Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Libo

Pagina's: 1 ... 5 6 [7]
91
Opleiding en stage / Re: MBO Beveiliger 2 of Diploma Beveiliger?
« Gepost op: woensdag 18 juli 2012, 14:17 »
Het MBO-diploma stelt het SVPB-diploma voorwaardelijk. Je mag niet alleen het SVPB-diploma krijgen, het moet altijd samen met het MBO-diploma worden uitgereikt. Het SVPB-examen toetst de beveiligingsvakken en daarnaast zijn er MBO-examens voor rekenen, Nederlands en maatschappijleer. Mensen die nog Beveiliger oud volgen doen een ICT-examen.
De branche heeft er destijds (1997) voor gekozen om de opleiding in het MBO te plaatsen, omdat enerzijds de opleiding gesubsidieerd gevolgd kon worden (scheelt kosten) en anderzijds de deelnemers een erkend MBO-diploma hebben waarmee ze door kunnen stromen naar andere opleidingen buiten de beveiligingsbranche. Beveiliger is een niveau-2 opleiding en niveau 2 is een startkwalificatie. Voor veel regelingen in de sociale zekerheid wordt de startkwalificatie genoemd als minimumdiploma.

92
Opleiding en stage / Re: (1jaar geldige grijze tijdelijke pas)
« Gepost op: maandag 16 juli 2012, 09:43 »
Kijk voor het examenprogramma op www.svpb.nl (kies: Diploma's en certificaten) en kies voor Beveiliger of Beveiliger nieuw, dat hangt af van voor welk examenprogramma je bent ingeschreven. Als een de examenvakken Beveiliging van gebouwen en eigendommen heette, dan ben je ingeschreven voor Beveiliger (en niet voor Beveiliger nieuw).

Naast de vakkennissexamens moet je ook de praktijkexamens nog doen. En daarnaast de schoolexamens voor (in geval van Beveiliger oud): Nederlands, rekenen, MCK en ICT. En in geval van Beveiliger nieuw: Nederlands, rekenen en Leer, loopbaan en burgerschap (LLB).

93
Het MBO-diploma en het SVPB-diploma staan niet los van elkaar. Het SVPB-diploma mag je pas krijgen als het MBO-deel ook behaald is. Rekenen en Nederlands zijn  verplichte vakken die de school examineert. Wat het zak-slaagbeleid is bepaalt de onderwijsinstelling (roc of particuliere opleider) binnen het kader dat het minsterie heeft gesteld. De regels van OCW veranderen ieder jaar. De onderwijsinstelling moet het zak-slaagbeleid vastleggen in het examenreglement. Even vragen dus op school wat de regels zijn.

94
Animale beveiliging / Re: Hondengeleider
« Gepost op: dinsdag 6 maart 2012, 13:14 »
Het volgende staat op www.platformbeveiliging.nl (Opleidingen/Branchecertificaten)

Om als beveiliger met een hond te mogen werken, moet de hond geschikt zijn verklaard. Daarnaast moet de combinatie geleider en hond geschikt zijn verklaard. Dit staat in de Rpbr. De instanties die deze verklaringen afgeven zijn de Nederlandse Bond voor de Diensthond (www.dediensthond.nl) en de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (www.knpv.nl) . Ook een aspirant-beveiliger kan al meedoen aan de cursus tot hondengeleider.

Commentaar van de beheerder Check volgende keer even of je links werken. Nu aangepast. Raymond

95
Opleiding en stage / Re: Stageplek gezocht
« Gepost op: donderdag 23 februari 2012, 12:37 »
Heb je al gekeken op www.stagemarkt.nl? Ik zie dat er voor Beveiliger allerlei stageplaatsen genoemd worden. Je kunt een plaatsnaam invullen en dan aanklikken dat je wilt zoeken in de omgeving zodat je meer hits krijgt.

96
Opleiding en stage / Re: particuliere recherche
« Gepost op: maandag 13 februari 2012, 15:21 »
Denk eraan dat je om als particulier onderzoeker of particulier detective te kunnen werken het SVPB-diploma Particulier onderzoeker verplicht is. Een diploma van een opleider is niet voldoende.

Pagina's: 1 ... 5 6 [7]