal de overeengekomen arbeidsduur. Bij een fulltime werkweek is dit dus vier weken. Art. 7 Richtlijn 2003/88/EG3 legt ditzelfde minimum vast. Vakantie is de vrijstelling van de verplichting tot het verrichten van arbeid.4 ADV-dagen zijn geen vakantiedagen. Vakantiedagen strekken ter recuperatie, terwijl middels ADV-dagen extra arbeidsplaatsen moeten worden gecreëerd.5 Ook algemeen erkende feestdagen en roostervrije dagen zijn in beginsel geen vakantiedagen.6 Ditzelfde geldt voor ‘plaatselijke’ rooms-katholieke of protestantse feestdagen, tenzij deze op grond van de arbeidsvoorwaarden als snipperdag (vakantiedag) kwalificeren.

Een werknemer bouwt vakantie op als hij recht heeft op loon. Dit is dus ook het geval bij schorsing7 (tijdens welke een werknemer ook vakantie kan genieten) 8 of vakantie (7:639 BW). Art. 7:635 BW maakt een aantal uitzonderingen op deze regel. De koppeling van het verwerven van vakantie aan het loon lijkt in strijd met de richtlijn, nu het Hof van Justitie aan het ontstaan van de vakantieaanspraak geen beperkingen duldt.9 Deze strijdigheid is met de wetswijziging van 2012 evenwel in stand gelaten.10>>

18
Welke wet is in strijd met arikel 60, lid 7b?

19
Ook weer zo'n productieve opmerking. Het heeft hier inderdaad niets te zoeken, de enige die dat niet begrijpt dat ben jij!

 :) :) :)

20
Vraag me ook af of Beveiliger64 het artikel wel gelezen heeft. Volgens mij valt het met de (loon)belasting wel mee. En dat de extraatjes vervallen (energieplafond e.d.) is ook wel logisch als de energieprijzen hier alweer onder liggen.
Snap verder niet waarom dit juist hier geplaatst is. Heeft toch weinig te maken met "CAO, werken in de beveiliging en vacatures".

Tja dat u het niet snap, begrijp ik.

21
Kan jij even aangeven welke belasting voor jou meer en meer wordt en welke voordelen voor jou minder worden?

<<Reiskosten- en thuiswerkvergoeding omhoog
De maximale belastingvrije reiskostenvergoeding gaat omhoog, van 21 naar 23 eurocent per kilometer.>>

Waarom is het volgens het CAO PB nog steeds op 0,18 cent?

En! Km wordt gekeken van postcode naar postcode, en niet naar de werkelijk gereden kilometers.

Als voorbeeld> Van huis naar werklocatie volgens postcode is 29 kilometer, maar de werkelijke kilometers is 35, want er wordt niet gekeken van adres naar adres. Het is een software programma die het berekend, maar het is niet accuraat.

Er zit een gat van nu 0,04 cent, en in 2024 is dat gat 0,05 cent in vergelijking CAO PB. Dat is een achteruitgang.

23
Wat op zijn beurt weer terug komt naar de werkgevers. Ik werk geen minuut meer over, meerwerk en overwerk bestaan niet meer voor mij. Dienstwissels buiten mijn tijdvak? Non existent.

Heel vervelend voor de planners, die kunnen er natuurlijk ook niet veel aan doen. Maar flexibiliteit komt van 2 kanten. De werkgever zo flexibel als een eiken houten deur? Ik zo flexibel als een eiken houten deur.

Idd.

Ik werk geen uur meer over. Inhalen min uren is voor mij niet van toepassing omdat ik onder artikel 73 van het CAO PB valt. En mijn werkgever kan en mag mij niet verplichten meer te werken dan mijn contracturen, artikel 23 van het CAO PB. M.b.t. artikel 73, lid  kunnen ze mij niet verplichten om meer te werken dan 36 uur- en niet meer dan 8 uur per dienst per week te laten werken.

Onze planners proberen het keer op keer het CAO te overtreden en zij doen alsof zij het niet gezien hebben.

Onze planners werken niet in loondienst van het beveiligingsbedrijf maar via ons moeder bedrijf. Deze planners denken alles te kunnen maken, dus het CAO te overtreden en onze rechten te schenden.

Na diverse streken die zij dachten met mij uit te halen, heb ik er een dikke streep onder gezet. Tot hier en niet verder.

24
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / 2024: Beter werk in de beveiliging
« Gepost op: vrijdag 22 december 2023, 17:00 »
https://comform.cnvvakmensen.nl/action/email/E/28713539?d=exHCjmPzImRbpxaZ2%2BN9gaZyewXFuO%2Fz%2B5P4pxYgfV6uE88GLJxnvMZscX%2FZ2eekUZ89Eu0UEFzTLwJp%2BMJ1%2FtDwzYoRbTHoy1lkAhx2%2Fl3mXh57TAKphyrzm0OIr78%3D

2024: Beter werk in de beveiliging


Of je komende feestdagen werkt of thuis bent: ik wens al onze leden in de beveiliging goede feestdagen en een gezond nieuw jaar. Met name ook dank aan alle CNV-leden die per telefoon, per mail, appgroepen, in gesprekken of als kaderlid hebben bijgedragen aan het verbeteren van het vak. Die missie is nog lang niet klaar en we gaan er volgend jaar mee door.
Net als dit jaar, wordt ook volgend jaar een spannend jaar. Allereerst omdat de huidige cao in maart afloopt. De - korte - cao die we nu hebben heeft een hoop losse eindjes. Denk aan de indexatie van vakantie-uren, de overurentoeslag en de roosterproblemen. Met de input van leden en kaderleden pakken we dat op.
Eén cao is in zicht als de minister het wil
Buiten het zicht van veel beveiligers speelt ook nog de constante strijd tussen beveiligingsbedrijven om opdrachten binnen te krijgen. De inzet daarbij: jullie loon. Wie de goedkoopste beveiligers levert, sleept het makkelijkst opdrachten binnen. Het is een ingewikkeld juridisch steekspel, waarin we vorige maand een overwinning hebben gehaald. Vakbond CNV blijft zich inzetten voor een eerlijk speelveld, zodat jullie loon niet naar beneden wordt getrokken door aanbestedingen.

Door een uitspraak van de rechter is de dispensatie van de goedkope cao Veiligheidsdomein voorlopig van de baan. Het argument van werkgevers dat "de lonen niet omhoog kunnen, omdat de concurrent lagere lonen betaalt", verdwijnt daarmee. Als de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de uitspraak van de rechter volgt, dan ligt de weg open om komend jaar echt aan het werk te gaan met betere arbeidsvoorwaarden voor beveiligers.
Waardeer mensen die in de veiligheidssector werken
Waardering voor mensen in de veiligheidssector is hard nodig. Dat zagen we deze week, waar in de media nogal laatdunkende uitspraken werden gedaan over BOA's. Dat zagen we afgelopen jaar ook in nieuwsberichten over het geweld waar beveiligers op hun werk mee te maken krijgen.

Onze inzet blijft daarom dat het vak beveiliger de waardering en bescherming krijgt die het verdient. Daar hoort bij dat beveiligers goed opgeleid en getraind zijn en daar meer mogelijkheden voor krijgen. Daar hoort bij dat de beveiliger een beschermd vak is, en dat beveiligingstaken niet worden gedaan door goedkope krachten zonder bevoegheden. Daar hoort bij dat er voor beveiligers één cao komt met arbeidsvoorwaarden die passen bij een professioneel en risicovol vak.

Nog te vaak zien opdrachtgevers een beveiliger als een 'jas met een V' die zo goedkoop mogelijk moet zijn. Dat beeld klopt niet, en daar moeten we van af.
Met actieve leden bereiken we meer
Samen met een betrokken groep kaderleden zijn we constant in gesprek over het vak, de toekomst van het vak, de arbeidsvoorwaarden, roosters en alles wat met het werk in de beveiliging te maken heeft. Daar missen we af en toe de input van jongere beveiligingscollega's. Ook het aandeel van vrouwelijke beveiligers in onze ledengroepen mag groter.

Dus heb je het goede voornemen om volgend jaar met je collega's te werken aan vooruitgang van je vak: laat het me weten, dan kun je een keer mee proefdraaien. Of als je dat wilt, je direct aansluiten bij één van onze ledengroepen.

Tot slot. Dank voor alle input, alle kritiek, alle openheid en alle samenwerking. Jullie collegabeveiligers in de ledengroepen, mijn collega Erik Maas op Schiphol en ik, we gaan ons ook in 2024 weer hard maken voor beter werk in de beveiliging.


Vriendelijke groet, Erik Honkoop

Vakbond CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht

25
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: dinsdag 19 december 2023, 12:56 »
M.b.t. artikel 60, lid 7b van het CAO PB is het CNV het als een individuele kwestie te behandelen. Heer Honkoop van het CNV heeft aan mij geadviseerd.

Zoals ik hem begreep, dat het om een vis uit te gooien om te kijken hoe een werkgever hierop gaat reageren.

Dhr. Honkoop gaf aan, dat deze kwestie met kaderleden wordt besproken met aan personen met ook een individuele kwestie.

Ik vermoed, dat dit geen collectieve zaak gaat worden.

26
Even een 3 vraagjes want ik blijft het een ingewikkeld ding vinden, ik heb nog 144,5 bovenwettelijke uren staan, die zouden verlopen op 30 Juni 2024.

Vraag 1 als ik ze niet opneem dan ben ik ze kwijt, want met uitbetalen steun ik denk ik alleen de Blauw brieven brigade.

Vraag 2 ik kan dus mijn werkgever bericht sturen dat ik deze 18 dagen, wil opnemen voor 30 Juni?.

Vraag 3 Is er nog een andere mogelijkheid?

Bij voorbaat dank

M.b.t. 2 kunt u overwegen om vakantie van 18 dagen op te nemen. Als uw werkgever lastig zou doen, kunt u wijzen of het feit dat deze uren op 30 juni komen te vervallen. Verlof/vakantie nemen is handig in het laag seizoen.

U kunt er ook voor kiezen om de 18 dagen per loonperiode uit te smeren voor de datum van 30 juni 2024 om in het rooster verlof te laten zetten. U kunt dat bespreken met uw planner. In plaats van 2 of 3 dagen per loonperiode werken, verlof nemen.

27
Het onveranderd verlengen van de huidige CAO, daarmee zou je de werkgevers wel erg veel geven.

- Ze hebben al een deel van onze loonsverhoging weten uit te stellen met een jaar.
- Overwerk niet vanaf 144u.
- CPI van gegarandeerd minimaal 2,5% teruggebracht naar maximaal 2,5%. (Dat werd uiteindelijk stuivers rapen met 0,2% !)

Werkgevers weten precies hoe ze deze branche zo onaantrekkelijk mogelijk moeten houden.

Het is en blijft een boeven bende.

En maar janken dat ze niet aan goed personeel kunnen komen.

29
Ik kijk nergens meer van op.

De beveiliging is in de afgelopen jaren afgegleden naar een dikke middelvinger naar hun eigen personeel.

30
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Re: Nieuwe CAO onderhandeling 2024
« Gepost op: maandag 18 december 2023, 14:15 »
Waarom werk jij nog in de beveiliging Beveiliger64 ?
Alles is zo slecht en K.U.T. geregeld maar je neemt maar geen ontslag om ergens anders te gaan werken.
Onderneem zelf eens stappen die je door Planner in meerdere onderwerpen zijn aangedragen.
Vrees alleen dat je daar te laf voor bent.

 :)

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 50