Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Schophond

Pagina's: [1]
1
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Openbreken CAO
« Gepost op: zondag 14 juni 2020, 19:28 »
Ik heb begrepen dat het openbreken van de huidige CAO is voorgesteld door de werkgeversorganisatie.
Nog geen bericht hierover via de bond.
Gesprekken zijn nog gaande.

2
Ook op vakantie toeslag voor agent

AMSTERDAM -
Politieagenten hebben ook tijdens vakantie recht op toeslagen voor overwerk, onregelmatigheid en roosterverschuivingen. Dat bepaalde de Centrale Raad van Beroep in een aantal door de Nationale Politie Bond (NPB) aangespannen rechtszaken, zo meldt EenVandaag donderdag.
De toeslagen komen neer op gemiddeld 300 euro per maand per agent. Met terugwerkende kracht kan de politie rekenen op een tegenvaller van 20 miljoen euro.
Over de kwestie werd jarenlang geprocedeerd. De uitspraak geldt volgens de NPB ook voor andere beroepsgroepen die toeslagen krijgen voor onregelmatigheid, zoals lijnvluchtpiloten en defensiemedewerkers. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt de uitspraak nog te moeten bestuderen en kan nog niet ingaan op welke bedragen agenten tegemoet kunnen zien.

Bij een groot beveiligingsbedrijf ligt de vraag nu voor bij de bestuurder.
Afwachten maar weer.

3
CAO, werken in de beveiliging en vacatures / Evaluatie van de nieuwe CAO
« Gepost op: maandag 15 december 2014, 15:45 »
De evaluatie van de nieuwe CAO

Vanaf periode 10 in 2013 is de CAO ingrijpend veranderd. Zo is er een systeem van tijdvakken en verschuivingstoeslagen ingevoerd; de ADV-dag is vervallen (en het uurloon is tegelijkertijd verhoogd); de vaste roosters zijn verdwenen; de overwerkbepalingen zijn aangepast en de minurensystematiek is ingevoerd. Vakorganisaties en werkgevers hebben destijds (eind 2012) afgesproken dat Syntro de gevolgen van al deze veranderingen evalueert. Begin december 2014 heeft Syntro de evaluatie afgerond.

Uitgangspunten evaluatie
Werkgevers en vakorganisaties willen met de veranderingen bereiken dat de roosters meer voorspelbaar worden. Daarnaast moet er meer flexibiliteit bij het roosteren worden verkregen. Tegelijkertijd moet de werknemer er financieel niet op voor- of achteruitgaan.

Voorspelbaarheid
Uit de evaluatie blijkt dat de voorspelbaarheid van de werktijden na de donderdagse weekindeling voor alle medewerkers is toegenomen. De medewerkers die vroeger een vast rooster hadden, hebben minder zekerheid op lange termijn; het rooster is immers niet meer zo’n lange tijd vooruit bekend. Opvallende uitkomst is dat de diensten en tijdvakken van de helft van de medewerkers (bijna) nooit worden verschoven en dat er bij ruim 25% van de medewerkers 1-10 uur per periode wordt verschoven.

Flexibiliteit
Door alle aanpassingen is de flexibiliteit bij het roosteren vergroot. Tevens zijn de planners zijn op een andere manier gaan roosteren. Ze proberen het aantal verschuivingen te beperken en de uren zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Inkomenseffecten
De medewerkers zijn er door de veranderingen iets op achteruit gegaan. Als we corrigeren voor veranderingen die niets met de CAO-wijziging te maken hebben (zoals dat er in het algemeen minder in avond, nacht en weekend wordt gewerkt) is de achteruitgang gemiddeld -0,34%. Deze achteruitgang is een gemiddelde voor de hele groep. De individuele verschillen kunnen groot zijn, het hangt er uiteraard maar net vanaf hoe een medewerker in de praktijk wordt ingeroosterd.

Hoe verder
De uitkomsten van de evaluatie zijn een agendapunt in het eerstvolgende gesprek tussen cao- partijen.

Zodra daar nieuws over is, horen jullie dat.

4
De nieuwe CAO heeft ook  “vaste roosters” bereikt.
We worden bewust de minuren ingestuurd.
Wij hebben nooit met minuren te maken en ik vind dit een vreemde stap van de planners.
Wat ons nog het meeste stoort zijn diensten die uiteindelijk worden ingekort.
Ondertussen draaien anderen onze diensten van 8 uur.
Vooraf werd ons voorgehouden dat men zo min mogelijk aan de vaste roosters wilde komen.
Jammer allemaal.

Pagina's: [1]